Pieniä touhutassuja :)

08.07.2015 08:37

Pennut aloittivat ulkoilun, kuukausi tuli täyteen eilen. Kasvavat vaudilla-joka päivä uusia temppuja opitaan ja vauhti vaan lisääntyy. Aamulla odotetaan rivissä aamuruokaa jakauhealla vauhdilla kipitetään syömään. Leila edelleen imettää pentuja mutta tällä porukalle pitää olla lisäruokaa jo tuhdisti, jotta kasvavat.Varsinkin, kun isoja uroksia. Eilen Leila Yökkäsi pennuille ruokaa, opetti samalla, miten syödään. En heti huomannut tilannetta-siellä oltiin sitten koko porukalla mahat niin täynnä, että sikeitä vetivät pitkälle iltaan :) 

Vieraita on mukavasti käynyt pentuja katsomassa ja viikonloppuna kävi Leilankin hyvä tuttu, koiranäyttelyistä ja tämän koiraharrastuksen parista, katsomassa pentuja. Kyllä Leila oli niin polleana, kun huomasi, kuka tuli käymään kylässä. Lievää äidin ylpeyttä, etä "katsoppas nyt, näin monta pentua minulla". Leilan emon kohdalla piti vieraiden suhteen taktikoida kovasti, oli todella ärhäkkä pentujen suhteen, yleensä toinen vei emon lenkille, kun pennun katsojia saapui. Leila on ihan erimaata tämän asian suhteen, toki on varauksellinen ja arvioi vieraat ensin mutta mitään ärhentelyä ei ole tullut. Mutta varuillaan pitää olla ja tarkoin suunnitella vieraiden tulo, ei saa häiritä koiraperheen elämää.

Tällä hetkellä pennut ovat leikkineet olohuoneessa tunteroisen, mahat on pum pum täynnä ja siirsin koko porukan pentuhuoneeseen. Mutta kun se ei enää ole se mieluinen paikka..mahdoton haukkuminen ja rääkyminen kuuluu, en anna periksi, alan heiluttelemaan imuria kohta ja pikkujalat saavat nyt mennä nokosille. Kaikki on niin uutta ja ihmeellistä pennuille ja tietävät, että ruokaa on keittiössä-sinne kipitetään ihan ensiksi aamulla. Joukon kärjessä juoksee Skywalker, on niin ketterä kaveri, toisena Knight Rider, muut tulevatkin sitten verkkaiseen tahtiin mutta ruokakupin näkyessä horisontissa-juostaan tuhatta ja sata syömään. Pennuista Skywalker on oppinut tekemään tarpeensa paperille, muut ovat siinä ja siinä. Nyt aloitetaan suoraan ulosmeno syönnin päälle, nopeasti oppivat, että syönnin päälle ulos pissille. 

 

Edelliset pennut syntyivät ennen joulua ja ulkoilut aloitettiin lumisissä maisemissa. Emma oli tarkkana ajasta, mitä pennut saivat olla ulkona. Pientä pakkasta oli ulkoilun alkaessa mutta se ei pentuja hidastanut. Lumileikit olivat niin mieluisia chow chown pennuille. Huvittaa nyt se, että tällä hetkellä on kesä, lämpötila on reilusti päälle +10 kuitenkin, silti olemme tosi tarkkana, että ei kylmää vaan pennun saa :) 

—————

Takaisin