Blogi

Syksyn merkkejä :)

16.08.2018 21:04

 

Kuumat ja hikiset kelit ovat vihdoinkin ohi. Kuumuudesta huolimatta-koirat pärjäsivät mainiosti helteisessä säässä, poikkeuksena taannoinen reissu Kemin KV hen, missä Jetrolla yllättäen lämpö iski luihin ja ytimiin. Tämä tapahtui kyllä niin yllätäen ja varkain, että ei mitään merkkejä.  Jetro oli kehässä, oli menossa PU valinta ja yllättäen Jetro pisti maaten-mikä on täysin ennenkuulumatonta Jetrolla, jos esiintyy näyttelyssä. Samantien kehä oli ohi ja huomasin kehänlaidalta tilanteen-kaadoimme litratolkulla vettä Jetron niskaan ja äijä tokeni suhteellisen nopeasti. Elvis oli myös mukana reissussa ja Elviksellä ei ollut ongelmia, muutenkin keli ei ollut ihan niitä pahimpia, mitä kesällä saimme kokea-jopa vettä ripsautteli kehää odotellessa. Mutta kenties Jetrolla aiempi viikko aiheutti ongelmaa-nimittäin päivysteli auringossa aidan takana Leilaa, jolla juoksut. Väkisellä Jetro piti viedä varjoon ja sisälle. Saattoipa pojalla naishuolet aiheuttaa unettomuuttakin. Noh, loppupäivän Jetro nukuskeli ja seuraavana päivänä oli taas oma itsensä. 

Chow Chow erikoisnäyttely pidettiin tänä kesänä Pyhäjärvellä. Tulokset ja kuvat ovat nähtävillä Uutiset linkin takana. Oli todella mahtava reissu ja näyttely oli järjestetty hyvin. Puitteet olivat upeat ja sopivasti maalaistuoksutkin rikastuttivat näyttelyä. Ilma oli juuri sopiva näyttelylle-vettä satoi välillä ja ai että se tuntui hyvälle helteisen viikon jälkeen. Leijonaharjat menestyivät todella hyvin ja ilokseni Helinä valioitui näyttelyssä-ollen myös PN3 :) hieman jännitti Helinän kanssa mennä kehään, välillä on semmoinen junttura mutta ennen narttukehää-Milla otti Helinän Titon rinnalle parikilpailuun ja sen kyllä rentoutti Helinää. Hassua oli meno parikilpailussa-nimittäin Tito yritti ajottain kiivetä Helinän selkään. Ehta Leijonaharja tämä Tito. Parikilpailun ykkösiä olivat Piretta Armaksen ja Hilman kanssa. Todella hienosti menivät kilpailussa. Hilmasta oikein huomasi, myöhemmin seurasin Valionarttujen kehää-kuinka nautti olla kehässä Piretan kanssa. Mukava päivä ja paljon tuttuja näimme. Ja täytyy sanoa, että se pokaalimäärä-mitä meidän porukalla mukaan lähti erikoisnäyttelyssä-oli niin valtava, että posket helotti punaisena muutaman päivän. :)

Tämä kesä meni miltei kotosalla, mitään suurempia lomareissuja emme ehtineet tehdä.  Loppusyksyllä lähdemme mahdollisesti Lucian kanssa matkaan sulhasen luokse, hieman kauemmaksi ja siihen varasin kesälomapäiviä. Katsotaan nyt, toivotaan, että pentuja saisimme loppuvuodelle. "Pikkuinen" Elvis on kasvanut jo teini-ikään- eiköhän pärjää hieman vähemmällä huomiolla, mikäli pentuja saamme taloon. Odottavalla kannalla olemme siis täällä Leijonaharjoissa ja jännityksellä odotamme Lucian juoksuja. Sen voin sanoa, että komea sulhanen Lucialle on tulossa-jos kaikki menee hyvin-luvassa on mukavia, hienoja pentuja. Ja jospa tällä kertaa sieltä tyttöjäkin putkahtaisi Lucialle :) 

