Blogi

Huh Hellettä :)

15.07.2018 18:22

Mainiot kelit jatkuu edelleen ja lämmintä piisaa. Kiitän onneani, että jätin ilmoittamattaa muutamaan näyttelyyn koiria-niin kuuma, että raskastahan se on koko poppoolle-niin ihmisille ja koirille. Kesästä on nautittu todenteolla-laiskotellen ja eipä oikeastaan mitään sen suurempaa projektia lomalle tullut hankittua-yleensä on loma muistuttanut työleiriä-mutta nämä kaksi viikkoa olen oikeastaan nauttinut kiireettömyydestä. Hyvillä mielin palajaa huomenna töihin-vaikkakin +30 lämpimät jatkuu :) Muutamana päivänä olen pyöräytellyt koiria suihkun alla ja föönaillut-rodun erikoisnäyttely on viikon päästä Pyhäjärvellä. Varmuudella meiltä lähtee sinne Helinä ja Elvis mutta nyt olen kallistunut siihen, että otan mummokoirat myös mukaan. Leila saisi ensimmäistä kertaa oman jälkeläisluokan-Leila on niin ansainnut"kisapaikan" erkkarista-ja Emma lähtisi henkiseksi tueksi ja tuttuun tyyliin vonkaamaan nuoria uroksia. Jetro jää kotiin mutta seuraavana päivänä onkin Jetrolla näyttelyyn meno... Jospa ei mitään viime hetken perumisia joudu tekemään ja pääsemme matkaan-innolla odotan näyttelyä. Laitamme uutisiin näyttelun jälkeen tuloksia ja kuvia erikoisnäyttelystä-Leijonaharjoja on tulossa mukava määrä näyttelyyn. Kiva nähdä kasvatteja pitkästä aikaa ja omistajia tietysti. :) 

Sen verran kuuma, että kaivoin talvisen kuvan. Jetro ja Lucia leikkii-heillä on melkoisen vauhdikkaat leikit aina keskenään. 

 

Juhannus lähestyy

19.06.2018 15:57

Kesää on eletty jo tovi ja juhannus on vasta edessä. Mahtavaa.  Vettä sataa vihdoinkin ja sekin on kyllä erittäin mahtavaa. Onhan tässä lämmintä piisannut jo tovi ja kukat meinaa nuukahtaa pihamaalle kuivuudesta. Tänään koirat ovat kuorsanneet sisällä tyytyväisenä-ulos ei olla menossa vahingossakaan.  tytöt nukkuu terassilla-pojat sisällä.  Elvis varsinkin kammoaa vesisadetta. 

Titon- eli Leijonaharjan Brilliant Skywalkerin pennut ovat päässeet luovutusikään ja ihailin pentujenkuvia Riihikallion kotisivuilta. riihikallion.wordpress.com/pentuja/ . Hienoja pentuja ! Nyt jos pentukuume vaivaa-ei ehkä kannata käydä kurkkaamssa pentujen kuvia ;) 

Niin-Elvis aloitti näyttelyt Tuurissa jokunen viikko sitten. Sinne starttasimme jo hyvin aikaisin aamulla-varttia vaille kolme lähdimme matkaan. Ajoin hieman pitemmän kautta-koska aamuvarhain hirviä on niin paljon liikenteessä ja ajamani reitin varrella-on hyvin hirviaitaa. Siellähän niitä hirviä möllöttelikin aamutuimaan mutta onneksi aidan takana. Jetro ja Elvis ovat hyvä pari reissulla. Kummatkin ovat rauhallisia matkustajia ja ei mitään ongelmaa autossa-saatikka tauolla. Uni maittaa ja autossa oleminen on mukavaa. Reissu meni hyvin-tuloksena Jetro oli rop-sekä Elvis Rop-pentu- oli ainut pentu kehässä ja tuomarina suomalainen naistuomari- jonka arviota koirasta kyllä arvostan ja olin todella mielissäni-että hän piti Elviksestä. Elvis liikkui-ainakin vähän ja antoi aika hyvin tutkia. Hieman ihmeissään oli koko touhusta mutta missään vaiheessa ei häntä onneksi luirahtanut alas.  Jetrohan meni niin mielissään kehässä-vaikka taukoa oli niin kaikki muistui  mieleen. Sanoisinko, että nautti olostaan. Ensimmäisen kerran olimme Tuurissa näyttelyssä-Miljoonakoirassa ja oli hyvä paikka. Sisään tullessa-tarjottiin mm. ilmaisia T-paitoja-pieniä koiranruokapusseja...elikkäs  oikein mukavasti koirat omistajineen toivotettiin Tuuriin :) 

