Blogi

22.07.2015 21:29

Kotia kohti :)

Pennut kävi eilen pentuetarkastuksessa ja läpi menivät katsastuksesta. :) Nyt sitten aletaan puuhastelemaan kotiin lähtöä. Yllätyin suuresti, kuinka nopeasti pentujen paperit tulivat Kennelliitosta-pvässä! Eilen muokkasin loppuun ilmoituksen ja tänään oli paperit postilaatikossa. Oman koiran kautta, todella nopeaa ja koska tässä tapauksessa ei ollut mitään erikoista, kuten kaksoisastutus-paperit tulivat joutuin. Ensimmäinen pentu, Horatio lähtee ensi viikolla, ihan lentokoneella kotiin. Reipas poika, joutaa jo kotiin. Seuraavat lähtevät sitten seuraavana viikonloppuna, Knight Rider, Mcgyver ja Columbo. Skywalker jää vielä viikoksi tyttösen kaveriksi tänne. Tyttö jää meille kotiin. Saapa nähdä kuinka totutaan taas hiljaisempaan eloon, on nämä pojat melkoisia möllejä-leikitkin on sitä luokkaa. 

Katastrofinpoikanen meinasi meille eilen tulla, nimittäin erehdyimme ostamaan Libero-merkkisiä pissialustoja pennuille pentuhuoneeseen ja sehän ei käynyt laatuun...lähikaupassa, kun näitä Pampersseja ei ollut :) Heti alkoi alustojen repiminen, varsinkin tyttö alkoi heti siivomaan alustoja pois ja näin koko porukka saatiin touhuun mukaan. Väärä merkki-ei kelpaa. Yöllä olis sitten pissitty sinne sun tänne ja alustat oli raahattu pois pissipaikalta. Eli tänään oli pentuhuoneen mattojen pesupäivä. Nyt on sitten Pamperssit huoneen lattialla ja kukaan ei niitä revi. Hyvin valikoiva maku siis näillä vauvoilla :) Ulos on tehty isot hädät ja tarpeen mukaan sisällä Pamperssiin :))) 

Muutakin "jännittävää" tapahtui meillä eilen, nimittäin saimme tuta tuntea Chow Chow vaistoista-nimittäin metsästys/riistavaistosta. Pihallemme oli jostain syystä eksynyt, loikannut parka, jänis. Lordi ja Jetro saivat sen kiinni ja pupujen taivaaseen meni se vierailija. Melkoinen tiimityöskentely pojilla oli ollut, pupu raukka. Jetro saatiin helposti pois mutta Lordihan oli pupu raukkaa retuuttanut pitkin poikin ja hengettömäksi teki raasun. Töistä kun tulin kotiin illalla, kumpikaan poika ei tullut tervehtimään minua, sen verran häpeissään olivat tekosistaan. Mutta huomasin syrjäsilmällä, että Lordin itsetunto hieman nousi tapauksen johdosta ja varsinkin Jetron silmisä-kyllä papparainen on kova kuntoinen kaveri ;)

Lordi ennen sairastumistaan Sa-sairauteen-turkki oli mahtava :)

—————

19.07.2015 15:32

Pamperssit rulettaa :)

Tohkeissaan kävin kaupasta hakemassa Pamperssin hoitoalustoja ja tosi ylpeänä kantelin kahta pakettia Citymarketissa, harmi että ei kukaan tuttu sattunut vastaan ;)Mutta todella hyviä nämä alustat pentupaperiksi-ei mene pikkupissit läpi ja tosi siistinä pysyy pentuhuone. Kaikki käy alustalla, jos ei ulos keretä. Tänään on ukkonen pyörinyt koko päivän Oulun yllä-aamulla oli niin pää kipeänä itsellä-oikein painostava ilma. Pennut oli tosi levottomia yön, hirveää taistelua ja kitinää, lie painostava ilma vaikuttanut. Tänään on nukuttu ja herätty välillä leikkimään. Rauhallinen sunnuntai siis :) Vieraita odotellaan illansuussa. 

