Blogi

07.11.2018 20:54

Elvis 1V

5.11 Elvis alias Commitment"s Back in Black täytti kokonaisen vuoden. Tultuaan vuoden ikään-luonnollisesti äkkiarvaamatta kokeili onneaan haastamalla Jetron mutta eihän se Jetro lähtenyt mukaan-muutaman sekunnin tehokas pöläytys ja eipä Elvis enää haaveile tai yritäkkään haastaa talon vanhinta urosta. Onneksi ei käynyt kuinkaan ja ihan rauhassa ovat olleet pienen nahinan jälkeen. Sen verran menevä poika Elvis on, että kävi jo virallisissa kuvissa naapurissa-Oulun Eläinklinikalla. Ilkka lakovaara kuvasi pojan. Rauhoitukseen meni hieman aikaa ja useampi ruiskullinen-notta Elvis nukahti kuvausten ajaksi. Lonkkatulokset tulivatkin nopeasti-muutama tunti kuvausten jälkeen-todella nopeaa toimintaa Kennelliitolta. Lonkat olivat A/A eli parraat maholliset. Kyynärtulokset uupuvat ja tottakait-malttamattomana soittelinkin tulosten perään ja sain tietää, että niitä katselee toinenkin lausuja-ilmeisesti eivät olekkaan ihan helpot kuvat. Mitään hätää Elviksen kyynärissä ei onneksi ole-se on pääasia mutta mielenkiinnolla odotamme Kennelliiton lausuntoa-silmätarkastus on myöhemmin. Toivotomme parasta, että täyttäisivät mahdollisesti jalostukseen tarvittavat kriteerit-muuten Elvis saa alkaa nauttimaan munkkiluostarielämää :) Mutta-sen verran hieno poika on, että näyttelyissä käymme-oli tulokset mitä hyvänsä-Aasta Ööhön. Elvis on kyllä ollut tämän kuluvan vuoden surkeitten päivien pelastaja ja mukava ulkoilukaveri, sanotaanko, että ihmisen paras ystävä :) 

Elvis

Kuvan mahdollinen sisältö: puu, ulkoilma ja luonto

—————

14.10.2018 16:07

Aurinkoista sunnuntaita

Täällä on porukalla ihmetelty lämpöaaltoa-liki +20 on lämmintä ulkona, kovin epätavallista tämmöinen lämpö mutta eiköhän tässä vielä tuskailla pakkasia ennen joulua. Pihaa olemme siivoilleet talven edeltä.  Koiruuksilla on nyt karvanlähtöä ollut melkoisesti-vaikka kuinka harjailee-irtokarvaa lähtee. Pikkuinen Elvis vaihtaa vimmalla pentuturkkiaan aikuiskarvaan ja kovasti on ollut harjaamista. 

Lucian ja Jetron poikapoppoo kävi taannoin terveyskuvissa ja oikein hyviä tuloksia on tullut. Kaikkia tuloksia emme ole vielä saaneet mutta yhteenvetona voi sanoa, että hyvältä näyttää.  Kiitos omistajille , että käytitte rtg kuvissa-näin saimme tietoa, myös omistajat. Toivomme kaikille mahdollisimman tervettä ja vaivatonta koiranelämää :) ! Ensikuussa Elviksellä on meno rtg kuviin-itseasiassa Elvis kävi välikuvissa, n.puolenvuoden iässä. Lähinnä olin huolissani Elviksen yhtäkkisestä kasvusta-poika hujahti hetkessä, sekä painoa siunaantui lyhyessä aikaa enemmän mitä olisin toivonut. Ja ketähän tästä voi syyttää :) Noh-kuvissa lonkat näyttivät erittäin hienoilta, Kyynärissä ei mitään huolestuttavaa näkynyt, kevensimme hieman ruokaa ja kasvu tasoittui. Elvis ei ole niin aktiivinen koira, jos vertaan esim. Jetroon, Elvis on enemmältikin mietiskelijä ja hyvin rauhallinen -ulkona saattaa istua yhdessä kohti-vaikka kuinka kauan. Tai oikeastaan-istuu aina samassa paikassa ollessaan ulkona.;)  Lenkillä tykkää enemmän tarkkailla ympäristöään, meno on välillä hyvinkin rauhallaista. Näyttelyihin starttaamme Elviksen kanssa-jos vapaata saan järjestymään- Helsinkiin-perinteinen päätös näyttelyvuodella. Jyväskylän KV ta mietimme vielä-onko Elviksen turkki vielä valmis. Helinä on erkkarin jälkeen huilaillut ja mieleni tekisi myös Helinä ilmoittaa loppuvuoden näyttelyihin . 