Täytyy vielä mainita-syksy on parasta aikaa kaikkine vesisateineen ja pimeyksineen-ilma on raikasta hengittää ja talven odotusta (lue JOULUN) ilmassa. Viime syksynä oli ihan todistaa Lucian ja Jetron pentujen kokemaa ensilunta-mikä voikaan olla ihanampaa, kuin seurata pienten Chowin pentujen temmellystä lumessa. Tässä kuvia viime syksystä-voi olla, että olen aiemminkin näitä laittanut kotisivulle mutta olkoot vielä kerran :)

 

 

 

Huh Hellettä :)

15.07.2018 18:22

Mainiot kelit jatkuu edelleen ja lämmintä piisaa. Kiitän onneani, että jätin ilmoittamattaa muutamaan näyttelyyn koiria-niin kuuma, että raskastahan se on koko poppoolle-niin ihmisille ja koirille. Kesästä on nautittu todenteolla-laiskotellen ja eipä oikeastaan mitään sen suurempaa projektia lomalle tullut hankittua-yleensä on loma muistuttanut työleiriä-mutta nämä kaksi viikkoa olen oikeastaan nauttinut kiireettömyydestä. Hyvillä mielin palajaa huomenna töihin-vaikkakin +30 lämpimät jatkuu :) Muutamana päivänä olen pyöräytellyt koiria suihkun alla ja föönaillut-rodun erikoisnäyttely on viikon päästä Pyhäjärvellä. Varmuudella meiltä lähtee sinne Helinä ja Elvis mutta nyt olen kallistunut siihen, että otan mummokoirat myös mukaan. Leila saisi ensimmäistä kertaa oman jälkeläisluokan-Leila on niin ansainnut"kisapaikan" erkkarista-ja Emma lähtisi henkiseksi tueksi ja tuttuun tyyliin vonkaamaan nuoria uroksia. Jetro jää kotiin mutta seuraavana päivänä onkin Jetrolla näyttelyyn meno... Jospa ei mitään viime hetken perumisia joudu tekemään ja pääsemme matkaan-innolla odotan näyttelyä. Laitamme uutisiin näyttelun jälkeen tuloksia ja kuvia erikoisnäyttelystä-Leijonaharjoja on tulossa mukava määrä näyttelyyn. Kiva nähdä kasvatteja pitkästä aikaa ja omistajia tietysti. :) 

Sen verran kuuma, että kaivoin talvisen kuvan. Jetro ja Lucia leikkii-heillä on melkoisen vauhdikkaat leikit aina keskenään. 

 

Juhannus lähestyy

19.06.2018 15:57

Kesää on eletty jo tovi ja juhannus on vasta edessä. Mahtavaa.  Vettä sataa vihdoinkin ja sekin on kyllä erittäin mahtavaa. Onhan tässä lämmintä piisannut jo tovi ja kukat meinaa nuukahtaa pihamaalle kuivuudesta. Tänään koirat ovat kuorsanneet sisällä tyytyväisenä-ulos ei olla menossa vahingossakaan.  tytöt nukkuu terassilla-pojat sisällä.  Elvis varsinkin kammoaa vesisadetta. 

Titon- eli Leijonaharjan Brilliant Skywalkerin pennut ovat päässeet luovutusikään ja ihailin pentujenkuvia Riihikallion kotisivuilta. riihikallion.wordpress.com/pentuja/ . Hienoja pentuja ! Nyt jos pentukuume vaivaa-ei ehkä kannata käydä kurkkaamssa pentujen kuvia ;) 

