Pennut viisi päivää vanhoja =)

13.06.2015 10:40

Tähän asti kaikki on sujunut hyvin, ellei ihan erinomaisen hyvin, Leila hoitaa pentuja tolkusti ja eilen ensimmäistä kertaa tarkkaili tilannetta olohuoneen puolelta, tänään nukkui pentulaatikon vieressä. Tämä kertoo-että pennuilla on kaikki hyvin. Painot on kaikilla pennuilla nousseet yli syntymäpainon, ainoastaan yhdellä muutaman gramman paino laski toisena päivänä mutta esim. Eilettäin-nousua päivässä pienemmälläkin 43gr. Eli oikein hyvälle näyttää. Pentueessa on yksi uros, joka menee omia polkujaan koonsa suhteen-tällä hetkellä painoa jo 625gr. Suraavaan eroa 76gr, eli kookas poika. Emme ole puuttuneet pentulaatikon elämään juuri muuten, kuin laskemalla pennut ja vaihtamalla puhdasta lakanaa mutta eilen siirsin tämän ison körilään Leilan kainalonisille-tämä ryökäle kun omii ne takanisät-mistä sitä maitoa tulee reilummin. Eilen myös Leila erotti selkää kääntämällä kaksi isointa yhden syötön ajaksi(isot nukkuivat ähkyään pois) ja ruokki neljä neljää.  Veikkaan, että pieninkin pääsee tänään yli puolenkilon. 

Me olemme miehen kanssa vuoroin valvoneet pentuhuonetta, tykkään, että vkon ajan seuraamme tilannetta tarkemmin taustalla ja jahka pennut alkavat olla lähemmäs kilon/vkon ikäisiä-voi rauhassa itsekkin huokaista. Viime yön nukuin itse aika ruhtinaallisesti, hieman on tullut töllötettyä telkkaria öisin ja eilen aamulla klo 9 olin jo lounaalla-hampurilaista. Vaa"alle ei kasvattaja uskalla mennä ihan heti..Mutta mukava seurata pentulaatikon hoitohommia-kyllä Chow chow emot on hyviä äitejä. Eilen Leila kävi tervehtimässä muita koiria(paitsi Liloa:D) hännänheilutuksin ja kovasti tuntui olevan asiaa. Ilmeisesti Leila on nyt lauman johtaja-huomasin, että Emma hyvin varovaisesti tervehti ja kääntyi pian pois. Jetro ei ollenkaan hyppinyt vaan oli Emman seläntakana rauhallisesti. Lordi ei noteeraa mitenkään Leilaa mutta huomaan käytöksestä-että jos jotain epätavallista ympäristössä, vaikka naapurissa vieraita-Lordi on tilanteen tasalla, eli suojelee. Muutenkin Lordi on mielellään sisällä vahtimassa pentuja, vaikkakin nukkuu mutta ei taida ihan olla sikiunessa...

 

Tässä Leila ainoana pentuna emonsa hoivissa. Kuinka uuvuttavaa tuo aika jälkeenpäin ajatellen olikaan-vaikkakin yksi pentu emolla. Tietysti meillä oli kova huoli, että tämä ainokainen selviäisi ja emolla sama huoli. Hyvin selvisi ja tällä hetkellä hoitaa omaa kuutta poikastaan. 

—————

Takaisin