Blogi

Paranormal Activity =))

08.05.2015 10:54

Tuossa hääräilin keittössä ja keittiöratiosta kuului vanhempi dickojumputus ja mietin siinä, että hetkinen sentään-mikäs tästä kappaleesta tulee mieleen...Usein muistot herää jonkin tietyn laulun, tuoksun tai muun yhteydessä. Noh, tämä kappale kuului nonstoppina ratiosta kerrattain, olin edesmenneen Chowini Lindan kanssa Pellossa asti näyttelyssä. Siellä oli vielä lunta, aurinkoinen ilma. Lähdimme miltei kesäisestä Oulusta aamulla hyvissä ajoin, muistelen, että siinä viiden huiteilla,. Kyseinen diskohumputus kuului oikeastaan joka radioasemalta, ajomatkanaikana tulee aina vaihdetua kanavaa. Muutenkin olennainen osa koiranäyttelymatkoissa on automusiikki-hyvä ruoka ja koiralle antaa 100% huomio.(+ Dr.Pepper tai Coca Cola light). Kehän jälkeen herkkuja koiralle, taskussa lämmenneet makkaranpalaset ja jos on kesä-jäätelöä, pehmistä-jos saatavilla.

Piti ihan tarkistaa papereista, että millonkas tämä Pellon näyttely olikaan-Lindastahan tuli Suomenmuotovalio tällä reissulla.Näyttely oli 8.5 2010-eli tasan viisi vuotta sitten. 

Tämä taisi olla tämmöinen "muistutus"Lindalta-että elkääpäs unohtako minua-vaikka siellä pentujen odotushuumassa olettekin :)Ei me Lindaa unohdeta, joka päivä olet meidän mukana, annoit selvät käyttäytymissäännöt muille koirille, sekä muutenkin pidit porukat ruodussa, niin meidät immeiset, kuin muut koiruudet. :)

Tatam Kevätesikko 18.3 2007-13.6.2014

 

Torstai toivoa täynnä =)

07.05.2015 18:57

Tänään PITI sataa vettä mutta aamulla aurinko paistoi täydeltä terältä. Hyvä merkki, ajatellen Leilan tiineysultraa...Kävimme siis ultrassa tänään ja siellähän massussa myllersi pikkuisia chowinalkuja :) Arvio-4-6, voi olla enemmänkin. Heti, kun Ilkka lekuri anturan laittoi Leilan massua vasten-heti näkyi pentuja, ei tarvinnut hakemalla hakea. Tämä viittaa kyllä isohkoon pentueeseen. Emme nyt raaskineet kovin rassata tulevaa emoa, vaikka hyvin antoi tutkia, kourua emme käyttäneet(selällään), mielestäni näkyy tulos ihan kylkiasennossakin, jos siellä useampi on ja niin näkyikin. Karvaa ajeltiin ihan pikkuriikkisen mahasta, minulla on kokemus tuosta eläinlääkärin karvanajelusta omien koirieni kohdalla, ovat nimittäin aika innokkaita konetta käyttämään...vähemmälläkin ajolla selviää;)Lie parturin vikkaa eläinlääkäreissä....No, jokatapauksessa, meillä nyt odotetaan ja laskettuaika Leilalla on 10.6. Tuleva isä on Mei Hung Iling San. Komea, terve uros, punainen. Lähempänä H-hetkeä, otamme Rtg n, jotta näemme varmuudella pentumäärän. Myös herppesrokotteen toinen osa otetaan lähempänä pentujen syntymää.

Nyt huokastaan hetki ja aletaan valmistautua tulevaan koitokseen. Täytyy tarkistaa ensinnäkin, mitkä maksulliset TV-kanavat näkyy, sillä valvoessahan se menee, koiran kanssa, avautumisvaihe voi olla pitkäkin ;) Muistan ed pentueen kohdalla-nukahdin jossain välissä sohvalle, näin unta Mcgyveristä, heräsin ja jatkoin Mcgyverin katsomista about kolme putkeen aamuyön tunteina, rauhaton koira vieressä ;)Myös Criminal Mindseja vahattiin..:D 

Koiratuttavani-kasvattaa erirotua, kertoi valvonneensa 48t, pienillä torkuilla. Narttu ei antanut omistajansa nukahtaa, vasta, ku H-hetki koitti, halusi olla rauhassa. Tukea ne koiraemotkin tarvitsee :) Noh. toivotaan, että päästään tuonne asti ja kaikki todellakin menee hyvin. Tänään on tiineyspäivä 28, eli hyvin alussa Leila on. Massu alkaa pikkuhiljaa kasvamaan. Vielä normaalit lenkit ja kohta lähdemmekin pupujahtiin ;)

Tässäpä kuvassa Aslan Onnexi"Assu"-minun suosikkipoju ed pentueesta:) Kuva otettiin ed iltana ennen pojan kotiinlähtöä. Oli kova paikka erota, siis minulla. Mutta pakkohan se oli ja sai hyvän kodin poika. Olen sitä mieltä, että jos parempi koti löytyy pennulle, mitä meillä on tarjota, koti on löytynyt koiralle.

