Blogi

02.07.2017 22:42

Vuosi tuli täyteen pikkuisilla Leijonaharjoilla :)

30.6-16 oli se maaginen päivä, jolloin 9 hienoa pentua pulpahteli Leijonaharjoihin ja tänä vuonna syntymäpäiviä vietettiin ympäri Suomen maata perinteisesti maksalaatikkokakkua herkutellen :) Onnea vielä kerran Sylvi, Nepo, Dawa, Pulla, Armas, Pontus, Hertta, Taika ja Helinä. Kaikilla on ollut hieno ensimmäinen vuosi takana ja mikä parasta-eipä olisi parempaa kotia kellekkään voinut löytyä maailmasta-niin onnellisia ja reippaita 1 vuotiaita Chowinalkuja jokainen :) 

Espoossa Selman ja Jetron pienet pennut ovat jo kuukauden ikäisiä ja todella pontevia pentuja-hyvin tasainen pentue. Harmittaa, että en pääse pentuja katsomaan mutta mieheni pääsi tänään käymään pentuja tuoksuttelemassa. olen tietysti hieman katkera mutta elokuussa on erkkari-sitten näen ainakin kaksi pennuista , käymme samalla etelän haarakonttuurissa vierailulla:) Sitä odotellessa, nyt täytyy vaan tyytyä kuviin , sekä kuulumisiin. 

Voi vinetto näitä meidän näyttelyissä käyviä Leijonaharjoja ! Sertejä on ropissut roppakaupalla, tänään Riihimäen kv ssa Armas ja Pulla-kummatkin saivat sertin. Helinä kävi juhannusnäyttelyssä Rovaniemellä ja Rop tulos :) Kyllä tässä saa olla ylpeänä. Vaiva mitä näyttelyitä varten nähdään koiran kanssa-harjoittelut, näyttelymaksut, matkat -päivän reissuhan se on-usein ollaan yön yli. Nyt Oulun Kv hen on tulossa Tito ja Oulussa yöpyvät kaksi päivää. Mutta harrastus ja kyllähän hienoa koiraa kelpaa esittää kehässä. Näyttelyissä käyminen ei ole koiralle mikään elämän tarkoitus, eikä se saa olla pakonomaista mutta tänäänkin-ilahduttavaa oli nähdä Pulla Riihimäellä kehässä niin iloisena-kirmasi kuten kesäniityllä. Mietin Oulun Kv ta-näyttely on tuossa melkein kivenheiton päässä kotoa, mahdollisuus olisi ollut ilmoittaa useampi koira sinne, olisimme saaneet mahdollisesti kasvattajaryhmänkin aikaan mutta en jaksa ottaa ressiä näyttelystä-tuli sellainen kuva, että kiireessä koiria viedään kehään ja häkkiin takaisin, meille kun tärkeää on se fiilistely kaikkine jännityksineen ja tietysti-makkarat ym herkut mitä saa näyttelyelueelta. Eli tulisi mitään neljän koiran kanssa :) Sieluni silmin näen jo, että Lucia ja Leila karkaavat näyttelyalueella ja sinne häviävät horisonttiin... Joten ilmoitin vain Helinän. Siinä kerkiää sitten jännittää Titoa ja muutenkin tavata tuttuja. Ja nauttia hyvästä "festariruoasta" :)

Olen koko kevään pääsääntöisesti huolehtinut koirista, puoliso tekee etelässä töitä. Arki on alkanut sujumaan hyvin-alussa aikaiset aamuherätykset hieman tuottivat väsymistä-esim. kaupassa huomasin painavani autonavaimilla liukuovia auki-sen verran lyhyet yöunet aiheuttivat hajamielisyyttä mutta nyt uni tulee heti, kun painaa pään tyynyyn. Tällä hetkellä nautin kesälomasta ja hieman rennommin otamme päivät-aamulenkille ei ole niin kiire. Useampi tunti menee päivässä lenkityksiin. Niin-miten vaalin kilojani-vaikka kävelen  koirien kanssa useita tunteja päivässä. Se salaisuus on....roiskeläppäpizza :) Aamulla klo 8 minulla on ensimmäinen lounastauko ennen töihin menoa-nautin, riippuen fiiliksestä-kinkkupizzaa, joskus meetvurstipizzaa. Linjat siis pysyvät" hyvänä" edelleen. Onhan se ruokahalu valtava kunnon lenkin jälkeen...

