Hyvää äitienpäivää =)

10.05.2015 19:42

Tämä on vuoden parhaimpia päiviä:) Sokeritokkura toki on, kakkua on vedetty naamariin aika monta palaa tänään..Päivä on ollut tosi aurinkoinen ja kävimme Utajärvellä juhlimassa äitiäni. Siellä oli paljon pikkuväkeä, mukavia naperoita...

Tulevan emo Leila meinaa olla aika hankala lenkitettävä. Metsästysvietti on herännyt ja lenkit on yhtä sinkoilua. Voi olla, että käytän yksin Leila lenkillä tästä lähtien-meinasi käsistä lähteä parikin kertaa. Vaaratilanteita, koska vetäisee niin yhtäkkiä oikealle tai vasemmalle, taakse...Emma ei pysy tahdissa mukana.Leila ilmeisesti luulee, että tuleville pennuille pitää alkaa hankkimaan ruokaa tai sitten nälkäänsä metsästää. Ruokaa saa kyllä hyvin ja ei missään nimessä uskalla alkaa liikoja ruokkimaan, pentumäärä voi olla reilu ja liiallinen ruoka paitsi lihottaa emoa-pennut voivat kasvaa jättikokoisiksi. Nyt on puoliväli tiineyttä käynnissä 30 pvää , ei tarvihte vielä mahaa kasvattaa. 
 
 
 
 
Chow Chow ei ole trimmattava rotu, näyttelyihin valmistaudutaan harjoin ja kammoin-ei saksin. Ensimmäisen chowini kanssa-Linda, olin hieman hukassa turkkia laittaessani näyttelykuntoon. Sanotaanko näin, että aloin saksimaan koiraa-otetaampas tuosta ja tuosta ja tuosta...voi hyvän tähen mitä menin tekemään-koira näytti lopulta naurettavalle. Menin aivan liian pitkälle. Sanotaanko, että mopo karkasi käsistä:D Näyttelystä tuli H ja tietäähän tuon minkä takia..Tämän jälkeen sakset pysyy töissä. Tassukarvat pyöristän, mahan alta pitkät hörsöt pois, sekä hännästä. Peppukarvat siistiksi ja ne saa muutenkin olla lyhyet-helpottaa muutenkin puhtaana pitoa. Thats it. Pesu ja kuivaus vie aikaa jonkun tunnin.
Leilalla on aina ollut siisti turkki, ei mitenkään pitkä mutta tasainen ja siisti. Kompakti turkki. Kuvassa Leila on arvostetun tuomarin ja kasvattajan Paavo Mattilan arvioitavana Hkissä joulukuussa 2014. Hyvät arviot sai-Eri.
 

—————

Takaisin