Blogi

Valoa kohti =)!

26.03.2017 15:27

Kevät on mennyt harppauksin eteenpäin-maata näkyvissä. Loistavia kelejä on ollut täällä Oulussa-aurinkoa ja lunta. Tänään on ollut aurinkoista, lumi sulaa ja mahtava tuuli. Vuosi sitten tähän aikaan oli pääsiäinen.... Ainut miinus tässä keväässä on se, että mielettömän liukasta on ollut ja pihaa varsinkin on saanut hiekottaa päivittäin. Onneksi vielä toistaiseksi koirilla ja myös meillä ihmisilläkin on raajat säilyneet. Olen itse kyllä eräänkin kerran lentänyt pepulleen pihalla mutta onneksi on pehmusteita omasta takaa.

Helinä on ensiviikolla sitten virallisesti junnuikäinen-maagiset 9kk tulee täyteen pennuilla-kaikilla yhdeksällä =) Kehitys on ollut hyvää ja nämä jotka ovat käyneet välikuvissa-hyvälle näytti. Nyt suuntana on sitten näyttelyissä junnukehät-Lappeenrannan Kv ssa onkin Leijonaharjoja peräti neljä-saas nähdä saammeko kasvattajaryhmän aikaan-näistä kuitenkin kolme on juuri 9kk täyttäneitä junnuja, että erittäin mielenkiintoinen kehä tulossa. "Rumia ankanpoikasia" ovat vielä mutta hyvää kokemusta tulee aivan varmasti tälle sakille. Uutisiin olen laittanut näyttelytuloksia kevään mittaan ja hienosti on mennyt porukoilla. 

Uusimmassa Koiramme-lehdessä oli rotuesittelyssä Chow Chow ja jutussa vilahtaakin muutamassa kuvassa(itseasiassa suurin kuva:) Luca eli Leijonaharjan Bluetongue Columbo, sekä muutamalla rivillä sain kertoa omista koiristamme. Kannattaa lukea juttu-erittäin positiivinen juttu rodustamme.

 

Mukavaa kevättä näin lyhyesti täältä blogista-kirjoitellaan myöhemmin lisää-nyt tuntuu, että kaikkea muuta tekemistä on-ulkona hieno ilma ja aurinkoa, ei siis raksuta nyt koneen äärellä =) Palataan!!

 

 

Löysinpäs kotisivuilta hienon kuvan-kuvassa on Piretta ja Selma =)

 

 

 

Talvi jatkuu ja jatkuu

05.02.2017 16:39

Hieman näytti jo, että kevät tulee mutta lunta tuli 15cm sitten kerralla ja ensiviikolla on kunnon sitten pakkaset. Tänään kävimme Lucian kanssa taas hiihtämässä-todella hyvä keli oli. Lucialla lähti taas kerran lapasesta-virtaa oli kyllä ihan liikaa ja varsinkin ohimenevät koirat ovat liikaa Lucialle. käyttäytyminen on suoraansanoen hävettävää ja alarvoista mutta eiköhän tässä opita pikkuhiljaa. Joskus pitää vaan hyväksyä se tosiasia, että aina ei voi olla se ykkönen vaan nopeampiakin on. 5km meni kyllä suht vaudikkaasti ja kummallekkin ruoka maistui hyvin hiihtolenkin jälkeen:D Seuraavan kerran taidamme mennä hiihtelemään-ei niin "ruuhka-aikaan"-jos aikaa saisi jokin aamu ennen töihin menoa hiihtolenkille- ei tarvitsisi olan taakse vilkuilla ja olisi rennompaa menoa hiihtoladulla. Lahden MM kisoihin tuskin saamme kisakuntoa ylle mutta veikkaan, että loppukeväästä kierrämme kahteen kertaan 5km lenkin-nytkin tuntui jäävän virtaa kummallekkin mutta katsotaan. Lucia alkaa olla melkoisen sutjakassa kunnossa-mutta mitäpä tuo haittaa. Harmi vaan, että hihnan toinen pää pysyy mitoiltaan samana-kävi sitten lenkillä/hiihtämässä tai ei.