Toivotan mukavaa kesää kaikille-nythän tuo aurinko on porottanut kuumastikkin. 

ps. juoksut näyttävät alkavan Lucialla-kenties pieniä leijonaharjoja saamme tälle vuodelle lisää :)

Alla olevan kuvan on ottanut Petra Juvonen Chowistaan Lucasta (Leijonaharjan Bluetongue Columbo). Tässä kuvassa on kyllä sitä jotain. Olisiko oikea sana-elämänriemua :)

 

NiinaK

—————

28.05.2017 13:03

Kiireinen toukokuu on kohta ohi =)

Sen verran on ollut kiireistä toukokuussa, että enpäs ole kovin usein joutanut koneen ääreelle istumaan, töissä on valmistujais tukat työllistäneet ja täällä meillä on mies lähtenyt t etelään töihin :) Heti alkuun oli peräti kaksi viikkoa etelässä töissä-joten täällä kotona on ollut kera seitsemän koiran melkoista haipakkaa. Aiemmin puolison ollessa kotosalla-koiruudet on lenkitetty pitkin aamupäivää-ei niin kiireellä mutta nyt olemme aloittaneet lenkit aamulla viimeistään puoli kuusi. Jos ei sitten niin hyvä tuuri ole-että sataa vettä :D Eräs aamu tuli vettä ihan kunnolla ja olin kyllä mieleissäni-ei kukaan halunnut lähteä yhtään mihinkään. Ei muuta, ku peitto korviin ja lisää unta.  

Täytyy hieman näistä punkeista kertoa-sehän on se hysteria taas vallannut ihmismielet. Mutta täytyy sanoa, että onhan niitä paljon. Helinälle syöpyi silmäkulmaan yksi punkinperk... ja eihöhän jättänyt mukavan jäljenkin vielä. Saapa nähdä-jättääkö ihan arven siihen-toisaalta tuota turkkia on niin paljon, että tuskimpa näkyy kauaa. Koirille annoimme Sinbarica-nimisen punkkilääkkeet- mitään sivuvaikutuksia ei tullut kellekkään ja nyt en ole enää huomannut punkista aiheutuvia paukamia-paitsi Emmalla oli korvantakana muutama päivä sitten patti.  Olen imuroinut koiria-kun tulevat sisälle-en tiedä onko siitä apua mutta turkissa niitä vilistelee ja sittenpä ne on lattialla ja meidän ihmisten riesana. En kyllä ymmärrä-mistä niitä tulee-koska koirien piha-alueella ei ole juurikaan ruohikkoa -muutama terijoensalava. Ilmeisesti ne takertuu lenkkipolulta mukaan. Yak!

Leila on käynyt nyt muutaman kerran näyttelyssä-kolmatta sertiähän sitä metsästetään. Nyt alkaa vatsalinja olla jo aika hyvä-ahkerasti olemme liikkuneet ja ruuan määrää pienentäneet-eli pienoinen laihdutuskuuri. Nyt alkaa painokin olla hyvissä lukemissa. Leila ei enää pentujen saannin jälkeen ole niin villivarsa-mitä esim. Lucia on -eli kulutusta on vähempi. Lucia pysyy taasen hoikkana vaikka syö reiluja annoksia mutta eipä ole juuri paikoillaan montaa sekunttia-lenkilläkin kevyttää juoksua miltei koko matka. Saapa nähdä-rauhoittuuko meno Luciallakin sitten mahdollisten pentujen saannin jälkeen..Lucia täytttää pian kaksi vuotta ja olemme menossa Kuusamoon ryhmänäyttelyyn-olisihan se hienoa saada Lucia valioksi ennen pentuja :)

Jetro jännittää parhaillaan pentuja-nimittäin Selman tiineys alkaa pikkuhiljaa olla loppusuoralla. Toivomme potraa pentuetta =)! 