Aamupyrähdys ja tuumailua :)

06.05.2015 09:46

https://www.youtube.com/watch?v=gpOs8K2uE9w

Tässä kuvassa Jetro ensimmäisessä mätsärissään, pääsiäisenä. Hienosti esiintyi =)!

 

Jos nyt tämän aamun perusteella voisi sanoa Leilan tiineydestä-tuskin on. Semmoista sinkoilua ja sekoilua oli aamulenkki, Emma veti toiseen suuntaan ja Leila toiseen. Aika pian haistoivat pupujussin jäljet ja siitä se sitten alkoi. Jossain vaiheessa jälestettävä näyttäytyikin ja siinä sai tosissaan pitää hihnoista kiinni, etten nokalleni lentänyt. Leila oli kyllä niin elementissään, ei mitään hienointakaan merkkiä aikaisemmasta töpyttelystä-aivan kuin yrittäsi sanoa, että me mihinkään lekuriin huomenna lähtä-niin Leilalla oli se tiineysultra huomenna. Me käytetään koiria pääasiassa Oulun Eläiklinikalla, Ilkka Lakovaaran vastaanotolla...Noh, vähän jännittää huominen mutta se on-joko tai, on tai ei, jos ei niin sitten ei oo :D Mahdollinen tiineys H-hetki ajoittuu kesäkuun alkuun ja minun täytyy töitten puolesta tietää, jota osaan ottaa vapaata tuolloin. Ainakin viikon loman ajattelin siihen sälään ajoittaa.Jos ei sitten koko kesäkuu... Yrittäjänä on hieman hankala lomia ottaa-lähinnä tämä rahapuoli hankaloittaa sitä...mutta sitten tarpeen vaatiessa-itse päätät lomasi. Tässä koiraelämässä se auttaa paljon, olet oman itsesi pomo....

 

 

Maanantai pyrähti käyntiin eläinlääkärikäynnillä, kuinkas muuten :)

04.05.2015 11:42

Kuvassa edesmennyt Chowimme Linda, alias Tatam Kevätesikko Mätsärireissulla Utajärvellä v.2007. Tyttö ei liikkunut metriäkään kehässä ja tuloksena-ei nauhaa-ei  etes sinistä ei mitään mutta saimme jauhosäkin palkinnoksi. ;) Tuomarina oli Jari Laakso.

 

Lilolla oli silmätarkastus, reilu viikko sitten leikattiin se kirsikka silmästä, toistamiseen mutta eihän se siitä kummentunut. Eläinlääkäri tuumaili, että josko vielä kerran leikattaisiin mutta seurataan nyt, näkökenttäähän se ei haittaa ja jos näyttää sille, että ei tulehdu, saa olla ihan tuommosenaan. Eipä tuo menoa näy haittaavan. Meillä on koirilla painot laskeneet, mikä on ihan hyvä merkki-Lilokin yllätti puntarilla-1kg ed käynnistä :) Tällä hetkellä koirat syö Pure natural-merkkistä ruokaa, Jetrolla tosin on vielä sama ruoka, mitä kasvattaja suositteli-Hill"s-ainakin kasvuiän. Mutta näyttäs-että tämä vehnätön ape on hyvä koirille-kilot mnee oikeisiin paikkoihin ja reipasta olemista on ollut. Turkitkin on kohtalaisen näköisiä ja silmät kirkkaat.

Varasimme Leilalle ultraääniajan tämän viikon torstaille-varmistetaan nyt, että onko tiineenä vai ei. Kovasti polttelisi ilmoitella kesännäyttelyihin, jos ei nyt tällä kertaa ole pentuja tulossa. Hyvin tiineenoloinen, tottakait:) neiti on-uni maittaa ja lenkillä aamulla käveli-aivan ku köntsät ois housussa-tepastellen. Saa ny nähä. Ruoka maistuu tosi hyvin-mitään pahaaoloa ei ole ollut, se hieman viittaa siihen, että ei ole pentuja. Mutta-ei kaikilla pahaaoloa toisaalta olekkaan. Nisät on kasvaneet ja väriltään viittaisi tiineyteen. Muutenkin olemus niin sievä ja turkki upeampi, ku koskaan. 

Jaaha-päiväuniaika alkoi choweilla, Lilokin tyytyväisenä makoilee, koska pääsi tötteröhatustaan eroon.

