Jetro

19.05.2015 13:21

Jetro osallistui viime lauantaina Utajärven koiraharrastajien mätsäriin. Tuloksena paras uros. Täytyy sanoa, että erittäin hyvähermoinen koira, ei nimittäin välittänyt yhtään mitään mitä ympärillä tapahtui, oli koiria laidasta laitaan, kaikenrotuisia. Poika makoili asemapaikassaan ja selvästi nautti olostaan. Toivotaan, että sama jatkuu sitten virallisissa näyttelyissä.

Pidän tärkeänä harjoittelua koiran kanssa, mikäli näyttelyihin aikoo koiran viedä.  Kannattaa totuttaa koiraa mitä erilaisimpiin tilanteisiin, olemme harjoitelleet rautakaupassa, kävelleet keskellä kaupunkia räntäsateessa eestaas ja samalla harjoiteltu seisomista..poseerattu toripolliisin edessä, Stocmannin edessä, olemme ajelleet ympäri kaupunkia. Saattaa hieman huvittaa mutta näin meillä.Tällä viikolla menemme lentokentälle vastaan leirikoululaisia....Lisäksi kotiharjoittelut, vaikkakin aikaa vie-se palkitsee sitten näyttelytilanteessa. :) Toki pojan elämä ei ole pelkästään näyttelyihin valmistautumista- pääosa Jetron elämässä on vapaana pihalla viilettelemistä, yleensä sisälle saan pojan siinä puolenyön paikkeilla. Palloleikeistä tykkää erototen ja tytöistä ;) Antaahan myltätä myös kukkapenkkejä ja haukkua siilejä. Naapurin norjanharmaat pojat on myös Jetrolle tärkeitä kamuja ja porukalla haukutaan aijan takana jos aihetta on. Pennun pitää saada olla pentu ja sopiva "tottelemattomuus" on hyvästa ;) 

Vältämme kovia lenkkeilyjä kasvavan chow chown kanssa kasvuiän ajan. Pieniä lenkkejä, pikkuhiljaa pidennetään, makusteluja tehdään vuoteen asti. Parasta kasvavalle koiralle,(luuston kehitykselle) on saada olla vapaana, juoksennella omaan tahtiin omalla, aidatulla pihalla. Liikunnan täytyy olla omaehtoista liikuntaa. Emme ota Jetroa isompien koirien kanssa asfalttilenkeille.Poikkeuksena laiskaliisa-Lilon kanssa, joka kävelee etananvauhtia.Lähimetsässä käymme toisinaan kävelemässä ja metsässä oleminen on kyllä mieluisaa Chow Chown pennulle. 

Toisinaan Jetro lähtee mukaani töihin kampaamoon. Aika nopasti älysi hommannimen:asiakas on se, joka maksaa ne possunkorvat ja ruokasäkit. Hahmotti nopeasti kassan- siellä on ne rahat. Kuvassa muinaisen Silkkitien silkkien vahtijoiden  jälkeläinen:Forsure Rollig Stone :)

 

—————

Takaisin