Rovaniemellä Nord näyttelyssä mustat kollit kävivät viime viikonloppuna ja hyvin meni. Jetro sai ensimmäisen Nord sertinsä, ollen Rop-sekä Elvis oli Rop pentu. Elvis antoi vielä paremmin katsoa hampaansa Rovaniemellä ja tuomarin tutkia-tosin liikkuminen oli vielä hieman miettiväistä mutta eiköhän paranna menoaan kuten sika juoksuaan, kun kokemusta tulee lisää. Rovaniemellä tapasimme Lucian ja Jetron pentueesta-Elmerin omistajat-oli mukava nähdä ja Elmerillä menee hyvin-komea poika ja miellyttävän luontoinen-kuten vanhempansa. Elmeri jäi hyvin mieleen pentuna-kun tulevat omistajat tulivat ensi kertaa katsomaan pentua-Elmeri käveli hyvin itsevarmasti tulevien omistajiensa luokse-kuten vanhat tutut. 

 

Täytyy sanoa, että näyttelyissä on hurjan hienosti mennyt kaikilla Leijonaharjoilla-jotka ovat näyttelyissä pistäytyneet!!Etelän konttuurista Armas ja mustat tytöt ovat liihotelleet kehässä ja kotiin on menty auto täynnä pokaaleja-samoin Pulla-Kotkan Nord näyttelyssä hienosti VSP tulos ja ensimmäinen Nord serti. Ja Nepo-melkoista menoa ollut kehässä :) !Lucian ja Jetron pentueesa Eye Of the Leopard aloitti hienosti Helsingin pentunäyttelyssä  Rop tuloksella. Luca ja Tito valiopoikina ovat jo niin konkareita näissä näyttelyhommissa-hienoa menoa ja Erkkarissa näemme pojat viimeistään.  Kiitos kaikille ja varsinkin muille Leijonaharjoille kannustuksesta!

Pentuja-toivomme syksylle. Siitä sitten lähemmin. Kesä menee nyt täysin Elviksen lumoissa-että  ei ole oikein aikaa pennutuksille. Toivotamme kaikille oikein Hyvää Juhannusta =) !

 

Kuvassa Leijonaharjan Eye Of the Lion-Hemmo

Kuvassa Leijonaharjan Dearest Isac Alvar, Brutus

Juhannus kolmen vuoden takaa-hatussa taitaa köllötellä Tito ja Nalle =) !

Kiireinen toukokuu jatkuu..

30.05.2018 08:48

Täällä Oulun päässä valmistaudutaan tuleviin ylioppilasjuhliin-katastrofinaineksia on ollut ilmassa jo parin viikon ajan...piha on tietysti se mikä hieman hävetyttää-kuoppia, laikkunen nurmikko, ...lista jatkuisi loputtomiin.  Osa koirista menee hoitoon viikonlopuksi-helpompi vieraitten olla ja ovet ovat auki koko päivän-eipähän kukaan koirista livistä. Siitä tulikin mieleeni taannoinen kauppareissu-ajelin kotiin ja kujalla näin kuinka jokin musta vilahti auton edessä-JETRO. Vapaana omalla pihalla. Heti tuli luokse, kun avasin autonoven ja sievästi sain sisälle. Jostain syystä terassinovi oli jäänyt auki-olin aamupäivällä maalaillu terassia. Kukaan sisällä ei huomannut, että Jetro oli päässyt vapaalle. Se ihmetytti eniten, että ei ollut lähtenyt minnekkään. Kun sain Jetron sisälle-hipsin katsomaan naapurin koiraa-oli sillä hetkellä luojan kiitos ihan rauhassa omalla terassillaan. Olin aivan varma, että Jetro olisi käynyt höyhentämässä..Jos Jetroa vastaan tulee lenkillä nämä naapurin urokset-möyke on valtava-talvelle kerran olin miltei maassa makaamassa(ennen icebugeja) ja pitelin Jetroa kiinni. Ilmeisesti Jetro koki, että omalla pihalla pysytään ja valvotaan sitä-eikä lähdetä naapuriin selvittelemään välejä. Nyt tersasinovet pysyy kiinni ja tosiaan juhlien ajan herra Jetro pääsee maaseudun rauhaan lomalle. Haaremi tietysti mukanaan.