Kuvassa Leila ja viime kesän pentuset , Leila on lähdössä lenkille ja katsoo tarkkaan, että kaikki on hyvin=)

—————

27.04.2017 20:08

Terveisiä =)!

Ihana seurata pentujen kehitystä ja viime kesän pennuilla, Leilan (Leijonaharjan Lucky Lion Leya) ja Jetron ( Forsure Rolling Stone) rakkauden hedelmiä :) 30.3 tuli 9kk täyteen.

Tässä kuvassa päiväunistaan nautiskelee DAWA, eli Leijonaharjan Cool Charlie Chaplin. Poika on kasvanut hyvin ja tykkää olla ulkona kovasti omalla pihallaan. Kunnon vahti ja vahtimisen päälle maistuukin sitten päivälekoset. Pojasta on tulossa aika hyvänkokoinen Chow Chow. :) Dawa asutelee Kouvolassa.

Tässä kuvassa on Nepo. Nepo nauttii lumesta, saapa nähdä-onko yhtä haikeaa, mitä isällään Jetrolla, jahka kesä tulee ja lumet sulaa. Onneksi nyt näyttää sille, että ei ihan heti kesä tule. Ja juhannuksena olemme tottuneet saamaan lunta toisinaan. :) Nepo asustelee Joensuussa ja välillä käy leikkimässä ihastuttavien chowityttösten Ruusan ja Meikun kanssa. Taitaa olla melko menevä mies, tämä Nepo :) 

Tässä kuvassa on Sylvi (Leijonaharjan Chanel Beatrix Kiddo) ,-kuvassa n. 6kk. Sylvi asustelee Seinäjoella. On kova tyttö lenkkeilemään. Iloinen ja kaunis tyttö :) !

Tässä kuvassa ovat Armas, musta (Leijonaharjan Cool Hattori Hanzo), sekä Leijonaharjan Brilliant Skywalker, Tito  kohta 2v. Pojat sattuivat keväällä samaan näyttelyyn ja saivat pojista yhteiskuvan :) Titolla on aivan mielettömän upea turkki, väri on todella upea. Tito tykkää lenkkeillä kovasti ja aika voimakas riistavietti pojalla on, omistajansa Milla on joskus Titon kanssa lenkillä ollessaan todennut, että nyt mennään :) Kuvassakin huomaa, että katse on jossain kaukana-lie siellä jokin pupujussi kilometrin päässä pinkomassa. 

 

—————

24.04.2017 21:51

Muovikassillinen räniköitä :)

Tässä on oltu immeiset melkoisessa flunssakierteessä-ensin tämä mukava influenssa yllätti kevättalvella ja sitten, saattoipa jokin mahatautikin olla jossain vaiheessa(kukapa näitä muistaa=) ja kaiken kunniaksi Lappeenrannan näyttelyreissun jälkeen aivan mahtava flunssa :) Noh, nyt on toivuttu porukalla. ..

Lappeenrannan Kv hen starttasimme pitkänäperjantaina Helinän ja Jetron kanssa.  Lordi ja Lilo pääsivät taas kerran hoitoon-Juno-Juhekin kennelliin, tykkäävät kovasti paikasta. Kotiin Santeri poikamme hoiviin jäivät Emma mummo, Lucia ja Leila. Hyvin oli mennyt kaikilla, hoidossa, että kotona. Tällä kertaa olimme kaksi yötä Imatralla, oli mukavat lenkkimaastot koirille ja Imatran Valtionhotelli on kyllä upea paikka. 

