Blogi

Keltainen toukokuu :)

19.05.2019 16:07

Vihdoinkin talvi taittui ja maata näkyvissä. Tosin, varsinkin Jetro-ei ole kovin mielissään, nimittäin lumi on Jetrolle niin tärkeä-onhan poika syntynyt loppusyksyllä joten ei voida puhua "kevään lapsesta" :) Samoin Elvis-joka inhoaa vettä yli kaiken ja pahinta onkin märkä terassi, välillä Elvis pitää nostaa pihanpuolelle. Lenkillä kuitenkin sateesta huolimatta kävelee-tosin kiertää lätäköt hyvin kaukaa. Kaikki koiruudet ovat voineet hyvin, punkkeja on irroteltu tosin päivittäin mutta aavistuksen vähemmän punkkeja on, mitä edellisenä kesänä. Varsinkin Leilasta punkit pitävät ja aika monta olen poistanut silmäkulmasta. Itselläni oli eilen punkki ihan hiusrajassa..

Ulkonäyttelyt ovat alkaneet tovi sitten ja ahkerasti Leijonaharjat ovat näyttelyissä pyörähdelleet. Myös jälkikasvu on menestynyt hyvin-tänään Seinäjoella Leijonaharjan Brillian Skywalkerin tytär Riihikallion Xante sai sertin ja hienosti Rop tulos. Onnea!!

Leijonaharjan Eye Of the Lion tienasi ensimmäisen sertinsä Tampereen nord näyttelyssä ja Tito -Leijonaharjan Brilliant Skywalker oli VSP-lisäksi Nord Serti

Kevään pennut vaihtuvat nyt loppukesän pennuiksi-vielä ei ole juoksuja Lucialle tullut. Odotellaan rauhassa-kyllähän tässä kieltämättä pentukuumetta pukkaa-kuitenkin pari vuotta ed pentueesta tulee syyskuussa :) Mutta sitäkin innokkaita olemme vastaanottamaan mahdollisia pentuja. Paljon on tullut pentukyselyitä ja pahoittelut, että vastaus viipyy-laitan heti kotisivuille mikäli pentuja on tulossa. Aika tuntuu menevän vauhdilla eteenpäin-lie tässä jonkin sortin ruuhkavuodet on menossa-huomasin, että kotisivuja emme olleet päivittäneet kuukausiin. Nyt yritämme olla ahkerampia. Mutta-Hyvää kesää kaikille Leijonaharjoille omistajineen, että kotisivuja seuraaville :) Käymme tosiaan ahkerasti näyttelyissä ja Chowchow. fi sivustolla on nähtävissä näyttelykalenteri-sieltä voi katsoa aikatauluineen(mikäli ne on julkistettu)-tulkaa ihmeessä nykimään hihasta näyttelyissä-mikäli rotu kiinnostaa. Piretta käy pesueineen lähinnä etelässä näyttelyissä ja me täällä pohjoisessa. 

NiinaK

Hyvää kevättä =) !

11.03.2019 13:00

Näyttelyt olemme polkaisseet hyvin käyntiin tälle vuoteen-pohjoisessa-etelässä ja itä-suomessa :) ! Kiitos kaikille, että näyttelyt innostavat ja onhan se hienoa, että menestystäkin on tullut jo alkuvuoteen. Helinän ja Elviksen kansssa aloiteltiin näyttelykevät Pellossa-päiväseltään näyttelyssä kävimme ja kyllähän se ajomatka tuntui koko kropassa sitten seuraavalla viikolla. Elvis otti kyllä kaiken ilon irti kehässä-sanoivat , että pitäisi harjoitella enemmän. Noh, ei uskoisi, että on käynyt aika paljon erinäisissä harjoituksissa ja ihan näyttelyissäkin, todisteena vuoden vsp pennun titteli ja taisipa olla sertikin plakkarissa ;)Noh, saattoi syynä olla se, että Elviksen kehään vei Jarmo-joka pääosin on etelässä viikot-Elvis sitten päätti näyttää närhen munat kehässä. Toki me vaihdoimme esittäjää kesken kaiken-mutta eipä se oikein tuottanut tulosta- korvat olivat vain koristeena Elviksellä-ei kuunnellut saati nähnyt mitään. Noh-odotellaan kesännäyttelyitä ja harjoitellaan vieläkin enemmän Elviksen kanssa. Kaiholla muistellaan Jetroa-kuinka kiltisti kehässä aina oli myös ihan junnuna. Mutta mukavaa vaihtelua välillä tässä tasaisessa porukassa kunnon murkkuikäinen. Onpahan haastetta. Helinä oli hienona Pellossa-ryhmäkisassa lauantaina -pääsi jopa kuuden sakkiin-sijoitusta ei tullut mutta olen todella tyytyväinen, että jatkoon päästiin.

