Tuusniemen näyttelyä =)!

03.03.2016 20:14

Olipas mukava irtiotto arkeen, olimme viime viikonloppuna Tuusniemen näyttelyssä. Maisemat vaihtui mukavasti-komeat maisemat Kuopion seudulla. Olimme yötä Kuopiossa, Isovalkeinen-nimisessä hotellissa. Hotellissa huoneet olivat rivitalossa ja siten helppo kulkea koirien kanssa lenkillä.Tämä hotelli täytyy muistaa, jos Kuopiossa koirien kanssa majoitusta tarvitsee... Ajomatka Kuopioon sujui hyvin, yhden pysähdyksen taktiikalla, mukanahan meillä oli Leila ja Lucia. Lucia viihtyy hyvin autossa, ei mitään matkapahoinvointeja , ei myöskään Leilalla. Todella helppoja matkaseuralaisia. Ajomatkana varsin sopiva, kohtuuajassa kerkesimme Hertan kanssa vielä ostostelemaan.. Kotiin jäi Jetro ja Emma-poikamme Santerin hoitoon ja koirahoitolaan Ouluneläinkotiin menivät Lilo ja Lordi. Todella hyvä hoitopaikka ja koirat tykkää. Hyvää vaihtelua "vanhuksille" ja aina virtaa täynnä ovat kotiin tullessa.

Hyvän aamupalan jälkeen sunnuntaina suuntasimme kohti Tuusniemen taimitarhaa  . Todella hyvin järjestetty-avarat tilat, kasvihuoneet toimivat näyttelypaikkana ja sopivasti kehiä tarhassa, ei liian ahdasta. Olipa vielä penkkejäkin seinänvierustoilla. Sisällä sopivaa-+12 noin, takin sai heittää pois. Näyttelyyn tuli myös Leilan kesänpentu-Leijonaharjan Bluetongue Columbo alias Luca. Todella komea poika. Leila tunnisti pentunsa ja aika pian käänsi selkänsä Lucalle, ei halunnut hyysätä enää. Lucia suorastaan ahdisteli Lucaa, leikkiminen olisi ollut kivaa mutta lähestyvä kehä rajoitti remuamista. 

Lucalla meni hyvin kehässä-todella hyvin esiintyi. Lucia esiintyi hyvin mutta hampaiden tutkiminen  hieman vieroksutti tyttöä-pidin hyvin otteessa ja saihan tuomari-Maija Mäkinen tutkittua hampaatkin, katsoipa peräti kitalaenpigmentin. Hyvin meni Lucialla ja mahtavat arvostelut-ainut mistä" tuomari moitti"-tarvitsee hieman käsittelyharjoituksia. Lucasta tuli Rop-pentu ja Luciasta Vsp pentu-pokaalit haimmekin sitten yhdessä toimistolta. Komeat pokaalit sai kumpikin sisarus! Leila oli myös erittäin kauniisti kehässä-loistavat arvostelut mutta tällä kertaa Eh. Pitkään tuomari mietti ja enpäs muista yhtä monta kierrosta koiran kanssa kiertäneni kehässä-ainakin neljä kierrosta. Eiköhän se viimeinen serti napsahda tässä jossainvaiheessa-ainakin yksi näyttely ennen kesää Leilalla edessä.

 

Kotimatka sujui hyvin, hieman huoletti kotiin meno-nimittäin Santeri poika soitteli aamulla, että Jetro parka oli ripuloinut aika lahjakkaasti kotihoidonhuoneeseen, sekä yhteen makuuhuoneeseen. Että sotkua oli piisannut. Santeri oli kuitenkin tolkusti siivonnut(16 vuotiaalle pojalle mukavaa hommaa :O ) Kotiintullessa-ensimmäisenä laitoin hanskat kouraan(ihmeen paljon tavaraa Jetrolla riitti) ja armoton jynssääminen alkoi....tulipahan siivottua kunnolla. Jetro oli muutaman päivän vaisu-paastosi mutta vettä joi-ilmeisesti joki vatsapöpö jylläsi, onneksi ei kellään muulla ole ollut mitään oireita. Jotenkin jos viidelle koiralle mahatauti tulisi-olisi se ehkä painajaista. Mutta-onneksi ei muilla koirilla mitään oireita ole ollut ja Jetrokin on oma reipas itsensä. 

 

 

—————

Takaisin