Leijonaharjoja oli Lappeenrannan näyttelyyn ilmoittautuneet Pulla( Chanel O-Reen Ishii), Luca (Bluetongue Columbo), Armas( Cool Hattori Hanzo) ja Helinä(O"Ren Rizzoli). Lisäksi Jetro(Forsure Rolling Stone). Täytyy sanoa, että siinä vaiheessa, kun kaikki Leijonaharjat olivat kehässä pyörähtäneet-sai kyllä röyhistellä rintakarvoja, sillä kasvattajaluokkaan pääsimme että heilahti. :) Pullakin oli ensimmäistä kertaa kehässä ja todella hienosti omistajansa kanssa esiintyivät.  Kasvattajaluokassa olimme hieman öö aapisen laidalla-mutta onneksi harjoittelijatuomari antoi meille pienen pikaisen oppitunnin-miten olette ja pidätte koirat rinnakkain. Se näyttää helpolle-mutta ei se sitä ole-huomasimme, että harjoitusta, harjoitusta. Seuraavalla kerralla vielä paremmin-mikäli saamme yhtä hienosti luokkaan vaadittavat tulokset(Eh minimissään).  Näyttely oli kyllä ikimuistoinen-nimittäin Helinä pääsi isänsä Jetron kanssa Ropista "taistelemaan"-Jetrohan sen ruusukkeen vei oikeutetusti ja Helinä oli hienosti Vsp. Ja tuli se eka serti. Kun kehä oli ohi-Jetro isällisesti antoi Helinälle ympäri korvien, en oikein ymmärrä tätä tapaa( tekee sen joskus ohimennen kotona, kestää 2 sekunttia) mutta ei ilmeisesti pitänyt siitä, että Helinä oli  yhtäaikaa kehässä. Mutta-se unohdettiin pian. Ryhmäkehissä Jetro ei sijoittunut mutta hienosti meni. Ai niin ne ränikät-tuli niin monta pokaalia, että eihän niitä yksi ihminen voinut kantaa palkintotoimistosta-vaan piti ihan muovikassilla tuoda. Erittäin ikimuistettavaa.Näyttelyn jälkeen tapasimme pitkästä aikaa Leijonaharjan Boss Knight Riderin eli Max :) Kovasti poika oli miehistynyt ja leppoisan luontoinen on. Reipas poika!

Seuraavana viikonloppuna oli sitten vuorossa Pellon ryhmänäyttely ja sinne lähti Leila. =) Ei tämä koiraharrastus ole laiskojen ihmisten hommaa-ei ei-herätys 4 jälkeen-ja kuuden maissa ratin taakse. Keli oli todella kauhea aamulla-nimittäin lunta oli satanut ja tie Torniosta Pelloon melkoisen surkea. Onneksi talvirenkaat olivat alla.  Aavasaksassa pysähdyimme Leilan kanssa pienellä jaloittelulla ja hain litran kahvia loppumatkalle.

Pellossa oli mukavasti tuttuja Perämereläisiä ja tietysti ennen kehää jutut olivat juuri sellaisia-jännityksen purkamiseen sopivia-nauru pidentää ikää.  Leila esiintyi suht reippaasti kehässä-taukoa kun oli reilu vuosi, sen verran tykkäsi, että en meinannut saada kehästä pois. Onhan siellä mukavaa-saa olla esillä ja hienostella.  Eri tuli-hieman on vielä löysässä kunnossa mutta se annettakoon anteeksi-kahden pentueen jälkeen. Nyt vaan erilaista liikuntaa niin tiiviyttä lisää. Kävimmekin tuossa puolijuoksu lenkin-vesisateen siivittämänä. Mukava oli käydä Leilan kanssa ryhmänäyttelyssä-Leila tykkää kovasti käydä näyttelyissä, autossakin on mukava matkustella ja katsoa maisemia. Eiköhän tässä sen kolmannen sertin perässä Leilan kanssa tule kesällä kilometrejä :)

—————

26.03.2017 15:27

Valoa kohti =)!