Punkkeja on riittänyt. Liuoksen laitoin koirille mutta siitä oli apua viikon ajan. Nyt en arvaa antaa mitään-jotta ei yhteisvaikutuksia tule. Olen ottanut jo niin monta punkkia koirista-lähinnä silmien läheltä-että rutiinia alkaa olla. Muutamaan päivään ei onneksi ole punkkeja enää turkeissa ollut mutta viikonloppuna Emmalla muurautui silmä melkein umpeen-punkki pesi niin lähellä silmää. Samoin Leilalla. Harmi-toivottavasti ei tule mitään jälkitauteja. Emmalla punkki oli jo niin syvällä-että sitä ei saanut pois millään-oli sitten tippunut pois itsekseen. Yök. Onneksi punkit huomaa suhteellisen nopeasti-Jetrolla oli silmäkulmassa lenkillä ja sain sen nätisti pois. Pienen karvattoman lantin punkki jättää-jos on kerennyt kiinnittyä mutta onneksi kenelläkään ei ole punkinpurema tulehtunut. Käsittämätöntä-kuinka paljon niitä täälläpäin on-varsinkin aamulenkin jälkeen saa tutkia tarkkaan turkit. 

Elvis sai ensimmäistä kertaa elämässään maistella kaulurin käyttöä. Nimittäin ruusunpiikki aiheutti melkoisen tulehdusreaktion tassun päälle-hetkessä oli jyrsinyt tassun vereslihalle ja tietysti lämpimät ilmat niin tulehtui todella pahasti. Kävimme lääkärissä-selvästi tulehdus oli jo niin pitkällä-että mitkään suihkeet ja voiteet ei siihen auttaneet. Hieman nolottikin eläinlääkärissä-odotustilassa oli koira jolle oli tehty suurehkoleikkaus viikonloppuna-ja me olimme pojan kanssa vastaanotolla -ruusunpiikin takia. Onneksi ei sen kummempaa..mutta antibioottikuurin sai-mikä loppui tuossa jokin aika sitten. Näytti, että tassu ei ota parantuakseen -vaikka kauluri oli päässä-siitä huolimatta Elviksen onnistui heilauttamaan jalka niin hyvin, että sai irrotettua sukan ja jyrsittyä jalkaa. Tätä jatkui viikon ajan. Lopulta otin kaulurin pois ja vahdin vieressä ja komensin aika kovasti, jos yrittikään järsiä tassua. Tassu unohtuikin äkkiä. Nyt ollaan voiton puolella. Elviksellä on ensimmäiseen näyttelyyn meno muutaman viikon päästä-eiköhän se siihen mennessä ole parantunut. näyttelystä vielä-kehä Tuurissa alkaa klo 9. Ja majoitusta emme ole vielä löytäneet mistään. Tietää melkoisen aikaista herätystä. 

Nyt lähden tekemään viimeistä työpäivää ja loppuviikon järjestelen juhlia. Vielä näistä vahingoista-kun tästä blogista tuli nyt tämmöinen valitusvirsi-aamulla oli omat silmäni tai tarkemmin luomet täynnä ryyhkää-allergia-aika. Onneksi kuietenkin näkee jotain ja kehtaa mennä töihin:) :D 

 

 

 

 

Helteisen päivän ilta :)

13.05.2018 22:11

Kevättä :)