Pentusuunnitelmat tälle keväälle on ns. "vireillä"-niistä pian uutisissa :) Kovasti on muutoksia tulossa rodun JTO hon-www.chowchow.fi sivustolta voi käydä kurkkaamassa. Näin se vaan on-että Suomessa on maailman valvotuinta koirankasvatusta, siitä kiitos Kennelliiton. (Tiedä sitten-näkeekö kennelliitto metsää puilta....) Erittäin hyvä asia, että terveys otetaan huomioon rodussamme mutta esim." somessa" olevan keskustelun perusteella-ei aivan kasvattajat ole samassa linjassa kennelliiton vaatimusten kanssa, voidaanko kerralla kiristää terveyskriteerejä niin, että rodussamme karsiutuu suurinosa jalostuskoirista. Ratkaisuhan on sitten tuontikoirat..... Jotenkin vaan tuntuu, että ei missään voi olla tutkituimpi linjoja mitä täällä Suomessa, paitsi, että meillä on pakollista kuvata rodulta kyynärät, lonkat, sekä silmätutkimus on tehtävä( tällä hetkellä lausunto on voimassa 36kk), -lisäksi meidän kasvattajienkin määrä niin pieni, jokaisen kasvatustoiminta on hyvinkin suurennuslasin alla. Mutta- mielenkiinnolla odotan päivitettyä JTO ta, sitä en tiedä-onko kaikki muutokset tulossa kerralla mutta onneksi meillä on yhdistyksen hallituksessa rodun hyvin tuntevia ja kokeneita ihmisiä, joihin me kasvattajat voimme luottaa.

Tästä pääsinkin sitten silmätarkastuksiin- Selma kävi päivittämässä silmälausuntoaan etelässä, sekä Leila täällä Oulussa. Edelleen-terveet silmät kummallakin-eli ei perinnöllisiä silmäsairauksia. Mainittakoon vielä, että kummankin silmät on aina olleet terveet-eli ei ole tehty mtn toimenpiteitä silmien suhteen :) Tästä on hyvä jatkaa :)

 

 

2017

15.01.2017 19:55

Tänään on tälle vuoteen ensimmäinen näyttelykaste hankittu perinteisestä Kajaanin kansainvälisestä koiranäyttelystä. Jetrolla meni vallan mainiosti-ollen urosten toinen ja varacacib. Nyt oli mukava näyttelypäivä-nimittäin kehä alkoi vasta klo 13 jälkeen, toki jo 9 aikoihin starttasimme matkaan. Kovin tuntui pitkälle matkalle, vaikka muutama tunti yhteen suuntaa..menomatkalla piti heti jo pysähtyä Vaalassa kaffeelle. En voi kuvitellakkaan, miten olemme jaksaneet, viimeksi joulukuussa-matkata kohti Helsinkiä koiranäyttelyyn =) Ehkä näihin ajomatkoihin taas pikkuhiljaa siedättyy-nimittäin Helinä jatkaa ensi kuussa sitten sitä pentusarjaa, matkaamme pohjanmaalle  ja kohtahan neiti on jo junnuissa.... 

 
Kajaanissa perillä, Jetro oli hyvin mielissään. Ilmeisesti muisti paikan ja häntä heilui tasaiseen tahtiin. Kehä meni hyvin mutta hieman Jetron huomio meinasi herpaantua-nimittäin perässä valioluokassa tuli Repe, kermanvärinen uros-jonka kanssa Jetrolla tuli hieman riitaa vuosi sitten Kajaanissa. Onneksi 
turvavälit pitivät hyvin uroskehässä ja kehän edettyä Jetrokin rentoutui. On koirilla kyllä hyvä muisti, jos hampaankoloon on jäänyt jotain-tässä tapauksessa nämä pojat eivät oikein päässeet kunnolla mittelemään..lie sitten lopunikää on mielessä kesken jäänyt kärhämä. No mutta pojat on poikia. 
 
