Blogi

Helatorstaita =)

14.05.2015 13:06

Jotenkin kuvittelin, että kun Jetro saapui meille,-Emma emo ottaa pennun heti vastaan ja alkaa hoitamaan. Mitästä tyhjää! Jetro saapui meille joulukuun puolivälin jälkeen-8 vkonen suloinen pallero...Emma vihasi Jetroa heti ensisilmäyksellä-tai no vihasi ja vihasi-yritti kaikella konstilla räyhätä tuon mustan pennun tiehensä. Häätää, ei päästänyt lähelleen, vaikka kuinka toinen yritti hakea tukea ja turvaa-ikävöi emoaan. Jetrolla ei ollut kovin hyvä ruokahalu ensimmäisinä päivinä, ikävöi synnyinkotiinsa, meni useampi päivä, että kuppi tyhjeni, eikä yhtään asiaan auttanut se, että Emma räyhäsi...

Jetrolle laitettiin eteiseen oma iso turvapaikka-häkki, kokoa en nyt äkkiseltään osaa sanoa mutta sen kokoinen, että minäkin JOPA sinne mahtuisin köllöttelemään. Pidimme poikaa siellä öisin, turvallinen paikka ja itse aina kipitteli sinne, jahka väsytti. Muutenkin turvallinen paikka se oli  pennulle, meidän ollessa töissä. Leila tykkäsi Jetrosta heti, samoin Lilo. Leikit olivat aika rajuja-pentuhan repi ja roikkui tyttöjen turkissa ja Leilasta huomasi, että ois niin tehnyt mieli hieman ravistella ja nakella mutta ei, antoi Jetron tehdä ihan mitä vaan, toki välillä saattoi ihan vaan kokella, vinkaseeko pentu.

No, Lordihan sitten ei juuri noteerannut Jetroa ja emme kovin päästäneet Lordin lähelle, koska Lordihan, jäätyään leskimieheksi-kaljuuntui muutamassa päivässä. Semmoista se suru teettää-puhkesi SA-sairaus. Niin-tuommosen pienen chowin purukalusto on melkoisen terävä ja Jetrohan olis suorastaan raadellut Lordin. Aikaa meni, kevät koitti-Jetrolla vaihtui hampaat ja ne terävät pentuhampaat lähti. Nyt Jetro ja Lordi on mitä parhaimpia kavereita :Lordilla on uusi elämäntarkoitus-kouluttaa Jetroa. Yhdessä vahtivat pihaa-Lordi edellä ja toinen seuraa perässä. Aidantakana tarkkaillaan liikennettä ja välillä otetaan tirsat. Joskus Jetro innostuu repimään Lordin vähäisiä haivenia mutta hyvin Lordi komentaa, ei tarvitse muuta kuin hieman ärähtää ja toinen perääntyy. Minusta tuntuu, että Lordi haluaa jäädä pihahommeleista eläkkeelle-parhaillaan Jetro on ulkona vahdissa ja Lordi makoilee sisällä. Saahan sitä laiskotella-ikääkin kohta 8v =)

Emma on myös hyväksynyt Jetron, tosin leikkimään ei ryhdy pojan kanssa ja on antanut ymmärtää-että turkkia et revi. Ja Jetrohan kunnioittaa Emmaa, antaa olla rauhassa. 

 