Sitten nämä meidän pentusuunnitelmat loppuvuodelle. Lucialla oli todella hieno poikakaveri varattuna, jälleen kerran saimme todeta, että ei ihmiset osaa näitä asioita oikein suunnitella-kyllä se luonto hoitaa homman, tai vielä siitä ei ole varmuutta-hoitiko. :) Noh-parin välille ei sitä kipinää muodostunut-olivat kyllä hyvin innoissaankin toisistaan mutta näytti lähinnä kaverillisesta seurustelusta-moikka, mitä kuuluu, tykkäätkö makkarasta vai juustosta enempi...noh, ei siinä sitten sen kummempia, ku unohdimme haaveet tämän kahden parin väliltä. Aina ei vaan kipinää synny ja se on vaan hyväksyttävä. Voin sanoa, että vaivaa nähtiin-uroksen omistaja, että Lucian palvelusväki. Noh-näitä seikkailuita välillä on ja sehän tästä tekee, kasvatuksesta mielenkiintoista. Varauros oli kuitenkin valmiina ja näitten kahden kesken-ei sitten ollut kahta puhetta, katsotaan nyt onnistuiko astutus, nyt näyttää hyvältä. Muutaman viikon päästä ultraan...

Kuvan mahdollinen sisältö: kasvi, kukka, luonto ja ulkoilmaKuvan mahdollinen sisältö: kasvi, puu, ulkoilma, luonto ja vesi

 

—————

16.08.2018 21:04

Syksyn merkkejä :)

 

Kuumat ja hikiset kelit ovat vihdoinkin ohi. Kuumuudesta huolimatta-koirat pärjäsivät mainiosti helteisessä säässä, poikkeuksena taannoinen reissu Kemin KV hen, missä Jetrolla yllättäen lämpö iski luihin ja ytimiin. Tämä tapahtui kyllä niin yllätäen ja varkain, että ei mitään merkkejä.  Jetro oli kehässä, oli menossa PU valinta ja yllättäen Jetro pisti maaten-mikä on täysin ennenkuulumatonta Jetrolla, jos esiintyy näyttelyssä. Samantien kehä oli ohi ja huomasin kehänlaidalta tilanteen-kaadoimme litratolkulla vettä Jetron niskaan ja äijä tokeni suhteellisen nopeasti. Elvis oli myös mukana reissussa ja Elviksellä ei ollut ongelmia, muutenkin keli ei ollut ihan niitä pahimpia, mitä kesällä saimme kokea-jopa vettä ripsautteli kehää odotellessa. Mutta kenties Jetrolla aiempi viikko aiheutti ongelmaa-nimittäin päivysteli auringossa aidan takana Leilaa, jolla juoksut. Väkisellä Jetro piti viedä varjoon ja sisälle. Saattoipa pojalla naishuolet aiheuttaa unettomuuttakin. Noh, loppupäivän Jetro nukuskeli ja seuraavana päivänä oli taas oma itsensä. 

Chow Chow erikoisnäyttely pidettiin tänä kesänä Pyhäjärvellä. Tulokset ja kuvat ovat nähtävillä Uutiset linkin takana. Oli todella mahtava reissu ja näyttely oli järjestetty hyvin. Puitteet olivat upeat ja sopivasti maalaistuoksutkin rikastuttivat näyttelyä. Ilma oli juuri sopiva näyttelylle-vettä satoi välillä ja ai että se tuntui hyvälle helteisen viikon jälkeen. Leijonaharjat menestyivät todella hyvin ja ilokseni Helinä valioitui näyttelyssä-ollen myös PN3 :) hieman jännitti Helinän kanssa mennä kehään, välillä on semmoinen junttura mutta ennen narttukehää-Milla otti Helinän Titon rinnalle parikilpailuun ja sen kyllä rentoutti Helinää. Hassua oli meno parikilpailussa-nimittäin Tito yritti ajottain kiivetä Helinän selkään. Ehta Leijonaharja tämä Tito. Parikilpailun ykkösiä olivat Piretta Armaksen ja Hilman kanssa. Todella hienosti menivät kilpailussa. Hilmasta oikein huomasi, myöhemmin seurasin Valionarttujen kehää-kuinka nautti olla kehässä Piretan kanssa. Mukava päivä ja paljon tuttuja näimme. Ja täytyy sanoa, että se pokaalimäärä-mitä meidän porukalla mukaan lähti erikoisnäyttelyssä-oli niin valtava, että posket helotti punaisena muutaman päivän. :)

