Blogi

Joululoma

26.12.2018 18:27

Kiitos ihanista joulukuvista ja korteista, mitä olemme saaneet kasvattiemme omistajilta, niitä oli ilo katsella jouluna :) Joulu meni rauhallisesti Leijonaharjoilla, tai no-yksi Leijonaharja lähti Petteri punakuonon perään jouluaamuna mutta hetkellisen somejulkkis aamun jälkeen-oli löytynyt ei niinkään kaukaa kotoaan :) Kenellekkään nelijalkaista ei tullut mitään pahaa jouluähkyä-(toki isännillä saattoi olla vaikeuksia) -yhtään eläinlääkärikäyntiä ei ole tullut tietoon, eli maltillista joulunviettoa. PAITSI  taas mieleeni tuli eräs Leijonaharja joka nassutteli hautakynttilöitä mutta onneksi nekin olivat tulleet ulos ilman mitään sen kummempaa operaatiota. Voitonpuolella ollaan-Tapaninpäivä lähestyy loppuaan ja aamulla töihin lähtö. Pitkiä lenkkejä olemme tehneet postikorttimaisemissa, eilen oli lumituiskua ja lenkin jälkeen Chowit olivat kyllä kaikkensa antaneena-jopa Lucia-jota ei kovin helposti saa väsytettyä lenkillä. Lucia nukkui kanssani sohvalla kainalossa miltei tunnin-yleensä hyppää sohvalla ainoastaan, jos haluaa jotain mutta eilen nukkuimme ihan vierekkäin päivänokoset. Joulurauhaa parhaimillaan. 

Tässä vielä jouluisia kuvia:

Ei automaattista vaihtoehtoista tekstiä saatavilla.Ei automaattista vaihtoehtoista tekstiä saatavilla.Kuvan mahdollinen sisältö: joulukuusi ja sisätilaEi automaattista vaihtoehtoista tekstiä saatavilla.Kuvan mahdollinen sisältö: pöytä, koira ja sisätilaKuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, sisätilaEi automaattista vaihtoehtoista tekstiä saatavilla.

 

Mainetta ja mammonaa :)

14.11.2018 10:32

Mieletön Jyväskylän KV on takana ja siellä oli kyllä Leijonaharjoilla mahtava menestysputki päällä. Kaikenlisäksi-kumpanakin päivänä tuli kasvattajaluokkassa kunniapalkinto. Lucian ja Jetron pentueesta Boris aloitti hienosti näyttelyt Eh lla-todella lupaava uros. Viikonlopun kruunasi sunnuntain Brutuksen Rop tulos-mahtavaa-kyllä täällä kotikatsomoissa hurrattiin! Kiitos kaikille näyttelyssä olleille Leijonaharjoille-uutiset sivulle on tulossa pian tulokset kuvien kera. 

Elviksen tulokset tulivat sitten kennelliitosta-lonkat olivat parasta A-luokkaa mutta kyynärät tulivat 3/3. Noh,  että eihän tuo Elvis ole muuttunut miksikään-huolimatta kyynärtuloksista. Sama Elvis edelleen. Minulle täydellinen Elvis, niin mieletön persoona, että siinä ei "puuttuvat osat" kyynärissä koiraa huononna.Ja itseasiassa-Elvistä ei sureta tulokset ollenkaan. Pääasia, että ei ole oireita kyynärten osalta ja jos niitä tulee-eläinlääkäri on lähellä :) Onneksi oireetonta elämää kyynärten osalta on saanut viettää mutta nivelvalmisteen aloitimme jo aiemmin varmuuden vuoksi.Sinänsä oli varovaisia  toiveita  Elviksen suhteen jalostusmielessä -mutta se suunnitelma nyt yliviivattiin punatussilla ja odotellaan pikkuhiljaa plään beetä :) Loppuvuosi rauhoitutaan ja mietitään ensivuoden näyttelyitä-Helsinki jätetään nyt tänä vuonna väliin-liian lähellä joulua, Oulusta tulee sen verran matkaa Helsinkiin, että reissusta toipumisessa menee aikaa-joulukiireet vie voiton näyttelystä. Harmittaa hieman, Elvis olisi nyt hyvässä turkissa, samoin Helinä mutta pikkutonttujen askartelu menee nyt näyttelyn edelle. :)

