Viisi poikaa ja yksi rinsessa :)

10.06.2015 21:42

Käytimme Leilaa tiineyspäivänä 57 vielä RTG:ssä, koska  niin epäselvä kuva tuli edellisellä kerralla. Kuusihan siellä näkyi, oikea sillitpurkissa kuva. Kaksi oli jo asettunut hyvin lähtövalmiiksi mutta toisessa päässä mietittiin vielä lähtöjärjestystä. Noh, aloimme odottelemaan ehkä hieman pidempää penikoimista ja etukäteen pelkäsin sitä, että pennut ovat isoja... 

Viikonloppu meni Leilalla ihan rauhallisesti, sunnuntai ja maanantai alkoi olla jo tukalaa, lenkkeili vielä maanantaina reippaasti mutta tiistaina ei enää postilaatikkoa kauemmas ja pitkin päivää matka lyheni ja lyheni. Hyvin laimeasti tuntui pennutus lähtevän liikkeelle, alkoi usko jo horjua, että liekö nyt niin täynnä pentuja kohtu, että ei jaksa supistella. 

Iltapäivällä kuitenkin homma eteni ja illalla klo 18.50 saatiin ensimmäinen pentu, uros suht sutjakkaasti kylmään maailmaan, toinen uros, isoin pentueesta olikin Leilalle aika haastava mutta leijonamaisella karjaisulla tämä isohko uros saatiin turvallisesti emon nisille. Täytyy sanoa, että paniikki alkoi iskemään minullekkin, sen verran oli rytinää toisen tulo, että käsitöitä riitti hetken sekä minulle, että Leilalle. Totesin siinä kuitenkin, että kyllä emo tietää miten pennut virkoaa, kätevä emäntä tuo Leila. Ottaa pennusta kiinni ja nakkasee vähän :)Seuraavat syntyivät sitten klo 19.28 rinsessa, klo 19.54 uros, 21.35 uros ja 21.42 viimeinen pentu. Viimeiset pennut suorastaan lensivät "pesästään".Syntymäpainot 397gr-465gr, eli ihan hyvänkokoisia. Tällähetkellä kaikki on hyvin ja Leilaa hoitaa pentuja todella hyvin, välillä käymme katsomassa, että kaikki pennut syövät ja hyvin tuntuu eväs maistuvan. Myös Leilalle, seuraamme emää tiiviisti, että ei mitään tulehduksia tms tule, vaikuttaa tähän asti hyvälle kaikki, ruoka maistuu ja mahatkin toimivat, kuten junan vessa. 

Siinäpä koko poppoo =) Pikku Wagnereita viisi kipaletta ja yksi prinsessa Leya. On se syntymisen ihme nii hieno asia, että tippahan se linssiin tuli. Kiitokset "tukijoukoille" =)

—————

Takaisin