Blogi

06.05.2015 09:46

Aamupyrähdys ja tuumailua :)

https://www.youtube.com/watch?v=gpOs8K2uE9w

Tässä kuvassa Jetro ensimmäisessä mätsärissään, pääsiäisenä. Hienosti esiintyi =)!

 

Jos nyt tämän aamun perusteella voisi sanoa Leilan tiineydestä-tuskin on. Semmoista sinkoilua ja sekoilua oli aamulenkki, Emma veti toiseen suuntaan ja Leila toiseen. Aika pian haistoivat pupujussin jäljet ja siitä se sitten alkoi. Jossain vaiheessa jälestettävä näyttäytyikin ja siinä sai tosissaan pitää hihnoista kiinni, etten nokalleni lentänyt. Leila oli kyllä niin elementissään, ei mitään hienointakaan merkkiä aikaisemmasta töpyttelystä-aivan kuin yrittäsi sanoa, että me mihinkään lekuriin huomenna lähtä-niin Leilalla oli se tiineysultra huomenna. Me käytetään koiria pääasiassa Oulun Eläiklinikalla, Ilkka Lakovaaran vastaanotolla...Noh, vähän jännittää huominen mutta se on-joko tai, on tai ei, jos ei niin sitten ei oo :D Mahdollinen tiineys H-hetki ajoittuu kesäkuun alkuun ja minun täytyy töitten puolesta tietää, jota osaan ottaa vapaata tuolloin. Ainakin viikon loman ajattelin siihen sälään ajoittaa.Jos ei sitten koko kesäkuu... Yrittäjänä on hieman hankala lomia ottaa-lähinnä tämä rahapuoli hankaloittaa sitä...mutta sitten tarpeen vaatiessa-itse päätät lomasi. Tässä koiraelämässä se auttaa paljon, olet oman itsesi pomo....

 

 

—————

04.05.2015 11:42

Maanantai pyrähti käyntiin eläinlääkärikäynnillä, kuinkas muuten :)

Kuvassa edesmennyt Chowimme Linda, alias Tatam Kevätesikko Mätsärireissulla Utajärvellä v.2007. Tyttö ei liikkunut metriäkään kehässä ja tuloksena-ei nauhaa-ei  etes sinistä ei mitään mutta saimme jauhosäkin palkinnoksi. ;) Tuomarina oli Jari Laakso.

 

Lilolla oli silmätarkastus, reilu viikko sitten leikattiin se kirsikka silmästä, toistamiseen mutta eihän se siitä kummentunut. Eläinlääkäri tuumaili, että josko vielä kerran leikattaisiin mutta seurataan nyt, näkökenttäähän se ei haittaa ja jos näyttää sille, että ei tulehdu, saa olla ihan tuommosenaan. Eipä tuo menoa näy haittaavan. Meillä on koirilla painot laskeneet, mikä on ihan hyvä merkki-Lilokin yllätti puntarilla-1kg ed käynnistä :) Tällä hetkellä koirat syö Pure natural-merkkistä ruokaa, Jetrolla tosin on vielä sama ruoka, mitä kasvattaja suositteli-Hill"s-ainakin kasvuiän. Mutta näyttäs-että tämä vehnätön ape on hyvä koirille-kilot mnee oikeisiin paikkoihin ja reipasta olemista on ollut. Turkitkin on kohtalaisen näköisiä ja silmät kirkkaat.

Varasimme Leilalle ultraääniajan tämän viikon torstaille-varmistetaan nyt, että onko tiineenä vai ei. Kovasti polttelisi ilmoitella kesännäyttelyihin, jos ei nyt tällä kertaa ole pentuja tulossa. Hyvin tiineenoloinen, tottakait:) neiti on-uni maittaa ja lenkillä aamulla käveli-aivan ku köntsät ois housussa-tepastellen. Saa ny nähä. Ruoka maistuu tosi hyvin-mitään pahaaoloa ei ole ollut, se hieman viittaa siihen, että ei ole pentuja. Mutta-ei kaikilla pahaaoloa toisaalta olekkaan. Nisät on kasvaneet ja väriltään viittaisi tiineyteen. Muutenkin olemus niin sievä ja turkki upeampi, ku koskaan. 

Jaaha-päiväuniaika alkoi choweilla, Lilokin tyytyväisenä makoilee, koska pääsi tötteröhatustaan eroon.