Emma mummo täyttää pian 10vuotta ja juhlia suunnitellaan täällä tohinalla. Ehkäpä käymme jossain pienellä retkellä päivän kunniaksi-riippuu tietysti päivänsankarista-Emmahan tykkää valtavasti nuorista pojista mutta Hunkseja on aika hankala järjestää synttäreille..... Saa nyt tyytyä Elviksen kanssa tanssahteluun. Emma nauttii, kun muistelen Emman pentuja-häntä heiluu, kun kysyn, että "oliko Emmalla hienoja pentuja..." :) Sen verran tunnollinen emo Emma on, että päivittäin pesee edelleen Leilan pepun, silmät, korvat, onhan Leila jo yli 5v mutta Emmalle edelleen pentu. Lucia -lapsenlapsi, on kuitenkin Emmalle se tärkein meidän koiraporukassa. Hyvin tarkka Luciasta ja huolehtii kyllä, että Lucia saa parhaimmat nukkumispaikat kotona. silmäterä. Helinän kanssa puolestaa, Emmalla on hieman kitkerät välit-kerran sattui niin, että nakkelin aamusuupalajuustoja tytöille-aina tarkassa järjestyksessä, vanhimmasta nuorimpaan-tällä kertaa oli pehmeää juustoa ja Emman juusto lensikin Emman turkkiin ja tarrautui siihen kiinni...siinä kävi melkoinen pölinä ja Helinä ei millään luovuttanut. Hohoijaa-siinähän  kummatkin saivat pientä osumaa ja sen jälkeen näitten kahden suhteen on saanut olla tarkkana. Tosin Helinälle on tullut jo ikää-niin junnumainen "minä minä minä"-asenne on jäänyt pikkuhiljaa pois ja kunnioittaa vanhempia koiria. 

Emma mummeli täyttää 26.11 10 vuotta ja Emmaa onnittelevat jälkikasvu: Leila, Anton, Roosa, Hilma, Assu ja lapsenlapset: Tito, Lucia, Luca, Nalle, Max, Horatio, Armas, Hertta, Heinä,Pulla,Sylvi, Nepo, Dawa, Pontus, ja Lapsenlapsenlapset : Boris, Bono, Karu, Hemmo ja Elmeri ja Titon seitsemän jälkeläistä :)

 

Emman kanssa nuorina tyttöinä :)

 

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, sisätila

 

 

 

 

Elvis 1V

07.11.2018 20:54

5.11 Elvis alias Commitment"s Back in Black täytti kokonaisen vuoden. Tultuaan vuoden ikään-luonnollisesti äkkiarvaamatta kokeili onneaan haastamalla Jetron mutta eihän se Jetro lähtenyt mukaan-muutaman sekunnin tehokas pöläytys ja eipä Elvis enää haaveile tai yritäkkään haastaa talon vanhinta urosta. Onneksi ei käynyt kuinkaan ja ihan rauhassa ovat olleet pienen nahinan jälkeen. Sen verran menevä poika Elvis on, että kävi jo virallisissa kuvissa naapurissa-Oulun Eläinklinikalla. Ilkka lakovaara kuvasi pojan. Rauhoitukseen meni hieman aikaa ja useampi ruiskullinen-notta Elvis nukahti kuvausten ajaksi. Lonkkatulokset tulivatkin nopeasti-muutama tunti kuvausten jälkeen-todella nopeaa toimintaa Kennelliitolta. Lonkat olivat A/A eli parraat maholliset. Kyynärtulokset uupuvat ja tottakait-malttamattomana soittelinkin tulosten perään ja sain tietää, että niitä katselee toinenkin lausuja-ilmeisesti eivät olekkaan ihan helpot kuvat. Mitään hätää Elviksen kyynärissä ei onneksi ole-se on pääasia mutta mielenkiinnolla odotamme Kennelliiton lausuntoa-silmätarkastus on myöhemmin. Toivotomme parasta, että täyttäisivät mahdollisesti jalostukseen tarvittavat kriteerit-muuten Elvis saa alkaa nauttimaan munkkiluostarielämää :) Mutta-sen verran hieno poika on, että näyttelyissä käymme-oli tulokset mitä hyvänsä-Aasta Ööhön. Elvis on kyllä ollut tämän kuluvan vuoden surkeitten päivien pelastaja ja mukava ulkoilukaveri, sanotaanko, että ihmisen paras ystävä :) 