Sää-eli lempiaiheeni-tänään on satanut lunta niin paljon, että alkaa olla aika toivoton olo-ei tämä lopu koskaan! Täytyykin kohta lähteä tekemään päivän toiset lumityöt ja toivoa-että lakkaa lumen tulo. Eilen oli mahtava auringonpaiste ja pitkiä lenkkejä teimme koirien kanssa. 

Kuvassa Leijonaharjan Cool Hikaru Genji eli Nepo-ikää plakkarissa kuvassa 7vkoa

Tammikuu

27.01.2019 16:39

Tässä nyt jännitetään näitä pakkasia-meneekö huomenissa taas kerran -30 rikki vai alkaisiko hieman lauhemmat ilmat. Ei ole kovin mieltä ylentävää-lähteä puoli kuuden jälkeen aamulla koirien kanssa lenkille-hyvä aamuherätys sinänsä.... Sen verran kylmää on ollut-että ei voi koiria päästää ulos -tytöt-Leila, Emma, Lucia-töröttävät yleensä paikoillaan ulkona ja tuolloin tulee äkkiä kylmä. Jetro on innokkain porukasta olemaan ulkona kovalla pakkasella mutta nyt olen rajoittanut-kyllä se ottaa tassuille äkkiä ja Jetrokin on kyllä tyytyväisenä loikoillut sisällä viltinmutkassa. Kyllä se tästä vielä helpottaa ! 

Turun KV ssä Elsi nappasi VSP sijan ja hienosti alkoi taas Leijonaharjoilla näyttelyt. Lucian ja Jetron pesuetta odotan innokkaasti -miten näyttelyissä menee. Boris, Hemmo ja Bono aloittivatkin näyttelyt hienosti viime vuonna ja siitä jatketaan. Meidän porukasta-Helinä ja Elvis jatkavat näyttelyitä keväällä-aloitamme pohjoisen näyttelyistä-keväämmällä uskallamme kauemmaksi kalaan. 

Viime vuoden CCYN-vuoden Chow Chow-kilpailun pisteet näkyvät nyt varmistettuina-iloksemme pärjäsimme erittäin-tai sanoisinko-loistavasti vuoden Chow Chow kisassa. Kiitos omistajille-hienoa, että näyttelyt ovat kiinnostaneet ja mukava on ollut nähdä kasvatteja näyttelyissä. Todella hyväkuntoista porukkaa on Leijonaharjojen poppoo-liikkuvia, upeita koiria. Ja hyväkäytöksisiä.

VUODEN NUORI CHOW CHOW

 

 

 

 

Pisteet

Näyttelyt

 

Leijonaharjan Dearest Elsie Ingrid  

32

 

Leijonaharjan Dearest Isac Alvar 

 

VUODEN CHOW CHOW KASVATTAJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

Leijonaharjan, Niina & Jarmo Kallankari & Piretta Kemppainen 

 

VUODEN JALOSTUS CHOW CHOW

 

 

 

 

 

 

1

Forsure Rolling Stone  

 

 

 

2

Leijonaharjan Lucky Lion Leya 

 

 

VUODEN CHOW CHOW PENTU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

Long Feng Bonnemine 

 

 

 

2

Commitment's Back In Black

Muotovalioita saimme myös liudan vuonna 2018: Leijonaharjan lucky Lion Leya-Leila,  Leijonaharjan O"Reen Ishii-Pulla, Leijonaharjan O"reen Rizzoli-Helinä ja Leijonaharjan Cool Hattori Hanzo-Armas-joka oli myös hienosti kolmas Chow Chow kokonaiskisassa.  Kymmenen porukassa olivat myös hienosti Leijonaharjan Bluetongue Columbo, O"reen Ishii, Isac alvar, sekä Elsi :) Nepo, Helinä ja Lempi pärjäsivät myös hienosti kokonaispisteissä.! Mahtavaa!  Ilokseni Leila ja Jetro ovat vuoden jalostus Chow Chow -uros ja narttu :) Ja Elvis poika vuoden VSP pentu -huh huh :) !! melkoista menoa oli siis vuosi 2018!!