Niin-Elvis aloitti näyttelyt Tuurissa jokunen viikko sitten. Sinne starttasimme jo hyvin aikaisin aamulla-varttia vaille kolme lähdimme matkaan. Ajoin hieman pitemmän kautta-koska aamuvarhain hirviä on niin paljon liikenteessä ja ajamani reitin varrella-on hyvin hirviaitaa. Siellähän niitä hirviä möllöttelikin aamutuimaan mutta onneksi aidan takana. Jetro ja Elvis ovat hyvä pari reissulla. Kummatkin ovat rauhallisia matkustajia ja ei mitään ongelmaa autossa-saatikka tauolla. Uni maittaa ja autossa oleminen on mukavaa. Reissu meni hyvin-tuloksena Jetro oli rop-sekä Elvis Rop-pentu- oli ainut pentu kehässä ja tuomarina suomalainen naistuomari- jonka arviota koirasta kyllä arvostan ja olin todella mielissäni-että hän piti Elviksestä. Elvis liikkui-ainakin vähän ja antoi aika hyvin tutkia. Hieman ihmeissään oli koko touhusta mutta missään vaiheessa ei häntä onneksi luirahtanut alas.  Jetrohan meni niin mielissään kehässä-vaikka taukoa oli niin kaikki muistui  mieleen. Sanoisinko, että nautti olostaan. Ensimmäisen kerran olimme Tuurissa näyttelyssä-Miljoonakoirassa ja oli hyvä paikka. Sisään tullessa-tarjottiin mm. ilmaisia T-paitoja-pieniä koiranruokapusseja...elikkäs  oikein mukavasti koirat omistajineen toivotettiin Tuuriin :) 

Rovaniemellä Nord näyttelyssä mustat kollit kävivät viime viikonloppuna ja hyvin meni. Jetro sai ensimmäisen Nord sertinsä, ollen Rop-sekä Elvis oli Rop pentu. Elvis antoi vielä paremmin katsoa hampaansa Rovaniemellä ja tuomarin tutkia-tosin liikkuminen oli vielä hieman miettiväistä mutta eiköhän paranna menoaan kuten sika juoksuaan, kun kokemusta tulee lisää. Rovaniemellä tapasimme Lucian ja Jetron pentueesta-Elmerin omistajat-oli mukava nähdä ja Elmerillä menee hyvin-komea poika ja miellyttävän luontoinen-kuten vanhempansa. Elmeri jäi hyvin mieleen pentuna-kun tulevat omistajat tulivat ensi kertaa katsomaan pentua-Elmeri käveli hyvin itsevarmasti tulevien omistajiensa luokse-kuten vanhat tutut. 

 

Täytyy sanoa, että näyttelyissä on hurjan hienosti mennyt kaikilla Leijonaharjoilla-jotka ovat näyttelyissä pistäytyneet!!Etelän konttuurista Armas ja mustat tytöt ovat liihotelleet kehässä ja kotiin on menty auto täynnä pokaaleja-samoin Pulla-Kotkan Nord näyttelyssä hienosti VSP tulos ja ensimmäinen Nord serti. Ja Nepo-melkoista menoa ollut kehässä :) !Lucian ja Jetron pentueesa Eye Of the Leopard aloitti hienosti Helsingin pentunäyttelyssä  Rop tuloksella. Luca ja Tito valiopoikina ovat jo niin konkareita näissä näyttelyhommissa-hienoa menoa ja Erkkarissa näemme pojat viimeistään.  Kiitos kaikille ja varsinkin muille Leijonaharjoille kannustuksesta!

Pentuja-toivomme syksylle. Siitä sitten lähemmin. Kesä menee nyt täysin Elviksen lumoissa-että  ei ole oikein aikaa pennutuksille. Toivotamme kaikille oikein Hyvää Juhannusta =) !

 

Kuvassa Leijonaharjan Eye Of the Lion-Hemmo

Kuvassa Leijonaharjan Dearest Isac Alvar, Brutus

Juhannus kolmen vuoden takaa-hatussa taitaa köllötellä Tito ja Nalle =) !

Kiireinen toukokuu jatkuu..

