Blogi

ELVIS

13.01.2018 21:38

Vuosi 2018 alkoi todella hienosti-sillä saimme komean chowipojan Ruotsista, Nyhammarista Commitments'in kennelistä. Elvis saapui komeasti laivalla-poitsu sai tutustua jo edellisenä päivänä kunnon reissaamiseen-Elvis saapui saattajansa kanssa(myös chowikasvatttaja) edellisenä päivänä junalla  Uumajaan odottelemaan laivaa kotiin. (Kiitos Annikalle vielä kerran =)!  Täytyy sanoa, että hieman jännitti, tai oikeastaan aika paljonkin, koska ensi kertaa Elviksen näen ja heti kotimatkalle. Mutta-kun pojan näin kaukaa niin itkuhan se meinasi tulla-tippa tuli  linsiin ja siinä sitten yritin hetken puhallella, ennenkuin menin saattajan ja Elviksen luo. Pojalla heilui häntä, kun kohtasimme ja ensivaikutelma oli enemmän mitä olin odottanut-komea poika ja hyvin reipas ja rohkea. Paluumatkalle varasin hytin ja se oli tarpeen. Nimittäin ensikertaa elämässäni, minulle tuli huono olo laivassa...nimittäin menomatkalla Uumajaan sain hirvittävän näläntunteen-flunssa kesti pitkään ja ruoka ei oikein maistunut ennen reissua-noh, minähän iloisesti vetäisin aamupalapuffetin ja sitten heti tunnin päästä lounaspuffettiin ja niitä Ruotsalaisia köttbullareita sitten maiskuttelin niin, että napa rutkui. Noh, Elvis oli hyvin rauhallinen ja pötkötteli hytissä sängyn vieressä, kun minä voivottelin oloani. Kyllähän se Elvis sai paljon huomiota laivalla ja muutama suomalainen humalainenkin meinasi innostua pojasta liikaa mutta minä oli hyvin ummikkona ja jag talar inte finska-niin saimme rauhan ennenkuin pääsimme laivasta ulos. Hieman hankaluuksia koitui Vaasasta Ouluun ajellessamme-aivan mieletön lumimyräkkä iski ja teitä ei aurattu ollenkaan. Näkyvyys melkein nolla ja lunta tiellä ja pysäkeillä niin paljon, että en arvannut edes pysäkille pysähtyä-auto liirasi sen verran vaikka hyvät talvirenkaatkin alle. Elvis nukkui autuaan onnellisena-hyvin väsynyt poika reissaamisesta. Vihdoin pääsin kylmäasemalle kurvattua ja odotimme siellä Elviksen kanssa lumisateen heikkenemistä-onneksi ilma alkoi kirkastua ja pääsimme kotia kohti, yksi pysähdys tehtiin vielä Kruunupyyssä-kävimme siellä sukulaisissa ja reippaasti Elvis tutki heti paikkoja.

Ensimmäinen viikko on mennyt hyvin-ensimmäisinä päivinä yksinoleminen hieman poikaa harmitti, töihin lähtiessäni-en vielä arvaa jättää pentua isojen kanssa) mutta muutaman päivän päästä Elvis rauhoittui pian nukkumaan omaan huoneeseen työpäiväni ajaksi. Muihin koiriin on tutustunut-kaikilla heiluu häntä-Jetro on kiinnostunut mutta mielellään kiertää pennun mahdollismman kaukaa,kai kuvittelee, että emo syöksyy jostain väliin. Leila on ihastunut Elvikseen, Lucia on hyvin kiinnostunut mutta Elvis haistaa Lucialta maitoa-vaikkakin Lucian pennut aikaa sitten lähtivät omiin koteihinsa. Ilmeisesti Lucia on hyvin äidillinen edelleen ja tuoksuu hyvälle :) Lucia pitää pientä välimatkaa pentuun ja aina kun Elvis rauhoittuu-käy katsomassa ja nuuhkimassa-onko Elviksellä puhtaat korvat ja silmät(Lucia on korvafriikki). Lilo ei välitä Elviksestä laisinkaan, ulkona tullessaan lenkiltä syöksyi heti Elviksen ohi hoitamaan  joululahjaksi saamaansa pupujussia jota vaalii välillä turhankin innokkaasti mutta onneksi saamme huijattua pupun pois syömisen ja lenkkien ajaksi =)