Lucia on ollut aina oikeastaan menevin Chow Chow meillä. Tällä tarkoitan liikuntaa. Aina on kiire jokapaikkaan, lenkillä pitää mennä niin lujaa, mitä kintuista lähtee ja siinä sitten samalla mukava riistavietti-avot.  Lucia on pikkuhiljaa kostanut minulle tekemällä reikiä vaatteisiini-sukat, topit, puserot-ihan mitä vaan löytää kotihoitohuoneenpöydältä. Olen yllättänyt itseteossa...Kerran jopa puserossani oli L muotoinen ,sievästi nakerrettu nimikirjain-tosin väärinpäin. :) Niin tämä "kostaminen" yleensä on merkki siitä-että potee mustasukkaisuutta minusta tai sitten olen ollut töissä liian pitkiä päiviä.  Viime joulukuussa, sain hauskan soiton kotoa, poikamme Santeri jäi koiravahdiksi kotiin Messarin reissun ajaksi . Poika oli tullut iltapäivällä kaverinsa kanssa meille kotiin ja kappas vaan-Lucia oli pudottanut vaatekaapistani alusvaatelaatikkoni ja sirotellut tissiliivit sun muut pitkin olohuonetta. Että miksi tiedän, että se oli Lucia-tiedän sen ihan 100%. Ja syyllinen oli ollut rikospaikalla tyytyväisenä. Hieman vaikeasti poika sai kakistettua kaverinsa kuullen, että mitä siellä on sotkettu lattialle :D Noh, se oli Lucialta kosto siitä, että ei päässyt mukaan. 
 Olen nyt Lucian kanssa käynyt ihan kahdestaan lenkillä ja lisäksi, koska neidillä on sitä energiaa vaikka muille jakaa, aloitimme koirahiihdon. Oulussa, Auranmajalla on loistava koiralatu, 5km ja se vedettiin kevyesti. Voi sitä riemua-mitä Lucia sai kokea-sai laukata niin lujaa mitä jaksoi ja varsinkin, kun nopeammat koirat meidät ohitti-oli mukava lähteä perään ..mutta tokihan se vauhti ei ole meillä Lucian kanssa mikään mahoton-emme pärjää mitenkään vinttikoirille mutta aika hyvin saimme taas parannettua 5km aikaamme eilen lauantaina :) Toivotaan, että pehmeät hiihtokelit jatkuu, missään nimessä emme lähde jäiselle ladulle. Sen verran mieluinen harrastus tämä hiihto on, että eilen Lucia sai mahottoman hepulin, kun sanoin että "hiihtää" ja heilautin valjaita. Jee :) Tällähetkellä neiti on tyytyväinen ja en ole havainnut mysteerisiä reikiä enää vaatteissa ja sukatkin on pysyneet pyykkikorissa :)
 
Espoon porukka vietti joulunaikaa Kainuun lumisissa maisemissa-sai Armas poitsukin kunnon kosketusta pohjoisen tuuliin ja tuiverruksiin.  Herra aloittaa näyttelyrupeaman keväällä-kuten myös osa viime kesän pennuista. Mukava seurata pentujen varttumista. Meillä kävi myös joulun jälkeen Pontus pentu kylässä :) Hienosti oli poika kehittynyt-ihan isänsä näköä ja kokoa. Olivat niin paljon Helinän kanssa samaa näköä, että sekaisinhan ne meni , kun kauempaa seurasi leikkijöitä. Helinä oli niin väsynyt Pontuksen vierailun jälkeen, että taisipa nukkua seuraavaan aamuun asti melko sikiästi, samoin Pontus oli ollu aivan reporankana vierailun jälkeen.
 
 
Hei me hiihdetään =)!
Pontus ja Helinä
 

Joulu on jo ovella =)

19.12.2016 09:41

Viimeinen rutistus koiranäyttelyn syövereihin tehtiin Helsinkiin kera Jetron ja Helinän. Yllättävän helppo matkustaja Helinä oli, vaikkakin ikää viisi kuukautta. Jetrolle matkanteko on jo niin rutiinia, että osasi taas kerran ottaa kaiken ilon irti ja nukkui melkein koko matkan. Yövyimme Espoossa Korpilammella-mikä oli kyllä koiraystävällinen hotelli, hyvät ulkoilumaastot ja suht tilava huone. Lisäksi hyvä uima-allas(lämmitetty) löytyi myös. 

Lauantaiaamuna lähdimme Helinä kanssa Piretan ja Jarnon kyydillä kohti messukeskusta, aamutuimaan 7 jälkeen. Hattori Hanzo-eli Armas osallistui lauantaina myös pentusarjaan Helinän kera. Hieman oli Helinällä ihmettelemistä suuressa kaupungissa mutta hyvin pääsimme sisälle, vaikkakin ensialkuun autojen ja koirien paljous hieman mietitytti. Lauantaina Helinä oli pentujen Rop-mikä yllätti täysin -nimittäin kulki kehässä, kuten isot koirat. Ilmeisesti ne kaksi näyttelyharjoitusta teki terää-vaikkakin ei siellä juuri muuta, kuin istui paikoillaan ja tuijotti muita koiria. Seuraamallakin siis oppii =) Armaksella meni hyvin kehä-ihailla täytyi Armaksen liikkeitä-selvästi perinnyt ne isältään, Jetrolta. tällä kertaa Armas ei saanut kunniapalkintoa -vaikkakin olisi sen ansainnut mielestäni. Jetro oli isossa kehässä myöhemmin päivällä-ollen valioluokan kolmas-erittäin hyvin meni Jetrollakin.