30.05.2018 08:48

Täällä Oulun päässä valmistaudutaan tuleviin ylioppilasjuhliin-katastrofinaineksia on ollut ilmassa jo parin viikon ajan...piha on tietysti se mikä hieman hävetyttää-kuoppia, laikkunen nurmikko, ...lista jatkuisi loputtomiin.  Osa koirista menee hoitoon viikonlopuksi-helpompi vieraitten olla ja ovet ovat auki koko päivän-eipähän kukaan koirista livistä. Siitä tulikin mieleeni taannoinen kauppareissu-ajelin kotiin ja kujalla näin kuinka jokin musta vilahti auton edessä-JETRO. Vapaana omalla pihalla. Heti tuli luokse, kun avasin autonoven ja sievästi sain sisälle. Jostain syystä terassinovi oli jäänyt auki-olin aamupäivällä maalaillu terassia. Kukaan sisällä ei huomannut, että Jetro oli päässyt vapaalle. Se ihmetytti eniten, että ei ollut lähtenyt minnekkään. Kun sain Jetron sisälle-hipsin katsomaan naapurin koiraa-oli sillä hetkellä luojan kiitos ihan rauhassa omalla terassillaan. Olin aivan varma, että Jetro olisi käynyt höyhentämässä..Jos Jetroa vastaan tulee lenkillä nämä naapurin urokset-möyke on valtava-talvelle kerran olin miltei maassa makaamassa(ennen icebugeja) ja pitelin Jetroa kiinni. Ilmeisesti Jetro koki, että omalla pihalla pysytään ja valvotaan sitä-eikä lähdetä naapuriin selvittelemään välejä. Nyt tersasinovet pysyy kiinni ja tosiaan juhlien ajan herra Jetro pääsee maaseudun rauhaan lomalle. Haaremi tietysti mukanaan.

Punkkeja on riittänyt. Liuoksen laitoin koirille mutta siitä oli apua viikon ajan. Nyt en arvaa antaa mitään-jotta ei yhteisvaikutuksia tule. Olen ottanut jo niin monta punkkia koirista-lähinnä silmien läheltä-että rutiinia alkaa olla. Muutamaan päivään ei onneksi ole punkkeja enää turkeissa ollut mutta viikonloppuna Emmalla muurautui silmä melkein umpeen-punkki pesi niin lähellä silmää. Samoin Leilalla. Harmi-toivottavasti ei tule mitään jälkitauteja. Emmalla punkki oli jo niin syvällä-että sitä ei saanut pois millään-oli sitten tippunut pois itsekseen. Yök. Onneksi punkit huomaa suhteellisen nopeasti-Jetrolla oli silmäkulmassa lenkillä ja sain sen nätisti pois. Pienen karvattoman lantin punkki jättää-jos on kerennyt kiinnittyä mutta onneksi kenelläkään ei ole punkinpurema tulehtunut. Käsittämätöntä-kuinka paljon niitä täälläpäin on-varsinkin aamulenkin jälkeen saa tutkia tarkkaan turkit. 

Elvis sai ensimmäistä kertaa elämässään maistella kaulurin käyttöä. Nimittäin ruusunpiikki aiheutti melkoisen tulehdusreaktion tassun päälle-hetkessä oli jyrsinyt tassun vereslihalle ja tietysti lämpimät ilmat niin tulehtui todella pahasti. Kävimme lääkärissä-selvästi tulehdus oli jo niin pitkällä-että mitkään suihkeet ja voiteet ei siihen auttaneet. Hieman nolottikin eläinlääkärissä-odotustilassa oli koira jolle oli tehty suurehkoleikkaus viikonloppuna-ja me olimme pojan kanssa vastaanotolla -ruusunpiikin takia. Onneksi ei sen kummempaa..mutta antibioottikuurin sai-mikä loppui tuossa jokin aika sitten. Näytti, että tassu ei ota parantuakseen -vaikka kauluri oli päässä-siitä huolimatta Elviksen onnistui heilauttamaan jalka niin hyvin, että sai irrotettua sukan ja jyrsittyä jalkaa. Tätä jatkui viikon ajan. Lopulta otin kaulurin pois ja vahdin vieressä ja komensin aika kovasti, jos yrittikään järsiä tassua. Tassu unohtuikin äkkiä. Nyt ollaan voiton puolella. Elviksellä on ensimmäiseen näyttelyyn meno muutaman viikon päästä-eiköhän se siihen mennessä ole parantunut. näyttelystä vielä-kehä Tuurissa alkaa klo 9. Ja majoitusta emme ole vielä löytäneet mistään. Tietää melkoisen aikaista herätystä. 