Huomenna on pentuetarkistus ja sirutus, hain eilen Bauhausista ison lootan, millä helppo viedä kakarat tarkastukseen ja sirutukseen. Siitäpä sitten-reilu viikko-ensimmäinen poitsuli lähtee kotiin :) 

Jetro oli tänään Ylivieskan Kv ssa, viimeinen pentuluokka. Tänään ei oikein mennyt hyvin, Jetro oli pahalla tuulella heti aamusta. Ei näyttänyt tuomarille hampaita. Harjottelua lisää ja nyt alkaa Jetro olla iso poika-ainakin elkeet on. Suorastaan machoilee välillä. Täytyy yrittää nyt vaan tankata pojan päähän, että on coolia näyttää hampaita. Sukukalleudet antoi tutkia hyvin ja muutenkin esiintyminen oli ollut loistavaa. Mutta-tästä se lähtee. Tänä kesänä kolme Rop-tulosta pentusarjassa-jippii. Täytyy myöntää, että komea tuo poika on. 

 

Kasvattimme,Leijonaharjan Atlas Voimaxi, tänään Ylivieskassa Serti ja Cacib. Mahtavaa :)!!!

 

Kuvassa Leila n.4vkon ikäisenä pöpöttää :)

—————

15.07.2015 20:49

Kiirettä pitää =)

Päivät menevät hurjaa vauhtia pentujen kanssa, viikonloppuisin on näyttelyitä. Vaikka itse pidättäydyn näyttelyistä tänä kesänä, olen siellä taustalla jännitämässä, miten Jetrolla menee. Ja toki on sitä turkin laittoa aina ennen näyttelyä sun muuta reenaamista pojan kanssa. Mies osaa hyvin käyttää pojan kehässä. Viime viikonloppuna Jetro oli Oulun Kv ssa kumpanakin päivänä Rop-pentu. Voi tätä ylpeyttä :) Ensiviikonloppuna on sitten Ylivieskan näyttely-toivotaan ensinnäkin hyvää säätä, ulkonäyttely kun on ja tietysti loistavaa menestystä. Oulun Kv ssa sain myös ihailla kasvattimme Atlas Onnexi, Anttonin ensi debyyttiä nuortensarjassa ja kumpanakin päivänä hienosti EH. Lauantaina poika hieman arkaili kehässä, toki ensimmäinen näyttelykerta mutta sunnuntaina meni paremmin. Siitä se lähtee. 

Pennun ulkoilevat tolkusti ja todellakin saa perässä juosta, vaikka meitä on kolme valvojaa ulkona, Leila, minä, sekä Jarmo-saa olla silmät selässäkin. Piha on aidattu mutta kaikki kolot kyllä löydetään. Aina on uusia yllätyksiä-joku oli tehnyt melkoisen syvän kaivauksen, aidan alle, veikkaan Emmaa-siilien suurta ystävää, sinnehän sitä heti mentiin vilistelemään. Ruoho maistuu makealle, hiekka...Suusta saa poimia sitä sun tätä. Välillä sitten tankataan maitoa emältä ja taas meno jatkuu. Onneksi on ollut suht aurinkoisia iltoja, mukava pentujen ulkoilla. 

Tiistaina tuli ikää viisi viikkoa ja tarpeet tehdään 99% paperille. Lisäksi syömisen päälle harjoitellaan ulosmenoa mutta onhan se sähläystä vielä tuon hunnilauman kanssa. Luulisin, että ensiviikolla, kokoa kaikilla enempi-ulos meno helpottuu huomattavasti, vielä portaat rajoittaa menoa, niin meno tökkää usein siihen. Lisäksi ulosmeno tapahtuu khhn kautta, siellä on taas kaikkea mielenkiintoista, tällä hetkellä pyykkiä(pyykkikone lasahti sopivasti eilen), että kässäri käännös. Mutta-hiljaa hyvää tulee! Pyrimme siihen, että suhteellisen sisäsiisteinä lähtevät kotiin, että ei maitojunalla tulla mamman luoksee takaisin. Tyttöhän jää meille kotiin kasvamaan. Nimeä emme ole keksineet. Mielessä on Suvi, koska syntyi juhannuksen alla mutta kun sen nimen pitäsi alkaa L-kirjaimella, kun on Leila, Lilo, Lordi. Mutta onhan meillä myös Jetro ja Emma ;)Ehkäpä esitän muulle perheelle tämän nimiehdotuksena. Meneekö läpi-en tiedä :)