Kevät on mennyt harppauksin eteenpäin-maata näkyvissä. Loistavia kelejä on ollut täällä Oulussa-aurinkoa ja lunta. Tänään on ollut aurinkoista, lumi sulaa ja mahtava tuuli. Vuosi sitten tähän aikaan oli pääsiäinen.... Ainut miinus tässä keväässä on se, että mielettömän liukasta on ollut ja pihaa varsinkin on saanut hiekottaa päivittäin. Onneksi vielä toistaiseksi koirilla ja myös meillä ihmisilläkin on raajat säilyneet. Olen itse kyllä eräänkin kerran lentänyt pepulleen pihalla mutta onneksi on pehmusteita omasta takaa.

Helinä on ensiviikolla sitten virallisesti junnuikäinen-maagiset 9kk tulee täyteen pennuilla-kaikilla yhdeksällä =) Kehitys on ollut hyvää ja nämä jotka ovat käyneet välikuvissa-hyvälle näytti. Nyt suuntana on sitten näyttelyissä junnukehät-Lappeenrannan Kv ssa onkin Leijonaharjoja peräti neljä-saas nähdä saammeko kasvattajaryhmän aikaan-näistä kuitenkin kolme on juuri 9kk täyttäneitä junnuja, että erittäin mielenkiintoinen kehä tulossa. "Rumia ankanpoikasia" ovat vielä mutta hyvää kokemusta tulee aivan varmasti tälle sakille. Uutisiin olen laittanut näyttelytuloksia kevään mittaan ja hienosti on mennyt porukoilla. 

Uusimmassa Koiramme-lehdessä oli rotuesittelyssä Chow Chow ja jutussa vilahtaakin muutamassa kuvassa(itseasiassa suurin kuva:) Luca eli Leijonaharjan Bluetongue Columbo, sekä muutamalla rivillä sain kertoa omista koiristamme. Kannattaa lukea juttu-erittäin positiivinen juttu rodustamme.

 

Mukavaa kevättä näin lyhyesti täältä blogista-kirjoitellaan myöhemmin lisää-nyt tuntuu, että kaikkea muuta tekemistä on-ulkona hieno ilma ja aurinkoa, ei siis raksuta nyt koneen äärellä =) Palataan!!

 

 

Löysinpäs kotisivuilta hienon kuvan-kuvassa on Piretta ja Selma =)

 

 

 

—————

05.02.2017 16:39

Talvi jatkuu ja jatkuu

Hieman näytti jo, että kevät tulee mutta lunta tuli 15cm sitten kerralla ja ensiviikolla on kunnon sitten pakkaset. Tänään kävimme Lucian kanssa taas hiihtämässä-todella hyvä keli oli. Lucialla lähti taas kerran lapasesta-virtaa oli kyllä ihan liikaa ja varsinkin ohimenevät koirat ovat liikaa Lucialle. käyttäytyminen on suoraansanoen hävettävää ja alarvoista mutta eiköhän tässä opita pikkuhiljaa. Joskus pitää vaan hyväksyä se tosiasia, että aina ei voi olla se ykkönen vaan nopeampiakin on. 5km meni kyllä suht vaudikkaasti ja kummallekkin ruoka maistui hyvin hiihtolenkin jälkeen:D Seuraavan kerran taidamme mennä hiihtelemään-ei niin "ruuhka-aikaan"-jos aikaa saisi jokin aamu ennen töihin menoa hiihtolenkille- ei tarvitsisi olan taakse vilkuilla ja olisi rennompaa menoa hiihtoladulla. Lahden MM kisoihin tuskin saamme kisakuntoa ylle mutta veikkaan, että loppukeväästä kierrämme kahteen kertaan 5km lenkin-nytkin tuntui jäävän virtaa kummallekkin mutta katsotaan. Lucia alkaa olla melkoisen sutjakassa kunnossa-mutta mitäpä tuo haittaa. Harmi vaan, että hihnan toinen pää pysyy mitoiltaan samana-kävi sitten lenkillä/hiihtämässä tai ei.