Nyt lähden tekemään viimeistä työpäivää ja loppuviikon järjestelen juhlia. Vielä näistä vahingoista-kun tästä blogista tuli nyt tämmöinen valitusvirsi-aamulla oli omat silmäni tai tarkemmin luomet täynnä ryyhkää-allergia-aika. Onneksi kuietenkin näkee jotain ja kehtaa mennä töihin:) :D 

 

 

 

 

Helteisen päivän ilta :)

13.05.2018 22:11

Kevättä :)

08.05.2018 21:02

Vihdoinkin se tapahtui-nimittäin Elvis LIIKKUI! Olemme kovasti reenailleet näyttelyitä varten mutta ongelma on ollut se, että en ole löytänyt Elviksestä käynnistysnappulaa. Herrahan on haaveilija. Meillä kaikki pennut ovat käyneet pieniä lenkkejä kolmasti päivässä-n. 15minuutin lenkki, puoleen vuoteen asti. Elviksellä menee tuossa lenkissä usein 45minuuttia. Kyllä on aamuisin ollut työlästä! Välillä olen kantanut pojan kotiin, koska töihinkin pitää joutua. Elvis seuraa lintuja, naapureita, autoja, pyöräilijöitä, kaikkea mahdollista-istuu ja miettii. Tällä viikolla Elvis on alkanut nostaa jalkaa ja se on saanut pojan vilkkaammin liikkumaan-on hoksannut nimittäin, että parempi hieman merkkailla ja jättää niitä viestejä muille koirille.  Kaikista mielenkiintoisinta Elviksestä on paikallisliikenteen bussi. Eräänä aamuna linja-auto oli pysäkillä tauolla ja kuski hyppäsi puhuttamaan Elvistä. Olihan se Elvikselle elämys ! Sai vielä silityksiä. Elvis on huomattu, usein kuskit hymyilee Elviksen nähtyään pyörätien laidassa katselemassa. No, tänään aloitimme näyttelyhihnassa harjoittelun ja yhtäkkiä Elvis lähtikin liikkeelle! Bravo!!

Jetro on toipunut viime syksyisestä etujalan lihasrevähtymästä, aikaa vei mutta nyt Jetron jalka on entisellään. Todella haastava syksy oli Jetrolle-pakko oli levähtää mutta kuitenkin pieniä lenkkejä teimme. Onneksi kuvissa ei mitään näkynyt-aika näyttää, nyt tilanne on hyvä,  kivuton ja lenkillä menee kuten ennen. Tänään olen pähkäillyt kesän näyttelyitä- hirveästi menoja on ja juhlia tulossa mutta Jetron ja Elviksen ilmoitin pariin näyttelyyn. Jetro on niin upean näköinen ja selvästi Jetrolla mieli tekee päästä pienille reissuille. Kaihoisasti katseli, kun harjoittelin Elviksen kanssa pihalla näyttelyhihnassa. Kyllä täällä pohjosen kehissä tarvitaan Jetron äijämeininkiä :) Heinäkuussa onkin sitten useampi näyttely pojille-erkkari mukaanlukien. Vielä en ole päättänyt -millä kokoonpanolla menemme Erkkariin(tänä vuonna Chow Chow erikoisnäyttely  on Pyhäjärvellä), Lucia lähtee, Elvis lähtee, Jetro lähtee, Helinä lähtee.. ....hohhoijakkaa-.asuntoauto täytyy hankkia jos tällä porukalla reissaa :) 

Jetro ja viimeiset lumiset päivät keväällä....

Lucian ja Jetron pennut ovat kohta 8 kuukauden ikäisiä :) Takapihaa haravoin viikonloppuna ja sieltä löytyi muutama kikkura syksyltä-ihan tuli kaihoisa olo-oli ne niin mahtava viisikko. Lucian kanssa muistellaan välillä pentuja ja Lucia painaa päänsä samalla minun kaulalle ja nauttii kun kerron että oli ne hienoja vauvoja ja Lucia hoiti hienosti. Lucia kyllä muistaa. Viime sunnuntaina pentueesta Eye of the Leopard kävi Etelän kontturissa kyläilemässä palvelusväkineen ja mukavaa puuhaa oli Bonolla ollut-olihan siellä vastassa mukava chowilauma :) Bonon näin keväällä tässä ihan lähellä-oli mukava nähdä kuinka komea poika Bonosta oli tullut. Iloinen vesseli, kuten pentueen muutkin pojat. 