Tämä kesä meni miltei kotosalla, mitään suurempia lomareissuja emme ehtineet tehdä.  Loppusyksyllä lähdemme mahdollisesti Lucian kanssa matkaan sulhasen luokse, hieman kauemmaksi ja siihen varasin kesälomapäiviä. Katsotaan nyt, toivotaan, että pentuja saisimme loppuvuodelle. "Pikkuinen" Elvis on kasvanut jo teini-ikään- eiköhän pärjää hieman vähemmällä huomiolla, mikäli pentuja saamme taloon. Odottavalla kannalla olemme siis täällä Leijonaharjoissa ja jännityksellä odotamme Lucian juoksuja. Sen voin sanoa, että komea sulhanen Lucialle on tulossa-jos kaikki menee hyvin-luvassa on mukavia, hienoja pentuja. Ja jospa tällä kertaa sieltä tyttöjäkin putkahtaisi Lucialle :) 

Täytyy vielä mainita-syksy on parasta aikaa kaikkine vesisateineen ja pimeyksineen-ilma on raikasta hengittää ja talven odotusta (lue JOULUN) ilmassa. Viime syksynä oli ihan todistaa Lucian ja Jetron pentujen kokemaa ensilunta-mikä voikaan olla ihanampaa, kuin seurata pienten Chowin pentujen temmellystä lumessa. Tässä kuvia viime syksystä-voi olla, että olen aiemminkin näitä laittanut kotisivulle mutta olkoot vielä kerran :)

 

 

 

—————

15.07.2018 18:22

Huh Hellettä :)

Mainiot kelit jatkuu edelleen ja lämmintä piisaa. Kiitän onneani, että jätin ilmoittamattaa muutamaan näyttelyyn koiria-niin kuuma, että raskastahan se on koko poppoolle-niin ihmisille ja koirille. Kesästä on nautittu todenteolla-laiskotellen ja eipä oikeastaan mitään sen suurempaa projektia lomalle tullut hankittua-yleensä on loma muistuttanut työleiriä-mutta nämä kaksi viikkoa olen oikeastaan nauttinut kiireettömyydestä. Hyvillä mielin palajaa huomenna töihin-vaikkakin +30 lämpimät jatkuu :) Muutamana päivänä olen pyöräytellyt koiria suihkun alla ja föönaillut-rodun erikoisnäyttely on viikon päästä Pyhäjärvellä. Varmuudella meiltä lähtee sinne Helinä ja Elvis mutta nyt olen kallistunut siihen, että otan mummokoirat myös mukaan. Leila saisi ensimmäistä kertaa oman jälkeläisluokan-Leila on niin ansainnut"kisapaikan" erkkarista-ja Emma lähtisi henkiseksi tueksi ja tuttuun tyyliin vonkaamaan nuoria uroksia. Jetro jää kotiin mutta seuraavana päivänä onkin Jetrolla näyttelyyn meno... Jospa ei mitään viime hetken perumisia joudu tekemään ja pääsemme matkaan-innolla odotan näyttelyä. Laitamme uutisiin näyttelun jälkeen tuloksia ja kuvia erikoisnäyttelystä-Leijonaharjoja on tulossa mukava määrä näyttelyyn. Kiva nähdä kasvatteja pitkästä aikaa ja omistajia tietysti. :) 

Sen verran kuuma, että kaivoin talvisen kuvan. Jetro ja Lucia leikkii-heillä on melkoisen vauhdikkaat leikit aina keskenään. 

 

—————

19.06.2018 15:57

Juhannus lähestyy

Kesää on eletty jo tovi ja juhannus on vasta edessä. Mahtavaa.  Vettä sataa vihdoinkin ja sekin on kyllä erittäin mahtavaa. Onhan tässä lämmintä piisannut jo tovi ja kukat meinaa nuukahtaa pihamaalle kuivuudesta. Tänään koirat ovat kuorsanneet sisällä tyytyväisenä-ulos ei olla menossa vahingossakaan.  tytöt nukkuu terassilla-pojat sisällä.  Elvis varsinkin kammoaa vesisadetta. 