 

Tämä kuva on niin suosikkini-Skywalker on niin onnellinen ulkoleikeissä :)

—————

11.07.2015 21:18

Näyttelyä tänään =)!

Tänään oli Oulun Kv ja Jetro poika henosti Rop-pentu :)!Harjoittelu on tuottanut tulosta ja edelleen meni hyvin-poika antoi tutkia hampaat, kulkuset ja esiintyi kyllä hyvin. Vaivaa kannattaa nähdä , ennenkuin näyttelyyn lähtee-tilanne on koiralle aika stressaavakin-paljon koiria ihmisiä, hälyä ja taivaalta saattaa yhtenä hetkenä tulla tuutin täydeltä vettä tai ihan mitä vaan-ukkosta, kova helle, tuulee, räntää...räntääkin on joskus kesänäyttelyissä niskaan-Rovaniemelle :)

Jetro tapasi siskonsa Mörön-Mörkö oli Vsp-pentu:) Kyllä vaikutti, että toisensa muistivat :) Ihana tuo Jetron sisko, niin kiltti tyttö, ryhdikäs ja reipas, kehässä ja sen ulkopuolella. Huomenna sisarukset menevät uudelleen kehään-lupasi muuten vesisadetta...Jetro ei suostu lätäkköihin asumaan, kiertää semmoiset kauhupaikat. Saapas nähdä-miten huomenna menee-tökkääkö heti alkumetreille :)

Pentuset kasvavat hurjaa kyytiä, vieraita on käynyt katsomassa pentuja, Leila on hieman ollut varuillaan mutta tänään oli ihan hyvillä mielin vieraitten kanssa, tuli sitten ihan jalkojen juureen nukkumaan, kahvipöydän alle. Käsilaukkuja tutkii-epäilee, että sinne yritetään pentu kätkeä ja ne käsilaukut ovat juuri siksi niin epäillyttäviä. Mutta loppujen lopuksi-kaikki pennut olivat tallessa, vaikka niitä käsilaukkuja vierailla mukana olikin. Aika rajuja leikkejä pojilla tahtoo olla, tyttö vetäytyy kauemmaksi välillä ei oikein välitä aina painia mutta tilaisuuden tullen ottaa osaa, varsinkin joukkolöylytykseen, haluaa olla voittajien puolella. Mutta aina jokainen vuorollaan, kokee karvaasti häviäjän aseman. Lihakset vahvistuu, kun painivat, välillä menen erotuomariksi, sen verran kovasti mittelevät.

Jetro ja siskonsa Mörkö tänään Äimärautiolla, Oulun Kv :)

—————

08.07.2015 08:37

Pieniä touhutassuja :)

Pennut aloittivat ulkoilun, kuukausi tuli täyteen eilen. Kasvavat vaudilla-joka päivä uusia temppuja opitaan ja vauhti vaan lisääntyy. Aamulla odotetaan rivissä aamuruokaa jakauhealla vauhdilla kipitetään syömään. Leila edelleen imettää pentuja mutta tällä porukalle pitää olla lisäruokaa jo tuhdisti, jotta kasvavat.Varsinkin, kun isoja uroksia. Eilen Leila Yökkäsi pennuille ruokaa, opetti samalla, miten syödään. En heti huomannut tilannetta-siellä oltiin sitten koko porukalla mahat niin täynnä, että sikeitä vetivät pitkälle iltaan :) 