Elvis

Kuvan mahdollinen sisältö: puu, ulkoilma ja luonto

Aurinkoista sunnuntaita

14.10.2018 16:07

Täällä on porukalla ihmetelty lämpöaaltoa-liki +20 on lämmintä ulkona, kovin epätavallista tämmöinen lämpö mutta eiköhän tässä vielä tuskailla pakkasia ennen joulua. Pihaa olemme siivoilleet talven edeltä.  Koiruuksilla on nyt karvanlähtöä ollut melkoisesti-vaikka kuinka harjailee-irtokarvaa lähtee. Pikkuinen Elvis vaihtaa vimmalla pentuturkkiaan aikuiskarvaan ja kovasti on ollut harjaamista. 

Lucian ja Jetron poikapoppoo kävi taannoin terveyskuvissa ja oikein hyviä tuloksia on tullut. Kaikkia tuloksia emme ole vielä saaneet mutta yhteenvetona voi sanoa, että hyvältä näyttää.  Kiitos omistajille , että käytitte rtg kuvissa-näin saimme tietoa, myös omistajat. Toivomme kaikille mahdollisimman tervettä ja vaivatonta koiranelämää :) ! Ensikuussa Elviksellä on meno rtg kuviin-itseasiassa Elvis kävi välikuvissa, n.puolenvuoden iässä. Lähinnä olin huolissani Elviksen yhtäkkisestä kasvusta-poika hujahti hetkessä, sekä painoa siunaantui lyhyessä aikaa enemmän mitä olisin toivonut. Ja ketähän tästä voi syyttää :) Noh-kuvissa lonkat näyttivät erittäin hienoilta, Kyynärissä ei mitään huolestuttavaa näkynyt, kevensimme hieman ruokaa ja kasvu tasoittui. Elvis ei ole niin aktiivinen koira, jos vertaan esim. Jetroon, Elvis on enemmältikin mietiskelijä ja hyvin rauhallinen -ulkona saattaa istua yhdessä kohti-vaikka kuinka kauan. Tai oikeastaan-istuu aina samassa paikassa ollessaan ulkona.;)  Lenkillä tykkää enemmän tarkkailla ympäristöään, meno on välillä hyvinkin rauhallaista. Näyttelyihin starttaamme Elviksen kanssa-jos vapaata saan järjestymään- Helsinkiin-perinteinen päätös näyttelyvuodella. Jyväskylän KV ta mietimme vielä-onko Elviksen turkki vielä valmis. Helinä on erkkarin jälkeen huilaillut ja mieleni tekisi myös Helinä ilmoittaa loppuvuoden näyttelyihin . 

Sitten nämä meidän pentusuunnitelmat loppuvuodelle. Lucialla oli todella hieno poikakaveri varattuna, jälleen kerran saimme todeta, että ei ihmiset osaa näitä asioita oikein suunnitella-kyllä se luonto hoitaa homman, tai vielä siitä ei ole varmuutta-hoitiko. :) Noh-parin välille ei sitä kipinää muodostunut-olivat kyllä hyvin innoissaankin toisistaan mutta näytti lähinnä kaverillisesta seurustelusta-moikka, mitä kuuluu, tykkäätkö makkarasta vai juustosta enempi...noh, ei siinä sitten sen kummempia, ku unohdimme haaveet tämän kahden parin väliltä. Aina ei vaan kipinää synny ja se on vaan hyväksyttävä. Voin sanoa, että vaivaa nähtiin-uroksen omistaja, että Lucian palvelusväki. Noh-näitä seikkailuita välillä on ja sehän tästä tekee, kasvatuksesta mielenkiintoista. Varauros oli kuitenkin valmiina ja näitten kahden kesken-ei sitten ollut kahta puhetta, katsotaan nyt onnistuiko astutus, nyt näyttää hyvältä. Muutaman viikon päästä ultraan...