 

Kuvassa Boriksen eli Leijonaharjan Eye of the Lionin tyylinäyte viime talvelta :)

Joululoma

26.12.2018 18:27

Kiitos ihanista joulukuvista ja korteista, mitä olemme saaneet kasvattiemme omistajilta, niitä oli ilo katsella jouluna :) Joulu meni rauhallisesti Leijonaharjoilla, tai no-yksi Leijonaharja lähti Petteri punakuonon perään jouluaamuna mutta hetkellisen somejulkkis aamun jälkeen-oli löytynyt ei niinkään kaukaa kotoaan :) Kenellekkään nelijalkaista ei tullut mitään pahaa jouluähkyä-(toki isännillä saattoi olla vaikeuksia) -yhtään eläinlääkärikäyntiä ei ole tullut tietoon, eli maltillista joulunviettoa. PAITSI  taas mieleeni tuli eräs Leijonaharja joka nassutteli hautakynttilöitä mutta onneksi nekin olivat tulleet ulos ilman mitään sen kummempaa operaatiota. Voitonpuolella ollaan-Tapaninpäivä lähestyy loppuaan ja aamulla töihin lähtö. Pitkiä lenkkejä olemme tehneet postikorttimaisemissa, eilen oli lumituiskua ja lenkin jälkeen Chowit olivat kyllä kaikkensa antaneena-jopa Lucia-jota ei kovin helposti saa väsytettyä lenkillä. Lucia nukkui kanssani sohvalla kainalossa miltei tunnin-yleensä hyppää sohvalla ainoastaan, jos haluaa jotain mutta eilen nukkuimme ihan vierekkäin päivänokoset. Joulurauhaa parhaimillaan. 

Tässä vielä jouluisia kuvia:

Ei automaattista vaihtoehtoista tekstiä saatavilla.Ei automaattista vaihtoehtoista tekstiä saatavilla.Kuvan mahdollinen sisältö: joulukuusi ja sisätilaEi automaattista vaihtoehtoista tekstiä saatavilla.Kuvan mahdollinen sisältö: pöytä, koira ja sisätilaKuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, sisätilaEi automaattista vaihtoehtoista tekstiä saatavilla.

 

Mainetta ja mammonaa :)

14.11.2018 10:32

Mieletön Jyväskylän KV on takana ja siellä oli kyllä Leijonaharjoilla mahtava menestysputki päällä. Kaikenlisäksi-kumpanakin päivänä tuli kasvattajaluokkassa kunniapalkinto. Lucian ja Jetron pentueesta Boris aloitti hienosti näyttelyt Eh lla-todella lupaava uros. Viikonlopun kruunasi sunnuntain Brutuksen Rop tulos-mahtavaa-kyllä täällä kotikatsomoissa hurrattiin! Kiitos kaikille näyttelyssä olleille Leijonaharjoille-uutiset sivulle on tulossa pian tulokset kuvien kera. 

Elviksen tulokset tulivat sitten kennelliitosta-lonkat olivat parasta A-luokkaa mutta kyynärät tulivat 3/3. Noh,  että eihän tuo Elvis ole muuttunut miksikään-huolimatta kyynärtuloksista. Sama Elvis edelleen. Minulle täydellinen Elvis, niin mieletön persoona, että siinä ei "puuttuvat osat" kyynärissä koiraa huononna.Ja itseasiassa-Elvistä ei sureta tulokset ollenkaan. Pääasia, että ei ole oireita kyynärten osalta ja jos niitä tulee-eläinlääkäri on lähellä :) Onneksi oireetonta elämää kyynärten osalta on saanut viettää mutta nivelvalmisteen aloitimme jo aiemmin varmuuden vuoksi.Sinänsä oli varovaisia  toiveita  Elviksen suhteen jalostusmielessä -mutta se suunnitelma nyt yliviivattiin punatussilla ja odotellaan pikkuhiljaa plään beetä :) Loppuvuosi rauhoitutaan ja mietitään ensivuoden näyttelyitä-Helsinki jätetään nyt tänä vuonna väliin-liian lähellä joulua, Oulusta tulee sen verran matkaa Helsinkiin, että reissusta toipumisessa menee aikaa-joulukiireet vie voiton näyttelystä. Harmittaa hieman, Elvis olisi nyt hyvässä turkissa, samoin Helinä mutta pikkutonttujen askartelu menee nyt näyttelyn edelle. :)