—————

02.05.2015 16:41

Vappu tuli ja meni

Eipä täällä meillä Vappua juuri juhlittu, Jetroa käytettiin vappumätsärissä ja hyvinhän siellä meni. Oli isojen pentujen 4 ja sai punaisen nauhan. Toivotaan, että sama malli jatkuu sitten pentusarjassa, jahka tulee siihen ikään. Hyviä palkintoja sai mätsäristä ja tohkeissaan poika oli =)

Leilalla on mahdollinen tiineys edennyt 23 päivään astutuksen jälkeen. Tänä aamuna Leila ränkyi ruokaa, eihän siinä auttanut muu, ruokaa kuppiin.Oli jo pelottava...Eilen punnitsimme Leilan ja paino oli hieman laskenut kuukauden takaisesta, johonkin ravintoa nyt käyttää, vaikka tiineyden takia ei vielä kannata liikoja ruokkia, ettei liho turhaa. Olemme antaneet hitusen reilumpia ruoka-annoksia jo reilun viikon ajan... Nyt päätin, että annetaan VIELÄ hieman lisää ruokaa ultraan asti, ei kerkeä lihoa liikoja ja lenkillähän neiti käy, pitkällä-päivittäin. Ja painokin on ok nyt...Jos nyt käy niin, että ei odota pentuja-ei voi lihoa muutamassa päivässä..se nälkä mitä Leila ilmaisee aamuisin, on jotain niin uutta, että täytyy nyt olla jotain....Toivonmukaan tiineydestä johtuvaa.Tai sitten syöppö. Jos on jälkimmäinen-niin back to normal :)
 
Tänään meillä kävi ihania vieraita Raahesta, Malla, Epe ja ihana Piksu. Jetro on ihan lovena Piksuun, heti suoraan asiaan, onneksi Piksu osasi näyttää kaapin paikan ja Jetrokin keskittyi leikkimään, eikä pussailemaan, voimille taisi ottaa, koska poika vieläkin reporankana :) Mukavia leikkejä näillä kahella, lähes samanikusia choweja ovat. Piksulla on niin nätti turkki, ihan pikimusta, harvinaisempi, lyhytkarvainen Chow Chow,karvakin jo vaihtunut, mitä ei meillä Jetrolla vielä ole tapahtunut. Jetrolla on tällähetkellä melkoinen puuhka ja sottapekka enemmälti, uskon, että alkaa jollekkin näyttää-jahka pesen ja föönaan hyväksi. Se operaatio pitäisikin tehdä lähiaikoina.

—————

29.04.2015 09:37

Kevättä ilmassa =)

Vappua odotellaan täällä Leijonaharjoissa, tosin uutiset lupaili lumisadetta. Noh, se ei meidän haittaa. Tarkoitus on mennä Vappupäivänä Jetron kanssa mätsäriin. Kesäkuun alussa ollaankin sitten tositoimissa, sillä ensimmäinen pentunäyttely, minne Jetro ilmoitetaan on Muhoksella 6.6. Jetro kävi pääsiäismätsärissä ja suorastaan olin ällistynyt, kuinka hyvin poika meni kehässä!Aivan kuten vanhat tekijät. Toivotaan, että sama peli jatkuu :)

Nyt ollaan odottavalla kannalla Leilan suhteen-onko tiineenä vai ei. Päätin jo aikaa sitten, että en ota asiasta ressiä-on tai ei mutta niin sitä vaan eilen tuli tilattua netistä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta..ja kummasti sitä selailee netistä aiheeseen liittyviä aiheita. Nyt sitten päätin avata kotisivut, meillä oli jokin vuosi aiemmin kotisivut mutta laitoin ne sitten pois, sen verran pienimuotoista tämä toiminta. Nyt päätin, että pidän näitä sivuja nyt ihan virallisesti voimassa, tänne on hyvä päivittää mahdollisia pentueita, kuulumisia koiramaalimasta. Täytyy laittaa tietopankkia rodusta tänne kattavasti..Kuvia laitan vuosien varrelta albumiin-kuvat kertoo enemmän, kuin sanat-toivottavasti niitä on mukava katsella :)

Tällä hetkellä Jetro seikkailee ulkona, Leila ja Emma korsii tuolla omassa huoneessaa, siis todellakin ovat sikiunessa kummatkin :) Lordi nukkuu kotihoidonhuoneessa ja Lilo omassa pöksässään tötterö päässä. Lilolta leikattiin jokunen viikko sitten kohtu pois, sekä korjattiin silmästä kirsikkaa pois. Vapun jälkeen tötterö nakataan varastoon. Niin, hyvin tyypillistä päiväsaikaan koirilla-nukutaan ja nukutaan. Ruoka-aikaa odotellessa :) Kohta lähden itse töihin..kassellaan =)

 

—————