Lauantai-ilta meni mainiosti-nimittäin Pireta ja Jarno tulivat hotellille syömään kanssamme ja saimme parannettua hieman maailmaakin =) Jetrolla meinasi olla pienoinen stressinpoikanen Helinän kanssa, yleensä ei esim. Lucian kanssa ole ollut änkyrä mutaa ilmeisesti, koska Helinä on oma jälkeläinen, huolehtiminen alkoi Jetroa ottaa jo päähän. Muutama isällinen tukkapölly piti Jetron Helinälle antaa, ei kertakaikkiaan sulattanut Helinän turkissa roikkumista. 

Sunnuntaina oli taas uusi näyttelypäivä ja klo 8 jälkeen olimme taas messuhallissa. Tai no, näytti ensin, että emme pääse sisälle-nimittäin Helinän rokotustodistuksessa Rabies oli merkitty epäselvästi. Ei muuta ku ulos pakkaseen, autojen ja pakokaasujen sekaan. Ei siinä auttanut , ku miettiä kuumeisesti-mitä tehdä, mies kävi vielä papereiden kanssa anomassa sisällepääsyä-mutta messarin eläinlääkäri oli sitä mieltä, että ei mikäli epäselvyyttä todistuksessa.  Vihdoin sain paniikin seassa soitettua Eläinklinikamme päivytysnumeroon ja sieltä vastasi unenpöpperöinen hoitaja. Kaikkien vaiheitten jälkeen saimme sähköpostiin todistuksen Helinän rokotuksista ja pääsimme sisälle-kerkesimme kehäänkin :) Täytyy sanoa, että olimme aivan jäässä-hepposet vaatteet päällä ja pakkasta oli -10 ja kuinka purevalta se aina tuntuu etelässä. 

Sunnuntaina Helinä oli VSP pentu, Leijonaharjoista Armas sai kunniapalkinnon, sekä Taika. Kummatkin esiintyivät niin hienosti, että ei voi olla muuta kuin ylpeä :) Hienoja pentuja kertakaikkiaan. Taika oli kasvanut hienosti ja ilahduttavaa oli se, kuinka iloinen ja ystävällinen tyttö oli. Ja reipas. Kasvot niin kauniit-silmät olivat suoraan Leila emolta-aivan kuin olisi katsonut Leilaa silmiin. 

Kotimatka meni turvallisesti, tuulettaen pentujen menestystä. Sunnuntaina Jetro oli rauhallinen kehässä, että tuomari oli sitä mieltä, että ei ole tässä maailmassa :) Jetro on kieltämättä rauhallinen otus ja kehässä ei ollut reagoinut ollenkaan tuomarin kädenheilautukseen-silmillään oli seurannut mutta ei suvaitse reagoimaan mihinkään ylimääräisiin, jos sille päälle sattuu. Oli se sitten pikajuna, mikä menee metrin päästä taikka sitten vinkulelu. Jetro on äijä. Eh tuli sunnuntaina mikä on hyvä päätös tälle näyttelyvuodelle, ensi vuonna Jetro käy vähemmän näyttelyissä kotimaassa, pyrimme käymään Jetron kanssa muissa pohjoismaissa-aika näyttää tuleeko menestystä :)

 

Vuosi lähenee loppuaan ja on aika miettiä hieman ensivuotta. Tänä vuonna on paljon sattunut Leijonaharjoissa, Leilan ja Jetron hieno 9 pennun pentue. Sen verran iso pentue tuli, että valitettavasti maineemme on saanut pentutehtailijan arvonimenkin. Tämä pitää ottaa kunnianosoituksena tietysti, vaikkakin ensialkuun harmittavaa oli kuulla näistä huhuista, kuitenkin sanasta pentutehtailija-tulee niin paha mielikuva. Mielellään kutsuisin tämän huhujen alulle panijan kotiimme tutustumaan kennelimme toimintaan, vaikkakaan se ei meidän arjessa juuri näy-ihan tavallista perhe-elämää vietellään. Mutta mielellään tarjoaisin kupposen cappuzinoa ja samalla voisin tehdä nämä huhut tyhjäksi :) Eli tervetuloa tänne kupposelle. 