Vieraita on mukavasti käynyt pentuja katsomassa ja viikonloppuna kävi Leilankin hyvä tuttu, koiranäyttelyistä ja tämän koiraharrastuksen parista, katsomassa pentuja. Kyllä Leila oli niin polleana, kun huomasi, kuka tuli käymään kylässä. Lievää äidin ylpeyttä, etä "katsoppas nyt, näin monta pentua minulla". Leilan emon kohdalla piti vieraiden suhteen taktikoida kovasti, oli todella ärhäkkä pentujen suhteen, yleensä toinen vei emon lenkille, kun pennun katsojia saapui. Leila on ihan erimaata tämän asian suhteen, toki on varauksellinen ja arvioi vieraat ensin mutta mitään ärhentelyä ei ole tullut. Mutta varuillaan pitää olla ja tarkoin suunnitella vieraiden tulo, ei saa häiritä koiraperheen elämää.

Tällä hetkellä pennut ovat leikkineet olohuoneessa tunteroisen, mahat on pum pum täynnä ja siirsin koko porukan pentuhuoneeseen. Mutta kun se ei enää ole se mieluinen paikka..mahdoton haukkuminen ja rääkyminen kuuluu, en anna periksi, alan heiluttelemaan imuria kohta ja pikkujalat saavat nyt mennä nokosille. Kaikki on niin uutta ja ihmeellistä pennuille ja tietävät, että ruokaa on keittiössä-sinne kipitetään ihan ensiksi aamulla. Joukon kärjessä juoksee Skywalker, on niin ketterä kaveri, toisena Knight Rider, muut tulevatkin sitten verkkaiseen tahtiin mutta ruokakupin näkyessä horisontissa-juostaan tuhatta ja sata syömään. Pennuista Skywalker on oppinut tekemään tarpeensa paperille, muut ovat siinä ja siinä. Nyt aloitetaan suoraan ulosmeno syönnin päälle, nopeasti oppivat, että syönnin päälle ulos pissille. 

 

Edelliset pennut syntyivät ennen joulua ja ulkoilut aloitettiin lumisissä maisemissa. Emma oli tarkkana ajasta, mitä pennut saivat olla ulkona. Pientä pakkasta oli ulkoilun alkaessa mutta se ei pentuja hidastanut. Lumileikit olivat niin mieluisia chow chown pennuille. Huvittaa nyt se, että tällä hetkellä on kesä, lämpötila on reilusti päälle +10 kuitenkin, silti olemme tosi tarkkana, että ei kylmää vaan pennun saa :) 

—————

30.06.2015 22:21

Pentuset tänään kolme viikkoa :)

Äkkiä aika rientää-tänään pennuille tuli ikää kolme viikkoa. Kehitys on ollut todella nopeaa, pari päivää aikaisemmin, liikuskelu oli haparoivaa mutta tänään leikitään hurjaa kyytiä. Omanlaisia persoonia joukossa on-tyttö ei tahdo pysyä pentulaatikossa ja haluaa seikkailla..käytin tyttöä näytillä Lordin ja Jetron luona-pojat menivät aivan hiljaisiksi. Kummatkin tajusivat, että ei saa säikyttää pientä. Pennun tuoksu oli niin ihana pojista, että hiljaiseksi veti. Tänään on nimiä pennuille, siis kennelnimiä annettu. Huomenna kaksi poikaa saa vielä nimet. Sen kummempia rituaaleja siihen ei ole, otamme pennun itsekseen ja tuumailemme ja katsomme, mikä on "miehiään". Sen päälle kuvaamme kaikki erikseen, kuvista helppo seurata kehitystä. Tänään nimet ovat menneet tytölle"Stoneages Queen", punaiset pojat "Brave Horatio Crane", "Brilliant Skywalker" ja tummakasvoinen poitsuli "Boss Knight Rider". Pennut ovat jaksaneet syöttöjen välissä touhuta lattialla n.10-15min, sitten uni voittaa :)Huomenna jatketaan "kuvauksia". 