Reipas ja rohkea chowin alku Elvis on ja saa mukavaa vipinää porukkaan täällä. Helinäkin aikuistui hetkessä-kun Elvis tepasteli ovesta sisään. Katsotaan nyt-minkälainen seurakunta tänne muodostuu tulevaisuudessa-veikkaampa, että melkoista menoa on odotettavissa ;)

Ja tässä näitä otoksia mustasta Elviksestä-aika hankalaa muutes kuvata mustaa koiraa

 

Hyvää Uutta Vuotta!!

01.01.2018 14:05

Loppuvuosi oli erittäin kiireinen, kuten arvata saattaa-joulutohinat vie aikaa ja kaikenlisäksi sairastuin oikein kunnon flunssaan. Onneksi lapset käyttivät pahimpina nuhapäivinä koiria lenkillä-tosin Leila ei alkuun suostunut ollenkaan lenkille poikamme  kanssa mutta mikäs muukaan-kuin makupala sai rouvan lähtemään lenkille. Se siitä uskollisuudesta- makupala voittaa isännän :) Joulusta siis selvittiin ja pukkikin muisti koko perhettä-myös koiria. Jetro sai ison laatikon kissanruokaa-mikä on Jetron suurta herkkua. Ilmeisesti pukki oli kuullut Jetron näyttelyreissuista-sillä usein paluumatkalla pysähdys oli Kruunupyyssä-sukulaisissa missä Jetro heti ensimmäisenä syöksyy katsomaan, onko kissanlautasella ruokaa. Toki tätä herkkua saa vain ja ainoastaan merkkipäivinä-kuten nyt tässä joulun jälkeen-Jetrosta tuli nimittäin isä viidelle hienolle pennulle-yhdelle urokselle ja neljälle tyttöchowille :) Olemme hyvin kiitollisia pentueesta-nimittäin tämä pentue lyötiin lukkoon jo, kun Jetro ja pentueen emä Piksu olivat n. 12 vkosia, leikkivät vimmatusti tuolloin keskenään ;), siinä toivossa, että terveystulokset ovat kummallakin hyvät. Ja kuinka ollakkaan-täydellinen parihan heistä tuli. Pennut ovat Black Poppy"s Kennelissä Raahessa. Kyllä Jetron on ansainnut kissanruokansa :) 

Viime vuodesta saa olla hyvin kiitollinen myös näin kasvatuksen näkökulmasta, kuten tuossa aiemmin kirjoitin Jetron ja Piksun onnistuneesta pentueesta-myös nämä muut pentueet-mitä suunniteltiin jo muutama vuosi aiemmin-ovat onnistuneet. Jetron ja Selman hieno jälkikasvu, Lucian ja Jetron pesue, sekä Leilan ja Jetron 2016 syntynyt hieno pentue. Kaikki mitä olemme suunnitelleet aikaa sitten ovat toteutuneet. Yksi asia jäi hieman harmittamaan-tästä minä mainitsin Jetrollekkin-nimittäin kun olisin toivonut sen yhden tyttöpennun Lucialle. ..mutta kiitollinen olen hienoista uroksista ja lie Jetro päätti asian niin, että akkavalta talossa ei saa enää vahvistua. Jetron ja Leilan pentueen pennut ovat käyneet ahkerasti terveyskuvauksissa, kohtapuoliin kaikki yhdeksän, ovat käyneet kuvauksissa. Hyviä tuloksia, toki ei voi odottaa kaikille A lonkkia ja 0 kyynärtä-mutta kaikki pennut ovat hyvin pärjänneet terveyden suhteen-huolimatta RTG tuloksista. Erityisesti olen iloinen hyvistä silmätarkastustuloksista-nimittäin tähän mennessä kuudella yhdeksästä pentueesta-ei ole perinnöllisiä silmäsairauksia, yhdellä pennuista on PPM-iiris iiris löytö-mikä ei menoa haittaa. Kahden tuloksia vielä odotellaan mutta kirkassilmäisiä pentuja ovat olleet. Mielenkiinnolla odotamme seuraavan pentueen terveystuloksia-tietysti kaikkea RTG kuvaukset eivät kerro-mutta toivomme kaikille hyvää terveyttä.