Titon- eli Leijonaharjan Brilliant Skywalkerin pennut ovat päässeet luovutusikään ja ihailin pentujenkuvia Riihikallion kotisivuilta. riihikallion.wordpress.com/pentuja/ . Hienoja pentuja ! Nyt jos pentukuume vaivaa-ei ehkä kannata käydä kurkkaamssa pentujen kuvia ;) 

Niin-Elvis aloitti näyttelyt Tuurissa jokunen viikko sitten. Sinne starttasimme jo hyvin aikaisin aamulla-varttia vaille kolme lähdimme matkaan. Ajoin hieman pitemmän kautta-koska aamuvarhain hirviä on niin paljon liikenteessä ja ajamani reitin varrella-on hyvin hirviaitaa. Siellähän niitä hirviä möllöttelikin aamutuimaan mutta onneksi aidan takana. Jetro ja Elvis ovat hyvä pari reissulla. Kummatkin ovat rauhallisia matkustajia ja ei mitään ongelmaa autossa-saatikka tauolla. Uni maittaa ja autossa oleminen on mukavaa. Reissu meni hyvin-tuloksena Jetro oli rop-sekä Elvis Rop-pentu- oli ainut pentu kehässä ja tuomarina suomalainen naistuomari- jonka arviota koirasta kyllä arvostan ja olin todella mielissäni-että hän piti Elviksestä. Elvis liikkui-ainakin vähän ja antoi aika hyvin tutkia. Hieman ihmeissään oli koko touhusta mutta missään vaiheessa ei häntä onneksi luirahtanut alas.  Jetrohan meni niin mielissään kehässä-vaikka taukoa oli niin kaikki muistui  mieleen. Sanoisinko, että nautti olostaan. Ensimmäisen kerran olimme Tuurissa näyttelyssä-Miljoonakoirassa ja oli hyvä paikka. Sisään tullessa-tarjottiin mm. ilmaisia T-paitoja-pieniä koiranruokapusseja...elikkäs  oikein mukavasti koirat omistajineen toivotettiin Tuuriin :) 

Rovaniemellä Nord näyttelyssä mustat kollit kävivät viime viikonloppuna ja hyvin meni. Jetro sai ensimmäisen Nord sertinsä, ollen Rop-sekä Elvis oli Rop pentu. Elvis antoi vielä paremmin katsoa hampaansa Rovaniemellä ja tuomarin tutkia-tosin liikkuminen oli vielä hieman miettiväistä mutta eiköhän paranna menoaan kuten sika juoksuaan, kun kokemusta tulee lisää. Rovaniemellä tapasimme Lucian ja Jetron pentueesta-Elmerin omistajat-oli mukava nähdä ja Elmerillä menee hyvin-komea poika ja miellyttävän luontoinen-kuten vanhempansa. Elmeri jäi hyvin mieleen pentuna-kun tulevat omistajat tulivat ensi kertaa katsomaan pentua-Elmeri käveli hyvin itsevarmasti tulevien omistajiensa luokse-kuten vanhat tutut. 

 

Täytyy sanoa, että näyttelyissä on hurjan hienosti mennyt kaikilla Leijonaharjoilla-jotka ovat näyttelyissä pistäytyneet!!Etelän konttuurista Armas ja mustat tytöt ovat liihotelleet kehässä ja kotiin on menty auto täynnä pokaaleja-samoin Pulla-Kotkan Nord näyttelyssä hienosti VSP tulos ja ensimmäinen Nord serti. Ja Nepo-melkoista menoa ollut kehässä :) !Lucian ja Jetron pentueesa Eye Of the Leopard aloitti hienosti Helsingin pentunäyttelyssä  Rop tuloksella. Luca ja Tito valiopoikina ovat jo niin konkareita näissä näyttelyhommissa-hienoa menoa ja Erkkarissa näemme pojat viimeistään.  Kiitos kaikille ja varsinkin muille Leijonaharjoille kannustuksesta!

Pentuja-toivomme syksylle. Siitä sitten lähemmin. Kesä menee nyt täysin Elviksen lumoissa-että  ei ole oikein aikaa pennutuksille. Toivotamme kaikille oikein Hyvää Juhannusta =) !

 

Kuvassa Leijonaharjan Eye Of the Lion-Hemmo

Kuvassa Leijonaharjan Dearest Isac Alvar, Brutus

Juhannus kolmen vuoden takaa-hatussa taitaa köllötellä Tito ja Nalle =) !

—————

30.05.2018 08:48

Kiireinen toukokuu jatkuu..