Emma mummo täyttää pian 10vuotta ja juhlia suunnitellaan täällä tohinalla. Ehkäpä käymme jossain pienellä retkellä päivän kunniaksi-riippuu tietysti päivänsankarista-Emmahan tykkää valtavasti nuorista pojista mutta Hunkseja on aika hankala järjestää synttäreille..... Saa nyt tyytyä Elviksen kanssa tanssahteluun. Emma nauttii, kun muistelen Emman pentuja-häntä heiluu, kun kysyn, että "oliko Emmalla hienoja pentuja..." :) Sen verran tunnollinen emo Emma on, että päivittäin pesee edelleen Leilan pepun, silmät, korvat, onhan Leila jo yli 5v mutta Emmalle edelleen pentu. Lucia -lapsenlapsi, on kuitenkin Emmalle se tärkein meidän koiraporukassa. Hyvin tarkka Luciasta ja huolehtii kyllä, että Lucia saa parhaimmat nukkumispaikat kotona. silmäterä. Helinän kanssa puolestaa, Emmalla on hieman kitkerät välit-kerran sattui niin, että nakkelin aamusuupalajuustoja tytöille-aina tarkassa järjestyksessä, vanhimmasta nuorimpaan-tällä kertaa oli pehmeää juustoa ja Emman juusto lensikin Emman turkkiin ja tarrautui siihen kiinni...siinä kävi melkoinen pölinä ja Helinä ei millään luovuttanut. Hohoijaa-siinähän  kummatkin saivat pientä osumaa ja sen jälkeen näitten kahden suhteen on saanut olla tarkkana. Tosin Helinälle on tullut jo ikää-niin junnumainen "minä minä minä"-asenne on jäänyt pikkuhiljaa pois ja kunnioittaa vanhempia koiria. 

Emma mummeli täyttää 26.11 10 vuotta ja Emmaa onnittelevat jälkikasvu: Leila, Anton, Roosa, Hilma, Assu ja lapsenlapset: Tito, Lucia, Luca, Nalle, Max, Horatio, Armas, Hertta, Heinä,Pulla,Sylvi, Nepo, Dawa, Pontus, ja Lapsenlapsenlapset : Boris, Bono, Karu, Hemmo ja Elmeri ja Titon seitsemän jälkeläistä :)

 

Emman kanssa nuorina tyttöinä :)

 

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, sisätila

 

 

 

 

Elvis 1V

07.11.2018 20:54

5.11 Elvis alias Commitment"s Back in Black täytti kokonaisen vuoden. Tultuaan vuoden ikään-luonnollisesti äkkiarvaamatta kokeili onneaan haastamalla Jetron mutta eihän se Jetro lähtenyt mukaan-muutaman sekunnin tehokas pöläytys ja eipä Elvis enää haaveile tai yritäkkään haastaa talon vanhinta urosta. Onneksi ei käynyt kuinkaan ja ihan rauhassa ovat olleet pienen nahinan jälkeen. Sen verran menevä poika Elvis on, että kävi jo virallisissa kuvissa naapurissa-Oulun Eläinklinikalla. Ilkka lakovaara kuvasi pojan. Rauhoitukseen meni hieman aikaa ja useampi ruiskullinen-notta Elvis nukahti kuvausten ajaksi. Lonkkatulokset tulivatkin nopeasti-muutama tunti kuvausten jälkeen-todella nopeaa toimintaa Kennelliitolta. Lonkat olivat A/A eli parraat maholliset. Kyynärtulokset uupuvat ja tottakait-malttamattomana soittelinkin tulosten perään ja sain tietää, että niitä katselee toinenkin lausuja-ilmeisesti eivät olekkaan ihan helpot kuvat. Mitään hätää Elviksen kyynärissä ei onneksi ole-se on pääasia mutta mielenkiinnolla odotamme Kennelliiton lausuntoa-silmätarkastus on myöhemmin. Toivotomme parasta, että täyttäisivät mahdollisesti jalostukseen tarvittavat kriteerit-muuten Elvis saa alkaa nauttimaan munkkiluostarielämää :) Mutta-sen verran hieno poika on, että näyttelyissä käymme-oli tulokset mitä hyvänsä-Aasta Ööhön. Elvis on kyllä ollut tämän kuluvan vuoden surkeitten päivien pelastaja ja mukava ulkoilukaveri, sanotaanko, että ihmisen paras ystävä :) 