08.05.2018 21:02

Vihdoinkin se tapahtui-nimittäin Elvis LIIKKUI! Olemme kovasti reenailleet näyttelyitä varten mutta ongelma on ollut se, että en ole löytänyt Elviksestä käynnistysnappulaa. Herrahan on haaveilija. Meillä kaikki pennut ovat käyneet pieniä lenkkejä kolmasti päivässä-n. 15minuutin lenkki, puoleen vuoteen asti. Elviksellä menee tuossa lenkissä usein 45minuuttia. Kyllä on aamuisin ollut työlästä! Välillä olen kantanut pojan kotiin, koska töihinkin pitää joutua. Elvis seuraa lintuja, naapureita, autoja, pyöräilijöitä, kaikkea mahdollista-istuu ja miettii. Tällä viikolla Elvis on alkanut nostaa jalkaa ja se on saanut pojan vilkkaammin liikkumaan-on hoksannut nimittäin, että parempi hieman merkkailla ja jättää niitä viestejä muille koirille.  Kaikista mielenkiintoisinta Elviksestä on paikallisliikenteen bussi. Eräänä aamuna linja-auto oli pysäkillä tauolla ja kuski hyppäsi puhuttamaan Elvistä. Olihan se Elvikselle elämys ! Sai vielä silityksiä. Elvis on huomattu, usein kuskit hymyilee Elviksen nähtyään pyörätien laidassa katselemassa. No, tänään aloitimme näyttelyhihnassa harjoittelun ja yhtäkkiä Elvis lähtikin liikkeelle! Bravo!!

Jetro on toipunut viime syksyisestä etujalan lihasrevähtymästä, aikaa vei mutta nyt Jetron jalka on entisellään. Todella haastava syksy oli Jetrolle-pakko oli levähtää mutta kuitenkin pieniä lenkkejä teimme. Onneksi kuvissa ei mitään näkynyt-aika näyttää, nyt tilanne on hyvä,  kivuton ja lenkillä menee kuten ennen. Tänään olen pähkäillyt kesän näyttelyitä- hirveästi menoja on ja juhlia tulossa mutta Jetron ja Elviksen ilmoitin pariin näyttelyyn. Jetro on niin upean näköinen ja selvästi Jetrolla mieli tekee päästä pienille reissuille. Kaihoisasti katseli, kun harjoittelin Elviksen kanssa pihalla näyttelyhihnassa. Kyllä täällä pohjosen kehissä tarvitaan Jetron äijämeininkiä :) Heinäkuussa onkin sitten useampi näyttely pojille-erkkari mukaanlukien. Vielä en ole päättänyt -millä kokoonpanolla menemme Erkkariin(tänä vuonna Chow Chow erikoisnäyttely  on Pyhäjärvellä), Lucia lähtee, Elvis lähtee, Jetro lähtee, Helinä lähtee.. ....hohhoijakkaa-.asuntoauto täytyy hankkia jos tällä porukalla reissaa :) 

Jetro ja viimeiset lumiset päivät keväällä....

Lucian ja Jetron pennut ovat kohta 8 kuukauden ikäisiä :) Takapihaa haravoin viikonloppuna ja sieltä löytyi muutama kikkura syksyltä-ihan tuli kaihoisa olo-oli ne niin mahtava viisikko. Lucian kanssa muistellaan välillä pentuja ja Lucia painaa päänsä samalla minun kaulalle ja nauttii kun kerron että oli ne hienoja vauvoja ja Lucia hoiti hienosti. Lucia kyllä muistaa. Viime sunnuntaina pentueesta Eye of the Leopard kävi Etelän kontturissa kyläilemässä palvelusväkineen ja mukavaa puuhaa oli Bonolla ollut-olihan siellä vastassa mukava chowilauma :) Bonon näin keväällä tässä ihan lähellä-oli mukava nähdä kuinka komea poika Bonosta oli tullut. Iloinen vesseli, kuten pentueen muutkin pojat. 

Bono kyläilemässä Piretan ja Jarnon luona-taustalla ilmeisesti Armas, joka ei päässyt karkeloihin mukaan :)

..ja huomenna lupasi yli +20 astetta lämmintä...mahtavaa! Helatorstaina laittelemme vielä porukalla pihaa kuntoon ja kenties grillaamme. Se onkin koirienkin mielestä ihan parasta kesässä-saattaa nimittäin jokunen suupala löytää omistajansa.

 

 

On hanget korkeat nietokset...

11.04.2018 20:13

Mutta kevät on tuloillaan kovalla kohinalla. Aamulla pakkasia täällä Oulussa on kymmenkunta ollut viime päivinä mutta mahtavat ulkoiluilmat. Pääsiäinen oli vallan loistava säitten puolesta ja kovasti ulkoilimme koirien kanssa. Lunta vielä riittää yllinkyllin mutta eiköhän me lumesta päästä eroon juhannukseen mennessä. 