Kuvan mahdollinen sisältö: kasvi, kukka, luonto ja ulkoilmaKuvan mahdollinen sisältö: kasvi, puu, ulkoilma, luonto ja vesi

 

Syksyn merkkejä :)

16.08.2018 21:04

 

Kuumat ja hikiset kelit ovat vihdoinkin ohi. Kuumuudesta huolimatta-koirat pärjäsivät mainiosti helteisessä säässä, poikkeuksena taannoinen reissu Kemin KV hen, missä Jetrolla yllättäen lämpö iski luihin ja ytimiin. Tämä tapahtui kyllä niin yllätäen ja varkain, että ei mitään merkkejä.  Jetro oli kehässä, oli menossa PU valinta ja yllättäen Jetro pisti maaten-mikä on täysin ennenkuulumatonta Jetrolla, jos esiintyy näyttelyssä. Samantien kehä oli ohi ja huomasin kehänlaidalta tilanteen-kaadoimme litratolkulla vettä Jetron niskaan ja äijä tokeni suhteellisen nopeasti. Elvis oli myös mukana reissussa ja Elviksellä ei ollut ongelmia, muutenkin keli ei ollut ihan niitä pahimpia, mitä kesällä saimme kokea-jopa vettä ripsautteli kehää odotellessa. Mutta kenties Jetrolla aiempi viikko aiheutti ongelmaa-nimittäin päivysteli auringossa aidan takana Leilaa, jolla juoksut. Väkisellä Jetro piti viedä varjoon ja sisälle. Saattoipa pojalla naishuolet aiheuttaa unettomuuttakin. Noh, loppupäivän Jetro nukuskeli ja seuraavana päivänä oli taas oma itsensä. 

Chow Chow erikoisnäyttely pidettiin tänä kesänä Pyhäjärvellä. Tulokset ja kuvat ovat nähtävillä Uutiset linkin takana. Oli todella mahtava reissu ja näyttely oli järjestetty hyvin. Puitteet olivat upeat ja sopivasti maalaistuoksutkin rikastuttivat näyttelyä. Ilma oli juuri sopiva näyttelylle-vettä satoi välillä ja ai että se tuntui hyvälle helteisen viikon jälkeen. Leijonaharjat menestyivät todella hyvin ja ilokseni Helinä valioitui näyttelyssä-ollen myös PN3 :) hieman jännitti Helinän kanssa mennä kehään, välillä on semmoinen junttura mutta ennen narttukehää-Milla otti Helinän Titon rinnalle parikilpailuun ja sen kyllä rentoutti Helinää. Hassua oli meno parikilpailussa-nimittäin Tito yritti ajottain kiivetä Helinän selkään. Ehta Leijonaharja tämä Tito. Parikilpailun ykkösiä olivat Piretta Armaksen ja Hilman kanssa. Todella hienosti menivät kilpailussa. Hilmasta oikein huomasi, myöhemmin seurasin Valionarttujen kehää-kuinka nautti olla kehässä Piretan kanssa. Mukava päivä ja paljon tuttuja näimme. Ja täytyy sanoa, että se pokaalimäärä-mitä meidän porukalla mukaan lähti erikoisnäyttelyssä-oli niin valtava, että posket helotti punaisena muutaman päivän. :)