Helatorstaiaamuna-Hertta ja Jetro

Rouva Google

12.05.2015 08:40

Kyllä on netti täynnä kaikkea tietoa, jos minkälaista. Ihan yksinkertaista asiaa katselin illalla netistä-lähinnä liittyen tietoa erääseen koiranruokaan, johan avautui paljon linkkejä, sain ristiriitaista tietoa , sekä myös oikeaa tietoa:). Rouva Google kyllä tietää paljon mutta kaikkea ei nyt kannata ottaa ihan todesta. Kyllä kirja, ihan semmoinen paperinen-on parhain tietolähde. Netin maailmaassa kun on aivan yhtä monta neuvoa-mitä on kirjoittajaa.Huvittava(ko) huomata, että usein koiraimmeisillä viattomasti aloitetuilla keskusteluilla, lähinnä somessa, esim vaikka SÄÄ tai ihan vaikka PURULUUT ollaan kohta toistensa kurkussa, siellä on se , joka provosoi parhaansa mukaan-toinen, joka aina haluaa kirjoittaa viimeisen sanan ja sitten se kolmas, joka on niin vihreä, viaton, että jää näitten "pahattarien "kynsiin. Oikeassa olemisen tarve on tietysti kova, varsinkin, jos kyse on koirista, ehkäpä sillä tavalla saa nostettua omaa itsetuntoa-kun saa sanoa sen viimeisen sanan. Somessa on paljon hyvää mutta tuo nurjapuoli on joskus niin surkeaa. Pitäisi muistaa, että se oikea elämä koirien kanssa on ihan jossain muualla, ei tuolla somessa. Ja ne vastapuolet, kenen kanssa keskustelua virittelee ovat ihan eläviä ihmisiä. Viihdettähän someilu on, keskustelu on aina hyvästä-jahka muistaa, että ei mennä henkilökohtaiselle tasolle. 

 

Lilo ja Leila-parhaimmat kaverit..niin siitä on aikaa. Jossain vaiheessa, nämä kaksi riitautuivat niin pahoin, että veri alkoi lentämämään, jahka pääsivät yksiin. Toki, nämä ovat hetken välittämättä toisistaan mutta jossain vaiheessa ovat toistensa kurkussa. Lilolta poistettiin kohtu, johtuen liian tiheistä juoksuista-nämä vaikuttivat Lilon persoonaan kovasti ja selvästi aiheuttivat liian lyhyttä pinnaa. Nyt odotellaan kovasti rauhoittumista ja nyt näyttää, että Lilolla on parempi olla, iloinen on ja ei napsahtele. Näillä kahdella on hampaankolossa toisiaan kohtaan asioita, mistä en ole päässyt perille, en usko että edes itse Cecar Milan ymmärtäisi tätä tyttöjen vihanpitoa. Lilohan hoiti Leilaa paljon, Emman laiskotellessa, toimi emo kakkosena. Nyt Leila on tiineenä, emme saata näitä kahta kohtaamaan toisiaan ihan vähään aikaan, Lilo elelee poikien, Jetron ja Lordin kanssa ja Leila ja Emma ovat ominaan ja tämä toimii-rauhallista on. Onneksi on iso talo ja lähipäivinä meille tulee käymään Kennelneuvoja, jonka kanssa mietimme käytännön asioita, lähinnä jotta saamme toimivan pihan koirille. Tällä hetkellä on käytössä koko piha mutta jos ja kun pentuja tulee alkukesästä, kulkemisen ulospitää olla sujuvaa emän ja pentujen kanssa, ei saa olla mitäs stressiä emolla tai pennuille, jos vähääkään vielä on näitten kahden välillä kismaa-se eliminoidaan. Nyt ainakin näyttää hyvälle, Leila on vaipumassa pikkuhiljaa tiineyden euforiseen mielentilaan, hormoonit on tehneet tehtävänsä ja Lilo puolesta ihmettelee maalimanmenoa ilman jatkuvaa vaivaa.

Hyvää äitienpäivää =)

10.05.2015 19:42

Tämä on vuoden parhaimpia päiviä:) Sokeritokkura toki on, kakkua on vedetty naamariin aika monta palaa tänään..Päivä on ollut tosi aurinkoinen ja kävimme Utajärvellä juhlimassa äitiäni. Siellä oli paljon pikkuväkeä, mukavia naperoita...