Ilon ja surunkin hetkiä koimme vuonna 2016, tästä tulimme siihen tulokseen taas kerran, että ei aivan helppoa ole tämän Chow Chow kasvattaminen. Mutta eteenpäin porskutellaan, toiveissa olisi ensi syksylle pentue, Lucialle ja Jetrolle. Aika näyttää-onnistuuko. Ensikesänä saamme viimekesän pentujen terveystulokset, olemme sitten viisaampia-olemmeko oikeilla jäljillä terveysasioiden suhteen. 

Rauhallista joulunaikaa kaikille Chowiystäville, vastailen pentuekyselyihin(niitä tulee ilokseni paljon) jahka joulukiireistä selvitään kunnialla. Olen nyt taas virittänyt "kauhukeittiöni" käyntiin, eilen tein porkkanalaatikoita, huomasin jossainvaiheessa-että riispuurot unohtui laatikoista mutta onneksi huomasin kuitenkin. Taas kerran huomasin, että ehkä parempi valmiina ostaa jouluruuat ja leivonnaiset-aivan turhaa rehkiä omalla epämukavuusalueella. Toki jouluntuoksun sain kotiin :) Ja Emma mummo tykkää seurata keittiöhääräämistä. 

Kiitos tästä vuodesta kaikille blogia ja kotisivuja seuranneille, palataan vuonna 2017 =)

 

Leijonaharjat

 

Kuvassa Helinä, sekä VSP pentu Le-Pash Fantastic Boy, Fantti

Leijonaharjan Cool Hikaru Genji, Nepo toivottaa kaikille terveisiä vielä lumisesta Joensuusta =) Kohta tulee pikkuherralla 5kk täyteen

20.11.2016 15:12

Marraskuu =)

02.11.2016 21:31

Hieman olemme saaneet lunta pohjoiseen, tarkoitan hyvin vähän. Helinä pentu koki ensilumen viimeviikolla-olihan se ihmeellistä Helinälle. Kesänpentu vielä. Ensilumi satoi aivan varkain, yöllä, 26.10-Jetron 2v syntymäpäivän kunniaksi. Lunta ja talvea Jetron onkin odottanut, heti siitä lähtien, kun edelliset lumet suli pois. Jetro oikein ryhdistäytyi, kun kelit kylmeni ja kuuraa maassa. Olemus on paljon reippaampi ja ruoka maistuu paremmin. 

Kävimme Lucian kanssa Seinäjoella Kv näyttelyssä-tämän vuoden viimeinen näyttely Lucialle. Hyvin meni, EH JUK 1, ränikkää ei tällä kertaa tullut mutta nyt Lucia esiintyi ehkä parhaiten mitä koskaan aiemmin. Seistä pönöttikin tuomaripöydän edessä-ilman makupalaa. Seuraavana viikonloppuna Jetro lähti Lahteen KV näyttelyyn ja nappasi sieltä hienosti kolmannen sertinsä-ja valioitui. Rop tulos ja lisäksi siskonsa Mörkö-sai myös sertin-valioitui ja oli VSP. Oli mahtava seurata ihan suorana livelähetyksenä omalta koneelta kehää, itse jäin kotimieheksi. Kahvit meinasi kaatua tietokoneelle-sen verran kotikoneella juhlittiin ja hurrattiin.  Jetron kasvattaja oli myös seuraamassa paikanpäällä kasvattiensa valioitumista.  Jetro oli ollut aivan onnessaan-tapasi tauon jälkeen Kristiina kasvattajan ja Mörkö siskon. :) Sisarukset muistavat heti toisensa-ovat niin samaa maata.

 

Linda ja Lordi tiskaushommissa, v.2010

 

Syyskuvia Helinästä =)

08.10.2016 18:33

Laitan Helinästä kuvia mitä tänään otimme lähimetsässä. Mukavasti on tullut kasvua. Tällä hetkellä ikää 14viikkoa :)!

 

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>