Olen hyvin ylpeä Jetrosta-hieno uros kaikinpuolin ja koska enemmän olemme joutuneet sanoa eitä kuin joota astutuskyselyille, kertoo sekin Jetrosta hyvänä uroksena. Tällä hetkellä Jetron pentukiintiö-jos näin asian ilmaisen-on täynnä. Pentueet on isokokoisia, joten ei ole järkeä yhdelle urokselle tässä vaiheessa isoa jälkeläismäärää. Kunhan jälkikasvu on päässyt vanhemmaksi-tarkastelemme asiaa uudestaan. Koskaan ei voi tietää etukäteen-piilevistä sairauksista, joten toivomme terveyttä. Sen verran lipsun tässä-että sovimme Jetron ja Lucian kanssa-ensi syksylle tyttöpentueen-jotta saisimme prinsessan tänne meille. Katsotaan nyt miten suunnitelmien käy :)Ja koskaan ei voi kieltäytyä sopivasta morsiammesta. Koska tässä nyt Jetroa kehun koko ajan-en tietenkään unohda hienoja emoja-Leila, Selma, Lucia ja Piksu-isokokoisia pentuja olivat kaikki pennut, vahvoja ja reippaita. Kiitos luontoäidille näistä hienoista pennuista tässä ehkä haastavassa rodussa.

Iloksemme näyttelyrintamalla Leijonaharjat ovat menestyneet vuonna 2017 todella mallikkaasti. Olemme olleet hyvässä yhteishengessä-toinen toisiamme kannustaen, välillä ollaan tultu turvalleenkin näyttelyissä mutta mitä minä silmäilin Vuoden Chow Chow pisteitä(https://www.chowchow.fi/vuodenchowchow ),pisteitä on ropissut siihen malliin, että esimerkiksi Armas laskutaitojeni mukaan tulisi olemaan vuoden nuori Chow Chow uros.  Nartuissa kaikki tytöt ovat kärkipään huiteilla-Helinä ja Pulla-tosin nämä kaksi eivät kerenneet käydä montaa näyttelyä mutta niissä muutamissa meni hienosti :) Taika sai heti ensimmäisessä junnusarjassaan sertin ja muissa näyttelyissä hyvää tulosta.Luca ja Tito-mieletöntä menoa oli viime vuosi-Titosta sen verran, että hattutemppu Oulun Kv ssa-perättäisinä päivinä sertit ja valioituminen-kaikki sertiä kuukauden sisään-olihan se melkoinen suoritus. Luca pärjäsi Pohjoismaiden voittaja näyttelyssä hienosti, lisäksi valioitui heti kahden vuoden iässä-kuten Lucia siskonsakin. Näitten mahottomien sertihaitten isä on Mei hung Ilin San-eli Wagner(omistaja Pirkko Pesu) Selman ja Jetron jälkikasvu on aloitellut näyttelyrintamalla-huikea hortonoomien suoritus-Elsille ryhmävoitti ja Lempikin sai KP :n. Alkuvuonna saamme jännittää tämän kaksikon näyttelyitä heti vaatimattomasti KV näyttelyssä. Kiitos kaikille Leijonaharjoille aktiivisuudesta näyttelyissä ! Leila kävi myös harvakseltaan näyttelyssä viime vuonna ja saimme tiristettyä yhden hyvän tuloksen Seinäjoella ryhmänäyttelyssä. Lisäksi näyttää sille, että Leila Vuoden Chow chow kisassa on menestynyt hienon jälkikasvunsa ansiosta vuoden jalostuschowi kategoriassa. Kuten myös Jetro-Forsure Rolling Stone. Mahtavaa upeeta :)