Tulevan emo Leila meinaa olla aika hankala lenkitettävä. Metsästysvietti on herännyt ja lenkit on yhtä sinkoilua. Voi olla, että käytän yksin Leila lenkillä tästä lähtien-meinasi käsistä lähteä parikin kertaa. Vaaratilanteita, koska vetäisee niin yhtäkkiä oikealle tai vasemmalle, taakse...Emma ei pysy tahdissa mukana.Leila ilmeisesti luulee, että tuleville pennuille pitää alkaa hankkimaan ruokaa tai sitten nälkäänsä metsästää. Ruokaa saa kyllä hyvin ja ei missään nimessä uskalla alkaa liikoja ruokkimaan, pentumäärä voi olla reilu ja liiallinen ruoka paitsi lihottaa emoa-pennut voivat kasvaa jättikokoisiksi. Nyt on puoliväli tiineyttä käynnissä 30 pvää , ei tarvihte vielä mahaa kasvattaa. 
 
 
 
 
Chow Chow ei ole trimmattava rotu, näyttelyihin valmistaudutaan harjoin ja kammoin-ei saksin. Ensimmäisen chowini kanssa-Linda, olin hieman hukassa turkkia laittaessani näyttelykuntoon. Sanotaanko näin, että aloin saksimaan koiraa-otetaampas tuosta ja tuosta ja tuosta...voi hyvän tähen mitä menin tekemään-koira näytti lopulta naurettavalle. Menin aivan liian pitkälle. Sanotaanko, että mopo karkasi käsistä:D Näyttelystä tuli H ja tietäähän tuon minkä takia..Tämän jälkeen sakset pysyy töissä. Tassukarvat pyöristän, mahan alta pitkät hörsöt pois, sekä hännästä. Peppukarvat siistiksi ja ne saa muutenkin olla lyhyet-helpottaa muutenkin puhtaana pitoa. Thats it. Pesu ja kuivaus vie aikaa jonkun tunnin.
Leilalla on aina ollut siisti turkki, ei mitenkään pitkä mutta tasainen ja siisti. Kompakti turkki. Kuvassa Leila on arvostetun tuomarin ja kasvattajan Paavo Mattilan arvioitavana Hkissä joulukuussa 2014. Hyvät arviot sai-Eri.
 

Paranormal Activity =))

08.05.2015 10:54

Tuossa hääräilin keittössä ja keittiöratiosta kuului vanhempi dickojumputus ja mietin siinä, että hetkinen sentään-mikäs tästä kappaleesta tulee mieleen...Usein muistot herää jonkin tietyn laulun, tuoksun tai muun yhteydessä. Noh, tämä kappale kuului nonstoppina ratiosta kerrattain, olin edesmenneen Chowini Lindan kanssa Pellossa asti näyttelyssä. Siellä oli vielä lunta, aurinkoinen ilma. Lähdimme miltei kesäisestä Oulusta aamulla hyvissä ajoin, muistelen, että siinä viiden huiteilla,. Kyseinen diskohumputus kuului oikeastaan joka radioasemalta, ajomatkanaikana tulee aina vaihdetua kanavaa. Muutenkin olennainen osa koiranäyttelymatkoissa on automusiikki-hyvä ruoka ja koiralle antaa 100% huomio.(+ Dr.Pepper tai Coca Cola light). Kehän jälkeen herkkuja koiralle, taskussa lämmenneet makkaranpalaset ja jos on kesä-jäätelöä, pehmistä-jos saatavilla.

Piti ihan tarkistaa papereista, että millonkas tämä Pellon näyttely olikaan-Lindastahan tuli Suomenmuotovalio tällä reissulla.Näyttely oli 8.5 2010-eli tasan viisi vuotta sitten. 