Bono kyläilemässä Piretan ja Jarnon luona-taustalla ilmeisesti Armas, joka ei päässyt karkeloihin mukaan :)

..ja huomenna lupasi yli +20 astetta lämmintä...mahtavaa! Helatorstaina laittelemme vielä porukalla pihaa kuntoon ja kenties grillaamme. Se onkin koirienkin mielestä ihan parasta kesässä-saattaa nimittäin jokunen suupala löytää omistajansa.

 

 

On hanget korkeat nietokset...

11.04.2018 20:13

Mutta kevät on tuloillaan kovalla kohinalla. Aamulla pakkasia täällä Oulussa on kymmenkunta ollut viime päivinä mutta mahtavat ulkoiluilmat. Pääsiäinen oli vallan loistava säitten puolesta ja kovasti ulkoilimme koirien kanssa. Lunta vielä riittää yllinkyllin mutta eiköhän me lumesta päästä eroon juhannukseen mennessä. 

Elvis on sairastunut hyvin vakavaan sairauteen. Samoin Jetro. Olen joutunut pitämään poikia erillään muista ja seurata heidän liikkeitään hyvinkin tarkkaan. Valitettavasti tähän sairauteen ei ole mitään lääkettä ja se vaivaa kumpaakin varmasti heidän koko elämänsä ajan-välillä voimakkaammin ja välillä vähän lievemmin. Tämän sairauden nimi on Rakkaus. Täällä tytöillä-jokaisella lukuunottamatta tietysti Lilo-jolta kohtu poistettu)-törisee peba-eli juoksut on päällä. Elvis on ollut hyvin neutraali tyttöjen suhteen tähän asti-5kk tuli vasta täyteen ikää-mutta liekkö Jetron kanssa vietetyt porinatuokiot tehneet tehtävänsä-eilen sain suorastaan kiskoa Elviksen Emma mummoa kiusaamasta ja sen jälkeen pakko oli laittaa erilleen-sen verran Elviksellä on jo kokoa ja voimaa-sekä sitä hirvittävää machoilua-että parempi erottaa. Ei tähän meidän talouteen oikein sovi yhdistelmällä 5kk ikäisen  ja 9 vuotiaan mummelin pentuja :) Saattaisi olla sen jälkeen myös koko Suomen chowikansakin  sekaisin...:) Jetro puolestaan pysyisi nyt omalla pihalla ilman mitään aitaa-on niin raukka täpinöissään, että sääliksi käy. Jetro ei onneksi möykkää vaikka juoksut on talon tyttösillä mutta ulkona vähän väliä volisee niin sydäntä särkevästi, että sääliksi käy. Elvis tuijottaa huoneessaan kaukaisuuuteen ja vähän väliä nyyhkyttää. Onneksi kohta pääsee iltahommeleihin ulos-leikkiminen ei vaan tahdo oikein innostaa nyt poikaa-sisälle kiire tyttöjen luo....

Imatran KV meni vallan mainiosti Leijonaharjan poppoolla=)!! Onnea kaikille ja mahtava viikonloppu oli kyllä! Elsi ja Lempi ensimmäistä kertaa junnusarjassa ja heti heilahti ERI ja varaserti Elsille.  Pulla vanhana konkarina oli ROP lauantaina KR näyttelyssä ja Luca VSP.  Armas sai varasertin sunnuntain KV ssa ollen PU 2 ja Brutus sai ERIN !! Mahtavaa! Sunnuntain KV ssa Pulla nappasi vielä toisen sertin viikonlopulle-hieno aloitus tälle keväälle. 

Reilun viikon päästä Leijonaharjoista Armas ja Leila saa vuoden Chow Chow kisassa palkinnon- Armas vuoden nuori Chow Chow uros ja Leila vuoden jalostusnarttu kisassa. Palkinnot lahdesta noutaa palvelusväki. :) !

Aurinkoisia kevätpäiviä,

Niina

Hertta ja Elvis pääsiäisenä                                                                               Elvis Nallikarissa Pääsiäisenä

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>