Tämä kesä meni miltei kotosalla, mitään suurempia lomareissuja emme ehtineet tehdä.  Loppusyksyllä lähdemme mahdollisesti Lucian kanssa matkaan sulhasen luokse, hieman kauemmaksi ja siihen varasin kesälomapäiviä. Katsotaan nyt, toivotaan, että pentuja saisimme loppuvuodelle. "Pikkuinen" Elvis on kasvanut jo teini-ikään- eiköhän pärjää hieman vähemmällä huomiolla, mikäli pentuja saamme taloon. Odottavalla kannalla olemme siis täällä Leijonaharjoissa ja jännityksellä odotamme Lucian juoksuja. Sen voin sanoa, että komea sulhanen Lucialle on tulossa-jos kaikki menee hyvin-luvassa on mukavia, hienoja pentuja. Ja jospa tällä kertaa sieltä tyttöjäkin putkahtaisi Lucialle :) 

Täytyy vielä mainita-syksy on parasta aikaa kaikkine vesisateineen ja pimeyksineen-ilma on raikasta hengittää ja talven odotusta (lue JOULUN) ilmassa. Viime syksynä oli ihan todistaa Lucian ja Jetron pentujen kokemaa ensilunta-mikä voikaan olla ihanampaa, kuin seurata pienten Chowin pentujen temmellystä lumessa. Tässä kuvia viime syksystä-voi olla, että olen aiemminkin näitä laittanut kotisivulle mutta olkoot vielä kerran :)

 

 

 

Huh Hellettä :)

15.07.2018 18:22

Mainiot kelit jatkuu edelleen ja lämmintä piisaa. Kiitän onneani, että jätin ilmoittamattaa muutamaan näyttelyyn koiria-niin kuuma, että raskastahan se on koko poppoolle-niin ihmisille ja koirille. Kesästä on nautittu todenteolla-laiskotellen ja eipä oikeastaan mitään sen suurempaa projektia lomalle tullut hankittua-yleensä on loma muistuttanut työleiriä-mutta nämä kaksi viikkoa olen oikeastaan nauttinut kiireettömyydestä. Hyvillä mielin palajaa huomenna töihin-vaikkakin +30 lämpimät jatkuu :) Muutamana päivänä olen pyöräytellyt koiria suihkun alla ja föönaillut-rodun erikoisnäyttely on viikon päästä Pyhäjärvellä. Varmuudella meiltä lähtee sinne Helinä ja Elvis mutta nyt olen kallistunut siihen, että otan mummokoirat myös mukaan. Leila saisi ensimmäistä kertaa oman jälkeläisluokan-Leila on niin ansainnut"kisapaikan" erkkarista-ja Emma lähtisi henkiseksi tueksi ja tuttuun tyyliin vonkaamaan nuoria uroksia. Jetro jää kotiin mutta seuraavana päivänä onkin Jetrolla näyttelyyn meno... Jospa ei mitään viime hetken perumisia joudu tekemään ja pääsemme matkaan-innolla odotan näyttelyä. Laitamme uutisiin näyttelun jälkeen tuloksia ja kuvia erikoisnäyttelystä-Leijonaharjoja on tulossa mukava määrä näyttelyyn. Kiva nähdä kasvatteja pitkästä aikaa ja omistajia tietysti. :) 

Sen verran kuuma, että kaivoin talvisen kuvan. Jetro ja Lucia leikkii-heillä on melkoisen vauhdikkaat leikit aina keskenään. 

 

Juhannus lähestyy

19.06.2018 15:57

Kesää on eletty jo tovi ja juhannus on vasta edessä. Mahtavaa.  Vettä sataa vihdoinkin ja sekin on kyllä erittäin mahtavaa. Onhan tässä lämmintä piisannut jo tovi ja kukat meinaa nuukahtaa pihamaalle kuivuudesta. Tänään koirat ovat kuorsanneet sisällä tyytyväisenä-ulos ei olla menossa vahingossakaan.  tytöt nukkuu terassilla-pojat sisällä.  Elvis varsinkin kammoaa vesisadetta. 