Elvis on sairastunut hyvin vakavaan sairauteen. Samoin Jetro. Olen joutunut pitämään poikia erillään muista ja seurata heidän liikkeitään hyvinkin tarkkaan. Valitettavasti tähän sairauteen ei ole mitään lääkettä ja se vaivaa kumpaakin varmasti heidän koko elämänsä ajan-välillä voimakkaammin ja välillä vähän lievemmin. Tämän sairauden nimi on Rakkaus. Täällä tytöillä-jokaisella lukuunottamatta tietysti Lilo-jolta kohtu poistettu)-törisee peba-eli juoksut on päällä. Elvis on ollut hyvin neutraali tyttöjen suhteen tähän asti-5kk tuli vasta täyteen ikää-mutta liekkö Jetron kanssa vietetyt porinatuokiot tehneet tehtävänsä-eilen sain suorastaan kiskoa Elviksen Emma mummoa kiusaamasta ja sen jälkeen pakko oli laittaa erilleen-sen verran Elviksellä on jo kokoa ja voimaa-sekä sitä hirvittävää machoilua-että parempi erottaa. Ei tähän meidän talouteen oikein sovi yhdistelmällä 5kk ikäisen  ja 9 vuotiaan mummelin pentuja :) Saattaisi olla sen jälkeen myös koko Suomen chowikansakin  sekaisin...:) Jetro puolestaan pysyisi nyt omalla pihalla ilman mitään aitaa-on niin raukka täpinöissään, että sääliksi käy. Jetro ei onneksi möykkää vaikka juoksut on talon tyttösillä mutta ulkona vähän väliä volisee niin sydäntä särkevästi, että sääliksi käy. Elvis tuijottaa huoneessaan kaukaisuuuteen ja vähän väliä nyyhkyttää. Onneksi kohta pääsee iltahommeleihin ulos-leikkiminen ei vaan tahdo oikein innostaa nyt poikaa-sisälle kiire tyttöjen luo....

Imatran KV meni vallan mainiosti Leijonaharjan poppoolla=)!! Onnea kaikille ja mahtava viikonloppu oli kyllä! Elsi ja Lempi ensimmäistä kertaa junnusarjassa ja heti heilahti ERI ja varaserti Elsille.  Pulla vanhana konkarina oli ROP lauantaina KR näyttelyssä ja Luca VSP.  Armas sai varasertin sunnuntain KV ssa ollen PU 2 ja Brutus sai ERIN !! Mahtavaa! Sunnuntain KV ssa Pulla nappasi vielä toisen sertin viikonlopulle-hieno aloitus tälle keväälle. 

Reilun viikon päästä Leijonaharjoista Armas ja Leila saa vuoden Chow Chow kisassa palkinnon- Armas vuoden nuori Chow Chow uros ja Leila vuoden jalostusnarttu kisassa. Palkinnot lahdesta noutaa palvelusväki. :) !

Aurinkoisia kevätpäiviä,

Niina

Hertta ja Elvis pääsiäisenä                                                                               Elvis Nallikarissa Pääsiäisenä

Pakkaspäiviä =)!

28.02.2018 21:58

Nyt ei voi kyllä valittaa talvesta. On ollut hyvä talvi ja todella hyviä ulkoilukelejä-tosin jäätävän kylmää on ollut.  Kauniita pakkaspäiviä ja auringonpaistetta. Koirathan tietysti ovat nauttineet suuresti talvesta-pikkuinen Elvis rakastaa lunta-syöksyy ulkona suoraan lumihankeen. Jetro taas ei millään viihdy sisällä mutta yhteinen sävel löytyi-nakkaan juuston khheen lattialle ja huijaan sisälle-syöksyn laittamaan oven kiinni. Tällä konstilla varmaan menee vielä muutama päivä-sitten pitää keksiä taas jotain muuta. Iltalenkin jälkeen en enää päästä Jetroa ulos-pakkanen kiristyy niin nopeasti ja varsinkin illalla-ei saa poikaa millään sisälle. On tyytynyt kohtaloonsa ja mulkoilee parhaillaan minua tuossa olohuoneen lattialla. 