Skywalkeri näyttää olevan ketterin pentu tällä hetkellä, syy siihen lienee se, että paastosi viime viikolla. Skywalkeri ilmeisesti söi itsensä piippuun, emme huomanneet asiaa heti, ilmeisesti maha oli käynyt ripulilla ja emo sen verran hyvin siivosi, että ei kakan kakkia missään :) Massuhappotahnalla vaiva korjaantui ja nyt syö tolkusti. Hyvin herkästi liika ruoka vetää pennun mahan ripulille, liian ahne ei saa olla, taisi poika sen nyt hoksata. Jokatapauksessa, on kova liikkumaan, ensimmäisenä tuli laatikosta pois, ei ole niin pyöräkkä, kuten tämä Horatio-isohko kaveri tulee. Horatio kyllä liikkuu reippaasti mutta aika nopeasti hymähtää ja lähtee katselemaan sivummalle touhuja, oisko hieman laiska:D. Skywalker ja Horatio ovat mielellään yhdessä, pienempi käyttää Horatiota tyynynä, vaikuttaa, että tuntee Horation seurassa turvalliseksi olonsa. Kun toinen hippasee, toinen  seuraa. Pojista Knight Rider tuli eilen heti minua vastaan, kun tulin laatikon reunalle katselemaan ja änkeää syliin. Ei ole mikään arkajalka :)Muut pojat ovat niin samanoloisia, huomenna otan heidät erityistarkkailuun ja seuraan leikkejä. 

Kävimme Leilan kanssa pitkän lenkin, en tiedä kummalla on huonompi kunto. Loppumatka oli aika tiukkaa kummallekkin..Kyl se siitä. Leila nautti selvästi pitemmästä lenkistä vaikka meinasi väkisellä vetäistä lyhyemmän kaavan mukaan mutta-malttoi sitten jatkaa matkaa, sanoin Leilalle, että "pennut nukkumalallaa". Leila hoksasi heti. Eikun baanalle :) 

Etualalla Skywalker, Horatiolla kermaviiliä suussa ja tyttö seuraa touhuja.:) 

—————

25.06.2015 21:10

Pienet Leijonaharjat simmut auki =)

Eilen poikaset täyttivät kaksi viikkoa ja kaikilla on silmät auki. Tänään leikeltiin kynsiä, huomasin, että osalla oli jo aika pitkät kynnet. Myös kermaviiliä makusteltiin porukalla, viikonloppuna luulen, että menee jo pentunappulat muusattuna. Jaloilleen porukat on nousseet, tosin kävely on vielä aika haparoivaa ja huojumista mutta hiljaa hyvää tulee. Yksi pojista kävelee jo tolkusti-tämäpä onkin ihmemies, avasi silmänsä ensimmäisenä ja on niin ketterä että meinaa tulla laatikosta yli. Huomasimme tuossa illalla, että on hieman muita veikkosia edellä ja tykkää tuumailla itsekseen laatikossa ja kattelee ympärilleen uteliaana. Hyvin rauhallinen poika :) Isoin pennuista, uros on semmonen härkä syönnin suhteen, että raivaa eestä kaikki ja syö niin , että heikompia hirvittää. Onneksi kohtaa alkaa kiinteämpi ruoka ja Leilankin oleminen helpottuu. Oikestaan pennut syö ja nukkuu, tosin rytmi on kääntynyt ylösalaisin ja yölläpitävät mekkalaa ennen syöntiä, no eihän siinä itse oikein edes malta nukkua ja muutenkin hyvä varmistella, että ei tämä isoin korsto, muutes nimi on Horatio lutuuta muittenkin eväitä.

Kuvassa Leijonaharjan Brave Horatio Crane-porukan ison poika :)

Edellinen pentue syntyi 22.12 ja pennut ulkoilivat talvisäässä. Saapas nähdä, mitä uusi pentue sanoo sitten loppusyksyllä lumesta-mahtaa olla jännittävä kokemus ;)

—————