Surulta emme välttyneet vuonna 2017-Lordi nukkui pois loppusyksyllä-äkillisen sairauden viemänä. Lordi pääsi kymmenen vuoden ikään hienosti ja eli pitkän hyvän elämän, herra lähti rauhallisesti saappaat jalassaan ja antoi meille paljon hyviä ja rakkaita muistoja. 

Hyvää Uutta vuotta kaikille, sekä erityisesti kaikille Leijonaharjoille : Hilma, Anton, Roosa, Assu, Leila, Nalle, Luca, Lucia, Tito, Horatio, Max, Sylvi, Hertta, Helinä, Pulla, Taika, Nepo, Pontus, Dawa, Armas, Brutus, Elsi, Lempi,Hugo, Bono, Boris, Karu, Elmeri ja Hemmo. ! 

Niina

                                                                                                LORDI

 

 

 

Hyvää joulua kaikille ja onnellista uutta vuotta 2018!

23.12.2017 21:29

Pennut kotona

26.11.2017 16:10

Muutama viikko on vierähtänyt pentujen kotiinlähdöstä tässäpä porukka vielä kuvattuna n. 7-8 vkon ikäisinä. Täytyy sanoa, että olipas tämä mahtava jengi k-leikit olivat aika rajujakin poikapoppoolla mutta niinhän se pitääkin olla :) Hieno poikaporukka!! Olemme erittäin ylpeitä ja kiitollisia Lucian ja Jetron pentueesta.

 

Leijonaharjan Eye of The Lion lähti komeasti ja rohkeasti lentsikalla kohti omaa kotiaan ja asustelee Helsingissä. Rohkeasti on jo käynyt ratikka-ajelulla ja on ollut hyvin reipas poika. 

Leijonaharjan Eye Of the Tiger lähti reippaasti jo 7viikon ikäisenä omaan kotiin-sain kunnian viedä pojan puolimatkaan-mistä omistajat sitten hakivat pojan kotiin. Tottelee nykyään nimeä Hemmo :) Kaunis pentu

Leijonaharjan Eye Of the Jaguar asustelee Rovaniemellä. Onneksi saimme ennen pojan kotiinlähtöä lunta ja kovaakin pakkasta, poika kerkesi tottua pohjoisen ilmastoon :) 

Leijonaharjan Eye Of the Eagle, Karu pääsi vanhemman chowi herran kaveriksi ja löytyypä kotoa vielä Maine Coon rotuinen kissakin, jonka kanssa Karulla on ollut hyvät leikit :)

Leijonaharjan Eye Of The Leopard pääsi omaan kotiin pääkaupunkiseudulle ja erittäin hienosti on kotiutunut. Tämä vilkkaan ja iloisen pienen chowin seurana on kotona koululainen-varmasti on ollut mieluinen joululahja ennakkoon :)

 

Pennut 7viikkoa =)!

07.11.2017 10:18

Kaksi pennuista pääsi jo omaan kotiin-Eye of the Tiger, sekä Eye of the Lion. Viikonloppuna kotiin pääsevät Eagle, sekä Jaguar. Leopard odottelee vielä omaa kotiaan- uskoisin, että sopiva koti pojalle löytyy. Mitään kiirettä en tietenkään pidä ja valitsen mahdollisimman epäedullisia kuvia pojasta kotisivuille-jotta häntä ei kukaan huolisi. On sen verran raamikas kaveri. Lucia on kiitettävin arvosanoin selviytynyt urakastaan, kaikki pojat ovat kasvaneet reippaiksi, sosiaalisiksi ja ovat kyllä ihan syntymästään asti olleet todella elinvoimaisia ja ei mitään takapakkia kenenkään kohdalla ole tullut. Odotan tietysti hyvää terveyttä kaikille pennuille, kummatkin vanhemmat ovat olleet täysin terveitä tähän asti-toki pieniä haavereita on tullut, kuten Jetrolla etujalan vääntyminen kuraralliin-mutta ei edes yhtä korvatulehdusta, ei hotspotin hotspottia. Nyt täytyy tietysti koputtaa puuta, onneksi vanha piironki on tässä tietokoneen vieressä...no niin kolmesti koputettu. Mutta toivon pennuille hyvää terveyttä. 