Pentusuunnitelmat tälle keväälle on ns. "vireillä"-niistä pian uutisissa :) Kovasti on muutoksia tulossa rodun JTO hon-www.chowchow.fi sivustolta voi käydä kurkkaamassa. Näin se vaan on-että Suomessa on maailman valvotuinta koirankasvatusta, siitä kiitos Kennelliiton. (Tiedä sitten-näkeekö kennelliitto metsää puilta....) Erittäin hyvä asia, että terveys otetaan huomioon rodussamme mutta esim." somessa" olevan keskustelun perusteella-ei aivan kasvattajat ole samassa linjassa kennelliiton vaatimusten kanssa, voidaanko kerralla kiristää terveyskriteerejä niin, että rodussamme karsiutuu suurinosa jalostuskoirista. Ratkaisuhan on sitten tuontikoirat..... Jotenkin vaan tuntuu, että ei missään voi olla tutkituimpi linjoja mitä täällä Suomessa, paitsi, että meillä on pakollista kuvata rodulta kyynärät, lonkat, sekä silmätutkimus on tehtävä( tällä hetkellä lausunto on voimassa 36kk), -lisäksi meidän kasvattajienkin määrä niin pieni, jokaisen kasvatustoiminta on hyvinkin suurennuslasin alla. Mutta- mielenkiinnolla odotan päivitettyä JTO ta, sitä en tiedä-onko kaikki muutokset tulossa kerralla mutta onneksi meillä on yhdistyksen hallituksessa rodun hyvin tuntevia ja kokeneita ihmisiä, joihin me kasvattajat voimme luottaa.

Tästä pääsinkin sitten silmätarkastuksiin- Selma kävi päivittämässä silmälausuntoaan etelässä, sekä Leila täällä Oulussa. Edelleen-terveet silmät kummallakin-eli ei perinnöllisiä silmäsairauksia. Mainittakoon vielä, että kummankin silmät on aina olleet terveet-eli ei ole tehty mtn toimenpiteitä silmien suhteen :) Tästä on hyvä jatkaa :)

 

 

—————

15.01.2017 19:55

2017

Tänään on tälle vuoteen ensimmäinen näyttelykaste hankittu perinteisestä Kajaanin kansainvälisestä koiranäyttelystä. Jetrolla meni vallan mainiosti-ollen urosten toinen ja varacacib. Nyt oli mukava näyttelypäivä-nimittäin kehä alkoi vasta klo 13 jälkeen, toki jo 9 aikoihin starttasimme matkaan. Kovin tuntui pitkälle matkalle, vaikka muutama tunti yhteen suuntaa..menomatkalla piti heti jo pysähtyä Vaalassa kaffeelle. En voi kuvitellakkaan, miten olemme jaksaneet, viimeksi joulukuussa-matkata kohti Helsinkiä koiranäyttelyyn =) Ehkä näihin ajomatkoihin taas pikkuhiljaa siedättyy-nimittäin Helinä jatkaa ensi kuussa sitten sitä pentusarjaa, matkaamme pohjanmaalle  ja kohtahan neiti on jo junnuissa.... 

 
Kajaanissa perillä, Jetro oli hyvin mielissään. Ilmeisesti muisti paikan ja häntä heilui tasaiseen tahtiin. Kehä meni hyvin mutta hieman Jetron huomio meinasi herpaantua-nimittäin perässä valioluokassa tuli Repe, kermanvärinen uros-jonka kanssa Jetrolla tuli hieman riitaa vuosi sitten Kajaanissa. Onneksi 
turvavälit pitivät hyvin uroskehässä ja kehän edettyä Jetrokin rentoutui. On koirilla kyllä hyvä muisti, jos hampaankoloon on jäänyt jotain-tässä tapauksessa nämä pojat eivät oikein päässeet kunnolla mittelemään..lie sitten lopunikää on mielessä kesken jäänyt kärhämä. No mutta pojat on poikia. 
 