Lilo täytti hiljattain 8 vuotta =)! Reipas muori ja aiemmin taisin kirjoittaa Lilon joululahjasta-nimittäin pukki toi ihan oman pupujussin.(mainittakoot-että ihan pehmolelu pupu ;) Se on Lilolle erittäin tärkeä edelleen-aamutoimet pitää suorittaa todella joutuin-jotta pääsee taas hoitamaan pupua. Illalla malttaa lenkkeillä kohtuullisen lenkin mutta lähellä kotia muistaa taas pupun ja juoksujalkaa pitää päästä takaisin kotiin. Meinasin välillä ottaa pupun pois Lilolta mutta tulin toisiin ajatuksiin. Ketä se haittaa-se on Lilolle niin tärkeä-ehkä hieman vanhuuden höperyyttäkin on matkassa mutta olkoot. Lilollahan todettiin suht nuorella iällä selkämuutoksia-jossainvaiheessa ongelmia oli liikkumisessa-mutta onneksi Lilo on hyvin reipas-kipulääkityksellä pahin vaihe saatiin ohi-toki välillä kipulääkettä menee kuurina-onneksi Lilosta huomaa aika hyvin-millon on lääkitystä vaativia kipuja. Myös lisäravinteista on ollut etua Lilolle.  Hyvin ketterä on edelleen-ikäisekseen kyllä reipas tyttö. Vaikka tästä Lilo muorista ei koskaan tullut mitään näyttelyissä kävijää-tahi emokoiraa-ei sillä ole ollut merkitystä meille. Eipä voisi hienompaa koiraa omistaa. Sinänsä mukava nyt seurata Lilon pupun hoitoa-olisihan Lilosta tullut melkoinen emo :) 

Elvis täyttää pian viisi kuukautta ja eilen kävimme toisilla rokotuksilla. Eläinlääkäri kehui Elvistä-luonteeltaan todella ystävällinen ja häntä heiluu koko ajan. Toisaalta sitten-vastaanotossa-kun odottelimme laskua rokotuksesta-meinasi siinä hieman haukahdella sissätulijoille. Jokatapauksessa-kaikki oli hyvin Elviksellä. Reissulla menikin hieman kauemmin aikaa-juttelin odotustilassa erään vanhemman pariskunnan kanssa-olivat tulleet tuolta Lapin perukoilta Ouluun koiran kanssa-koiralle tehtiin vaativa leikkaus klinikalla. Ensin oli Rovaniemellä yritetty asiaa hoitaa-olivat sinne ajaneet koiran kanssa mutta ei kaikkea pystytty sielläkään tekemään-tiettyihin hoitoihin erikoistuneita eläinlääkäreitä on Oulussa tai etelämmässä. Välimatkat pohjoisessa ovat pitkiä ja varsinkin nyt talvella-melkoista extremeä pöryytellä autolla. Pariskunta kertoikin, että heillä on ollut koko talven -30 hujakoilla. Noh-he silittelivät Elvistä ja rouva kertoi, että häntäpä on kerran puraissut kiinanpystykorva. Kauhistelin hänelle-että voi ei-kylläpä on ollut harmi ja varmasti teitä hirvittää tämä rotu..Päinvastoin-hän kertoi ylpeänä, että hän on nyt siniverinen-koska sinikielinen koira on häntä kerran puraissut :) Ei siis mitään kammoa rotua kohtaan ollut. Päinvastoin-Elviskin teki suuren vaikutuksen. Lähtiessäni toivoin kaikkea hyvää heille ja turvallista kotimatkaa-sinne vieläkin kylmempään-käsivarren tuntumaan. 

Selman  ja Jetron pennuista Brutus aloitti hienosti näyttelyt tänä vuonna, ollen Lahden pentunäyttelyssä ROP-pentu!! Onnea vielä kerran Heidille ja Kaitsulle-sekä tietysti Etelän haarakonttuurille hienosta kasvatista :) ! Brutuksesta tulemme vielä kuulemaan kevään näyttelyissä. 

Piksun ja Jetron pennut lähtivät uusiin koteihin Black Poppysin kennelistä, Raahesta. Hienoja pentuja-kävin katsomassa pikkuisia, ennenkuin ne lähtivät koteihinsa. Kyllä Piksu on hieno emo . Onnittelut uusille pennun omistajille-varmasti törmäämme näyttelyissä ja toivottavasti muutenkin :) 

ELVIS lumihommeleissa helmikuussa

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>