Helinällä on ollut hieman sopeutumisvaikeuksia, johtuen pennuista--nimittäin on haastanut riitaa -varsinkin Emma mummon kanssa. Koska tiedän Emman olevan tuohon ikään jo hyvin viisas-luotan Emman arvostelukykyyn ja malttiin. Eilen Helinä tosissaan riitaantui Emmalle-melkoinen kahakka-päästin tytöt ulos ja jostain se sitten alkoi. Kylmän rauhallisesti laitoin oven kiinni ja kuuntelin oven takana yltyykö vai laantuuko. Emma otti tilanteen haltuun ja tilanne meni ohi nopeasti-ei pipejä kenelläkään ja nyt on ollut rauhallista. Helinä oli hyvin nolona tilanteen jälkeen ja aivan oikein-mummojen potkija suorastaan mutta kyllä ne mummotkin antaa takaisin.

Iloisia pentu-uutisia saimme Kennel Topolinosta-nimittäin Leijonaharjan Brilliant Skywalkerista tuli isä!! ja neljä hienoa chowia syntyi-kaksi kermapoikaa, punainen tyttö ja punainen uros. Paljon Onnea Titon omistajille-Millalle ja Valtterille. Leilasta tuli tuplamummo-Emmasta tuli tupla isomummon-Luciasta tuli täti jne jne. :D Näin se suku jatkuu. 

 

Tässäpä Leijonaharjan Brilliant Skywalker-Tito, kuvaaja Essi Partanen.

 

Ja sitten palaamme tähän kodinetsijään-Eye of the Leopardiin. Kotia vielä etsii-pentutarkastauksessa kaikki oli ok, ikää tällä hetkellä 7viikkoa ja risat. On erittäin ilkeä, touhukas, reipas, rohkea, seurallinen..mitäpä tämän ikäisestä pennusta voi muuta sanoa. piimä maistuu ja oikeastaan kaikki-pissa-alustasta tuolinjalkoihin. Toivon tulevalta kodilta kiinnostusta näyttelyihin. 

Leijonaharjan Eye Of The Leopard

 

 

 

Lumi tuli maahan =)!

29.10.2017 18:40

Pienet Leijonaharjat 5vkoa =)!

22.10.2017 17:46

Näin se aika vaan menee rytinällä eteenpäin ja pentujen syntymästä on jo viisi viikkoa. Lucia on suoriutunut erinomaisesti pentujen hoidosta, olen itse töissä ja eipä ole mitään ongelmaa siinä ollut, aamulla aikaisin annan pennuille kiinteää ruokaa, seurustelemme ja huoletta voi lähteä töihin, edelleen Lucia imettää pentuja ja ruokapuoli on hyvin hoidossa pennuilla. Yleensä, kun tulen kotiin neljän jälkeen, pennut ovat sikiunessa. 

Tänään ulkoilimme porukalla ja pennut pääsivät isolle pihalle juoksentelemaan ja tutkimaan. Pentukehässä on todella tylsää, onneksi on hyvä takapiha missä voi tuvallisesti temmeltää ja leikkiä. Olemme saaneet jo lunta tänne Ouluun, perjantaina suorastaan pyrytti lunta, tosin se suli pian pois. Nyt viikonloppuna on ollut mukavan kirkkaita ja kuulaita syyspäiviä. 

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>