Täällä Oulun päässä valmistaudutaan tuleviin ylioppilasjuhliin-katastrofinaineksia on ollut ilmassa jo parin viikon ajan...piha on tietysti se mikä hieman hävetyttää-kuoppia, laikkunen nurmikko, ...lista jatkuisi loputtomiin.  Osa koirista menee hoitoon viikonlopuksi-helpompi vieraitten olla ja ovet ovat auki koko päivän-eipähän kukaan koirista livistä. Siitä tulikin mieleeni taannoinen kauppareissu-ajelin kotiin ja kujalla näin kuinka jokin musta vilahti auton edessä-JETRO. Vapaana omalla pihalla. Heti tuli luokse, kun avasin autonoven ja sievästi sain sisälle. Jostain syystä terassinovi oli jäänyt auki-olin aamupäivällä maalaillu terassia. Kukaan sisällä ei huomannut, että Jetro oli päässyt vapaalle. Se ihmetytti eniten, että ei ollut lähtenyt minnekkään. Kun sain Jetron sisälle-hipsin katsomaan naapurin koiraa-oli sillä hetkellä luojan kiitos ihan rauhassa omalla terassillaan. Olin aivan varma, että Jetro olisi käynyt höyhentämässä..Jos Jetroa vastaan tulee lenkillä nämä naapurin urokset-möyke on valtava-talvelle kerran olin miltei maassa makaamassa(ennen icebugeja) ja pitelin Jetroa kiinni. Ilmeisesti Jetro koki, että omalla pihalla pysytään ja valvotaan sitä-eikä lähdetä naapuriin selvittelemään välejä. Nyt tersasinovet pysyy kiinni ja tosiaan juhlien ajan herra Jetro pääsee maaseudun rauhaan lomalle. Haaremi tietysti mukanaan.

Punkkeja on riittänyt. Liuoksen laitoin koirille mutta siitä oli apua viikon ajan. Nyt en arvaa antaa mitään-jotta ei yhteisvaikutuksia tule. Olen ottanut jo niin monta punkkia koirista-lähinnä silmien läheltä-että rutiinia alkaa olla. Muutamaan päivään ei onneksi ole punkkeja enää turkeissa ollut mutta viikonloppuna Emmalla muurautui silmä melkein umpeen-punkki pesi niin lähellä silmää. Samoin Leilalla. Harmi-toivottavasti ei tule mitään jälkitauteja. Emmalla punkki oli jo niin syvällä-että sitä ei saanut pois millään-oli sitten tippunut pois itsekseen. Yök. Onneksi punkit huomaa suhteellisen nopeasti-Jetrolla oli silmäkulmassa lenkillä ja sain sen nätisti pois. Pienen karvattoman lantin punkki jättää-jos on kerennyt kiinnittyä mutta onneksi kenelläkään ei ole punkinpurema tulehtunut. Käsittämätöntä-kuinka paljon niitä täälläpäin on-varsinkin aamulenkin jälkeen saa tutkia tarkkaan turkit. 

Elvis sai ensimmäistä kertaa elämässään maistella kaulurin käyttöä. Nimittäin ruusunpiikki aiheutti melkoisen tulehdusreaktion tassun päälle-hetkessä oli jyrsinyt tassun vereslihalle ja tietysti lämpimät ilmat niin tulehtui todella pahasti. Kävimme lääkärissä-selvästi tulehdus oli jo niin pitkällä-että mitkään suihkeet ja voiteet ei siihen auttaneet. Hieman nolottikin eläinlääkärissä-odotustilassa oli koira jolle oli tehty suurehkoleikkaus viikonloppuna-ja me olimme pojan kanssa vastaanotolla -ruusunpiikin takia. Onneksi ei sen kummempaa..mutta antibioottikuurin sai-mikä loppui tuossa jokin aika sitten. Näytti, että tassu ei ota parantuakseen -vaikka kauluri oli päässä-siitä huolimatta Elviksen onnistui heilauttamaan jalka niin hyvin, että sai irrotettua sukan ja jyrsittyä jalkaa. Tätä jatkui viikon ajan. Lopulta otin kaulurin pois ja vahdin vieressä ja komensin aika kovasti, jos yrittikään järsiä tassua. Tassu unohtuikin äkkiä. Nyt ollaan voiton puolella. Elviksellä on ensimmäiseen näyttelyyn meno muutaman viikon päästä-eiköhän se siihen mennessä ole parantunut. näyttelystä vielä-kehä Tuurissa alkaa klo 9. Ja majoitusta emme ole vielä löytäneet mistään. Tietää melkoisen aikaista herätystä. 

Nyt lähden tekemään viimeistä työpäivää ja loppuviikon järjestelen juhlia. Vielä näistä vahingoista-kun tästä blogista tuli nyt tämmöinen valitusvirsi-aamulla oli omat silmäni tai tarkemmin luomet täynnä ryyhkää-allergia-aika. Onneksi kuietenkin näkee jotain ja kehtaa mennä töihin:) :D 

 

 

 

 

—————

13.05.2018 22:11

Helteisen päivän ilta :)

—————