Elvis

Kuvan mahdollinen sisältö: puu, ulkoilma ja luonto

Aurinkoista sunnuntaita

14.10.2018 16:07

Täällä on porukalla ihmetelty lämpöaaltoa-liki +20 on lämmintä ulkona, kovin epätavallista tämmöinen lämpö mutta eiköhän tässä vielä tuskailla pakkasia ennen joulua. Pihaa olemme siivoilleet talven edeltä.  Koiruuksilla on nyt karvanlähtöä ollut melkoisesti-vaikka kuinka harjailee-irtokarvaa lähtee. Pikkuinen Elvis vaihtaa vimmalla pentuturkkiaan aikuiskarvaan ja kovasti on ollut harjaamista. 

Lucian ja Jetron poikapoppoo kävi taannoin terveyskuvissa ja oikein hyviä tuloksia on tullut. Kaikkia tuloksia emme ole vielä saaneet mutta yhteenvetona voi sanoa, että hyvältä näyttää.  Kiitos omistajille , että käytitte rtg kuvissa-näin saimme tietoa, myös omistajat. Toivomme kaikille mahdollisimman tervettä ja vaivatonta koiranelämää :) ! Ensikuussa Elviksellä on meno rtg kuviin-itseasiassa Elvis kävi välikuvissa, n.puolenvuoden iässä. Lähinnä olin huolissani Elviksen yhtäkkisestä kasvusta-poika hujahti hetkessä, sekä painoa siunaantui lyhyessä aikaa enemmän mitä olisin toivonut. Ja ketähän tästä voi syyttää :) Noh-kuvissa lonkat näyttivät erittäin hienoilta, Kyynärissä ei mitään huolestuttavaa näkynyt, kevensimme hieman ruokaa ja kasvu tasoittui. Elvis ei ole niin aktiivinen koira, jos vertaan esim. Jetroon, Elvis on enemmältikin mietiskelijä ja hyvin rauhallinen -ulkona saattaa istua yhdessä kohti-vaikka kuinka kauan. Tai oikeastaan-istuu aina samassa paikassa ollessaan ulkona.;)  Lenkillä tykkää enemmän tarkkailla ympäristöään, meno on välillä hyvinkin rauhallaista. Näyttelyihin starttaamme Elviksen kanssa-jos vapaata saan järjestymään- Helsinkiin-perinteinen päätös näyttelyvuodella. Jyväskylän KV ta mietimme vielä-onko Elviksen turkki vielä valmis. Helinä on erkkarin jälkeen huilaillut ja mieleni tekisi myös Helinä ilmoittaa loppuvuoden näyttelyihin . 

Sitten nämä meidän pentusuunnitelmat loppuvuodelle. Lucialla oli todella hieno poikakaveri varattuna, jälleen kerran saimme todeta, että ei ihmiset osaa näitä asioita oikein suunnitella-kyllä se luonto hoitaa homman, tai vielä siitä ei ole varmuutta-hoitiko. :) Noh-parin välille ei sitä kipinää muodostunut-olivat kyllä hyvin innoissaankin toisistaan mutta näytti lähinnä kaverillisesta seurustelusta-moikka, mitä kuuluu, tykkäätkö makkarasta vai juustosta enempi...noh, ei siinä sitten sen kummempia, ku unohdimme haaveet tämän kahden parin väliltä. Aina ei vaan kipinää synny ja se on vaan hyväksyttävä. Voin sanoa, että vaivaa nähtiin-uroksen omistaja, että Lucian palvelusväki. Noh-näitä seikkailuita välillä on ja sehän tästä tekee, kasvatuksesta mielenkiintoista. Varauros oli kuitenkin valmiina ja näitten kahden kesken-ei sitten ollut kahta puhetta, katsotaan nyt onnistuiko astutus, nyt näyttää hyvältä. Muutaman viikon päästä ultraan...

Kuvan mahdollinen sisältö: kasvi, kukka, luonto ja ulkoilmaKuvan mahdollinen sisältö: kasvi, puu, ulkoilma, luonto ja vesi

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>