Lucia on ollut aina oikeastaan menevin Chow Chow meillä. Tällä tarkoitan liikuntaa. Aina on kiire jokapaikkaan, lenkillä pitää mennä niin lujaa, mitä kintuista lähtee ja siinä sitten samalla mukava riistavietti-avot.  Lucia on pikkuhiljaa kostanut minulle tekemällä reikiä vaatteisiini-sukat, topit, puserot-ihan mitä vaan löytää kotihoitohuoneenpöydältä. Olen yllättänyt itseteossa...Kerran jopa puserossani oli L muotoinen ,sievästi nakerrettu nimikirjain-tosin väärinpäin. :) Niin tämä "kostaminen" yleensä on merkki siitä-että potee mustasukkaisuutta minusta tai sitten olen ollut töissä liian pitkiä päiviä.  Viime joulukuussa, sain hauskan soiton kotoa, poikamme Santeri jäi koiravahdiksi kotiin Messarin reissun ajaksi . Poika oli tullut iltapäivällä kaverinsa kanssa meille kotiin ja kappas vaan-Lucia oli pudottanut vaatekaapistani alusvaatelaatikkoni ja sirotellut tissiliivit sun muut pitkin olohuonetta. Että miksi tiedän, että se oli Lucia-tiedän sen ihan 100%. Ja syyllinen oli ollut rikospaikalla tyytyväisenä. Hieman vaikeasti poika sai kakistettua kaverinsa kuullen, että mitä siellä on sotkettu lattialle :D Noh, se oli Lucialta kosto siitä, että ei päässyt mukaan. 
 Olen nyt Lucian kanssa käynyt ihan kahdestaan lenkillä ja lisäksi, koska neidillä on sitä energiaa vaikka muille jakaa, aloitimme koirahiihdon. Oulussa, Auranmajalla on loistava koiralatu, 5km ja se vedettiin kevyesti. Voi sitä riemua-mitä Lucia sai kokea-sai laukata niin lujaa mitä jaksoi ja varsinkin, kun nopeammat koirat meidät ohitti-oli mukava lähteä perään ..mutta tokihan se vauhti ei ole meillä Lucian kanssa mikään mahoton-emme pärjää mitenkään vinttikoirille mutta aika hyvin saimme taas parannettua 5km aikaamme eilen lauantaina :) Toivotaan, että pehmeät hiihtokelit jatkuu, missään nimessä emme lähde jäiselle ladulle. Sen verran mieluinen harrastus tämä hiihto on, että eilen Lucia sai mahottoman hepulin, kun sanoin että "hiihtää" ja heilautin valjaita. Jee :) Tällähetkellä neiti on tyytyväinen ja en ole havainnut mysteerisiä reikiä enää vaatteissa ja sukatkin on pysyneet pyykkikorissa :)
 
Espoon porukka vietti joulunaikaa Kainuun lumisissa maisemissa-sai Armas poitsukin kunnon kosketusta pohjoisen tuuliin ja tuiverruksiin.  Herra aloittaa näyttelyrupeaman keväällä-kuten myös osa viime kesän pennuista. Mukava seurata pentujen varttumista. Meillä kävi myös joulun jälkeen Pontus pentu kylässä :) Hienosti oli poika kehittynyt-ihan isänsä näköä ja kokoa. Olivat niin paljon Helinän kanssa samaa näköä, että sekaisinhan ne meni , kun kauempaa seurasi leikkijöitä. Helinä oli niin väsynyt Pontuksen vierailun jälkeen, että taisipa nukkua seuraavaan aamuun asti melko sikiästi, samoin Pontus oli ollu aivan reporankana vierailun jälkeen.
 
 
Hei me hiihdetään =)!
Pontus ja Helinä
 

—————