Vappu tuli ja meni

02.05.2015 16:41

Eipä täällä meillä Vappua juuri juhlittu, Jetroa käytettiin vappumätsärissä ja hyvinhän siellä meni. Oli isojen pentujen 4 ja sai punaisen nauhan. Toivotaan, että sama malli jatkuu sitten pentusarjassa, jahka tulee siihen ikään. Hyviä palkintoja sai mätsäristä ja tohkeissaan poika oli =)

Leilalla on mahdollinen tiineys edennyt 23 päivään astutuksen jälkeen. Tänä aamuna Leila ränkyi ruokaa, eihän siinä auttanut muu, ruokaa kuppiin.Oli jo pelottava...Eilen punnitsimme Leilan ja paino oli hieman laskenut kuukauden takaisesta, johonkin ravintoa nyt käyttää, vaikka tiineyden takia ei vielä kannata liikoja ruokkia, ettei liho turhaa. Olemme antaneet hitusen reilumpia ruoka-annoksia jo reilun viikon ajan... Nyt päätin, että annetaan VIELÄ hieman lisää ruokaa ultraan asti, ei kerkeä lihoa liikoja ja lenkillähän neiti käy, pitkällä-päivittäin. Ja painokin on ok nyt...Jos nyt käy niin, että ei odota pentuja-ei voi lihoa muutamassa päivässä..se nälkä mitä Leila ilmaisee aamuisin, on jotain niin uutta, että täytyy nyt olla jotain....Toivonmukaan tiineydestä johtuvaa.Tai sitten syöppö. Jos on jälkimmäinen-niin back to normal :)
 
Tänään meillä kävi ihania vieraita Raahesta, Malla, Epe ja ihana Piksu. Jetro on ihan lovena Piksuun, heti suoraan asiaan, onneksi Piksu osasi näyttää kaapin paikan ja Jetrokin keskittyi leikkimään, eikä pussailemaan, voimille taisi ottaa, koska poika vieläkin reporankana :) Mukavia leikkejä näillä kahella, lähes samanikusia choweja ovat. Piksulla on niin nätti turkki, ihan pikimusta, harvinaisempi, lyhytkarvainen Chow Chow,karvakin jo vaihtunut, mitä ei meillä Jetrolla vielä ole tapahtunut. Jetrolla on tällähetkellä melkoinen puuhka ja sottapekka enemmälti, uskon, että alkaa jollekkin näyttää-jahka pesen ja föönaan hyväksi. Se operaatio pitäisikin tehdä lähiaikoina.

Kevättä ilmassa =)

29.04.2015 09:37

Vappua odotellaan täällä Leijonaharjoissa, tosin uutiset lupaili lumisadetta. Noh, se ei meidän haittaa. Tarkoitus on mennä Vappupäivänä Jetron kanssa mätsäriin. Kesäkuun alussa ollaankin sitten tositoimissa, sillä ensimmäinen pentunäyttely, minne Jetro ilmoitetaan on Muhoksella 6.6. Jetro kävi pääsiäismätsärissä ja suorastaan olin ällistynyt, kuinka hyvin poika meni kehässä!Aivan kuten vanhat tekijät. Toivotaan, että sama peli jatkuu :)

Nyt ollaan odottavalla kannalla Leilan suhteen-onko tiineenä vai ei. Päätin jo aikaa sitten, että en ota asiasta ressiä-on tai ei mutta niin sitä vaan eilen tuli tilattua netistä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta..ja kummasti sitä selailee netistä aiheeseen liittyviä aiheita. Nyt sitten päätin avata kotisivut, meillä oli jokin vuosi aiemmin kotisivut mutta laitoin ne sitten pois, sen verran pienimuotoista tämä toiminta. Nyt päätin, että pidän näitä sivuja nyt ihan virallisesti voimassa, tänne on hyvä päivittää mahdollisia pentueita, kuulumisia koiramaalimasta. Täytyy laittaa tietopankkia rodusta tänne kattavasti..Kuvia laitan vuosien varrelta albumiin-kuvat kertoo enemmän, kuin sanat-toivottavasti niitä on mukava katsella :)

Tällä hetkellä Jetro seikkailee ulkona, Leila ja Emma korsii tuolla omassa huoneessaa, siis todellakin ovat sikiunessa kummatkin :) Lordi nukkuu kotihoidonhuoneessa ja Lilo omassa pöksässään tötterö päässä. Lilolta leikattiin jokunen viikko sitten kohtu pois, sekä korjattiin silmästä kirsikkaa pois. Vapun jälkeen tötterö nakataan varastoon. Niin, hyvin tyypillistä päiväsaikaan koirilla-nukutaan ja nukutaan. Ruoka-aikaa odotellessa :) Kohta lähden itse töihin..kassellaan =)

 
<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15