Titon- eli Leijonaharjan Brilliant Skywalkerin pennut ovat päässeet luovutusikään ja ihailin pentujenkuvia Riihikallion kotisivuilta. riihikallion.wordpress.com/pentuja/ . Hienoja pentuja ! Nyt jos pentukuume vaivaa-ei ehkä kannata käydä kurkkaamssa pentujen kuvia ;) 

Niin-Elvis aloitti näyttelyt Tuurissa jokunen viikko sitten. Sinne starttasimme jo hyvin aikaisin aamulla-varttia vaille kolme lähdimme matkaan. Ajoin hieman pitemmän kautta-koska aamuvarhain hirviä on niin paljon liikenteessä ja ajamani reitin varrella-on hyvin hirviaitaa. Siellähän niitä hirviä möllöttelikin aamutuimaan mutta onneksi aidan takana. Jetro ja Elvis ovat hyvä pari reissulla. Kummatkin ovat rauhallisia matkustajia ja ei mitään ongelmaa autossa-saatikka tauolla. Uni maittaa ja autossa oleminen on mukavaa. Reissu meni hyvin-tuloksena Jetro oli rop-sekä Elvis Rop-pentu- oli ainut pentu kehässä ja tuomarina suomalainen naistuomari- jonka arviota koirasta kyllä arvostan ja olin todella mielissäni-että hän piti Elviksestä. Elvis liikkui-ainakin vähän ja antoi aika hyvin tutkia. Hieman ihmeissään oli koko touhusta mutta missään vaiheessa ei häntä onneksi luirahtanut alas.  Jetrohan meni niin mielissään kehässä-vaikka taukoa oli niin kaikki muistui  mieleen. Sanoisinko, että nautti olostaan. Ensimmäisen kerran olimme Tuurissa näyttelyssä-Miljoonakoirassa ja oli hyvä paikka. Sisään tullessa-tarjottiin mm. ilmaisia T-paitoja-pieniä koiranruokapusseja...elikkäs  oikein mukavasti koirat omistajineen toivotettiin Tuuriin :) 

Rovaniemellä Nord näyttelyssä mustat kollit kävivät viime viikonloppuna ja hyvin meni. Jetro sai ensimmäisen Nord sertinsä, ollen Rop-sekä Elvis oli Rop pentu. Elvis antoi vielä paremmin katsoa hampaansa Rovaniemellä ja tuomarin tutkia-tosin liikkuminen oli vielä hieman miettiväistä mutta eiköhän paranna menoaan kuten sika juoksuaan, kun kokemusta tulee lisää. Rovaniemellä tapasimme Lucian ja Jetron pentueesta-Elmerin omistajat-oli mukava nähdä ja Elmerillä menee hyvin-komea poika ja miellyttävän luontoinen-kuten vanhempansa. Elmeri jäi hyvin mieleen pentuna-kun tulevat omistajat tulivat ensi kertaa katsomaan pentua-Elmeri käveli hyvin itsevarmasti tulevien omistajiensa luokse-kuten vanhat tutut. 

 

Täytyy sanoa, että näyttelyissä on hurjan hienosti mennyt kaikilla Leijonaharjoilla-jotka ovat näyttelyissä pistäytyneet!!Etelän konttuurista Armas ja mustat tytöt ovat liihotelleet kehässä ja kotiin on menty auto täynnä pokaaleja-samoin Pulla-Kotkan Nord näyttelyssä hienosti VSP tulos ja ensimmäinen Nord serti. Ja Nepo-melkoista menoa ollut kehässä :) !Lucian ja Jetron pentueesa Eye Of the Leopard aloitti hienosti Helsingin pentunäyttelyssä  Rop tuloksella. Luca ja Tito valiopoikina ovat jo niin konkareita näissä näyttelyhommissa-hienoa menoa ja Erkkarissa näemme pojat viimeistään.  Kiitos kaikille ja varsinkin muille Leijonaharjoille kannustuksesta!

Pentuja-toivomme syksylle. Siitä sitten lähemmin. Kesä menee nyt täysin Elviksen lumoissa-että  ei ole oikein aikaa pennutuksille. Toivotamme kaikille oikein Hyvää Juhannusta =) !

 

Kuvassa Leijonaharjan Eye Of the Lion-Hemmo

Kuvassa Leijonaharjan Dearest Isac Alvar, Brutus

Juhannus kolmen vuoden takaa-hatussa taitaa köllötellä Tito ja Nalle =) !

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>