Tämä taisi olla tämmöinen "muistutus"Lindalta-että elkääpäs unohtako minua-vaikka siellä pentujen odotushuumassa olettekin :)Ei me Lindaa unohdeta, joka päivä olet meidän mukana, annoit selvät käyttäytymissäännöt muille koirille, sekä muutenkin pidit porukat ruodussa, niin meidät immeiset, kuin muut koiruudet. :)

Tatam Kevätesikko 18.3 2007-13.6.2014

 

Torstai toivoa täynnä =)

07.05.2015 18:57

Tänään PITI sataa vettä mutta aamulla aurinko paistoi täydeltä terältä. Hyvä merkki, ajatellen Leilan tiineysultraa...Kävimme siis ultrassa tänään ja siellähän massussa myllersi pikkuisia chowinalkuja :) Arvio-4-6, voi olla enemmänkin. Heti, kun Ilkka lekuri anturan laittoi Leilan massua vasten-heti näkyi pentuja, ei tarvinnut hakemalla hakea. Tämä viittaa kyllä isohkoon pentueeseen. Emme nyt raaskineet kovin rassata tulevaa emoa, vaikka hyvin antoi tutkia, kourua emme käyttäneet(selällään), mielestäni näkyy tulos ihan kylkiasennossakin, jos siellä useampi on ja niin näkyikin. Karvaa ajeltiin ihan pikkuriikkisen mahasta, minulla on kokemus tuosta eläinlääkärin karvanajelusta omien koirieni kohdalla, ovat nimittäin aika innokkaita konetta käyttämään...vähemmälläkin ajolla selviää;)Lie parturin vikkaa eläinlääkäreissä....No, jokatapauksessa, meillä nyt odotetaan ja laskettuaika Leilalla on 10.6. Tuleva isä on Mei Hung Iling San. Komea, terve uros, punainen. Lähempänä H-hetkeä, otamme Rtg n, jotta näemme varmuudella pentumäärän. Myös herppesrokotteen toinen osa otetaan lähempänä pentujen syntymää.

Nyt huokastaan hetki ja aletaan valmistautua tulevaan koitokseen. Täytyy tarkistaa ensinnäkin, mitkä maksulliset TV-kanavat näkyy, sillä valvoessahan se menee, koiran kanssa, avautumisvaihe voi olla pitkäkin ;) Muistan ed pentueen kohdalla-nukahdin jossain välissä sohvalle, näin unta Mcgyveristä, heräsin ja jatkoin Mcgyverin katsomista about kolme putkeen aamuyön tunteina, rauhaton koira vieressä ;)Myös Criminal Mindseja vahattiin..:D 

Koiratuttavani-kasvattaa erirotua, kertoi valvonneensa 48t, pienillä torkuilla. Narttu ei antanut omistajansa nukahtaa, vasta, ku H-hetki koitti, halusi olla rauhassa. Tukea ne koiraemotkin tarvitsee :) Noh. toivotaan, että päästään tuonne asti ja kaikki todellakin menee hyvin. Tänään on tiineyspäivä 28, eli hyvin alussa Leila on. Massu alkaa pikkuhiljaa kasvamaan. Vielä normaalit lenkit ja kohta lähdemmekin pupujahtiin ;)

Tässäpä kuvassa Aslan Onnexi"Assu"-minun suosikkipoju ed pentueesta:) Kuva otettiin ed iltana ennen pojan kotiinlähtöä. Oli kova paikka erota, siis minulla. Mutta pakkohan se oli ja sai hyvän kodin poika. Olen sitä mieltä, että jos parempi koti löytyy pennulle, mitä meillä on tarjota, koti on löytynyt koiralle.

Aamupyrähdys ja tuumailua :)

06.05.2015 09:46

https://www.youtube.com/watch?v=gpOs8K2uE9w

Tässä kuvassa Jetro ensimmäisessä mätsärissään, pääsiäisenä. Hienosti esiintyi =)!

 

Jos nyt tämän aamun perusteella voisi sanoa Leilan tiineydestä-tuskin on. Semmoista sinkoilua ja sekoilua oli aamulenkki, Emma veti toiseen suuntaan ja Leila toiseen. Aika pian haistoivat pupujussin jäljet ja siitä se sitten alkoi. Jossain vaiheessa jälestettävä näyttäytyikin ja siinä sai tosissaan pitää hihnoista kiinni, etten nokalleni lentänyt. Leila oli kyllä niin elementissään, ei mitään hienointakaan merkkiä aikaisemmasta töpyttelystä-aivan kuin yrittäsi sanoa, että me mihinkään lekuriin huomenna lähtä-niin Leilalla oli se tiineysultra huomenna. Me käytetään koiria pääasiassa Oulun Eläiklinikalla, Ilkka Lakovaaran vastaanotolla...Noh, vähän jännittää huominen mutta se on-joko tai, on tai ei, jos ei niin sitten ei oo :D Mahdollinen tiineys H-hetki ajoittuu kesäkuun alkuun ja minun täytyy töitten puolesta tietää, jota osaan ottaa vapaata tuolloin. Ainakin viikon loman ajattelin siihen sälään ajoittaa.Jos ei sitten koko kesäkuu... Yrittäjänä on hieman hankala lomia ottaa-lähinnä tämä rahapuoli hankaloittaa sitä...mutta sitten tarpeen vaatiessa-itse päätät lomasi. Tässä koiraelämässä se auttaa paljon, olet oman itsesi pomo....

 

 

Maanantai pyrähti käyntiin eläinlääkärikäynnillä, kuinkas muuten :)

04.05.2015 11:42

Kuvassa edesmennyt Chowimme Linda, alias Tatam Kevätesikko Mätsärireissulla Utajärvellä v.2007. Tyttö ei liikkunut metriäkään kehässä ja tuloksena-ei nauhaa-ei  etes sinistä ei mitään mutta saimme jauhosäkin palkinnoksi. ;) Tuomarina oli Jari Laakso.

 

Lilolla oli silmätarkastus, reilu viikko sitten leikattiin se kirsikka silmästä, toistamiseen mutta eihän se siitä kummentunut. Eläinlääkäri tuumaili, että josko vielä kerran leikattaisiin mutta seurataan nyt, näkökenttäähän se ei haittaa ja jos näyttää sille, että ei tulehdu, saa olla ihan tuommosenaan. Eipä tuo menoa näy haittaavan. Meillä on koirilla painot laskeneet, mikä on ihan hyvä merkki-Lilokin yllätti puntarilla-1kg ed käynnistä :) Tällä hetkellä koirat syö Pure natural-merkkistä ruokaa, Jetrolla tosin on vielä sama ruoka, mitä kasvattaja suositteli-Hill"s-ainakin kasvuiän. Mutta näyttäs-että tämä vehnätön ape on hyvä koirille-kilot mnee oikeisiin paikkoihin ja reipasta olemista on ollut. Turkitkin on kohtalaisen näköisiä ja silmät kirkkaat.

Varasimme Leilalle ultraääniajan tämän viikon torstaille-varmistetaan nyt, että onko tiineenä vai ei. Kovasti polttelisi ilmoitella kesännäyttelyihin, jos ei nyt tällä kertaa ole pentuja tulossa. Hyvin tiineenoloinen, tottakait:) neiti on-uni maittaa ja lenkillä aamulla käveli-aivan ku köntsät ois housussa-tepastellen. Saa ny nähä. Ruoka maistuu tosi hyvin-mitään pahaaoloa ei ole ollut, se hieman viittaa siihen, että ei ole pentuja. Mutta-ei kaikilla pahaaoloa toisaalta olekkaan. Nisät on kasvaneet ja väriltään viittaisi tiineyteen. Muutenkin olemus niin sievä ja turkki upeampi, ku koskaan. 

Jaaha-päiväuniaika alkoi choweilla, Lilokin tyytyväisenä makoilee, koska pääsi tötteröhatustaan eroon.

<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>