Lordin jännittävät perjantai-illat =)

18.01.2016 18:18

Edellisen viikon perjantaina, Lordihan kävi repeytyneen kynnen takia lekurissa. Käpälä parantui viikossa hyvin mutta seuraavan viikon perjantaiaamuna, huomasin Lordin niskassa nyrkin kokoisen patin. Mitenkään kipeältä se ei vaikuttanut, kyselin Rouva Googlelta mistä tuommoinen iso patti voisi johtua ja tottahan toki-huolestuttavalta alkoi vaikuttaa. Varasin ajan-taas kerran-perjantai illalle lekuriin..tällä kertaa saimme ajan Lordille tuttuun paikkaan, Oulun eläinklinikalle. Huolestunein mielin lähdin töihin ja koko päivän mielessäni pyöri Lordi-onko kyse esim. Lymfoomasta, miten voi hoitaa, mikäli kyse on tästä ja lohduton olo tuli. Saapuessani töistä-Lordin patti oli edelleen jatkanut kasvuaan. Vointi Lordilla oli ulkoisesti hyvä-viikolla lenkkeilikin reippaasti ja ruokakin maistui aivan normaalisti, iloksemme huomasimme myös, että painokin on nousussa. 

Reippaasti Lordi lekuriin lähti-hyppäsi takakonttiin ja yllätys yllätys-perillä ryntäsi suoraan eläinlääkäriin, yleensä on ollut oma hommansa saada koira sinne sisälle-nimittäin tunnetusti jalat jumittaa ennen ulko-ovea...noh, avasin heti Lordille oven klinikalle, Lordi pyörähti vastaanottotiskin edessä, tervehti tiskin takana olevia hoitajia...hieman alkoi huvittaa tilanne, koska eihän tämmöistä aiemmin ole sattunut, että mielellään lekuriin menee. Käytin Lordia vielä ulkona kuitenkin lirulla, sen verran aikaisin olimme paikalla ja saimme hetken odotella vuoroa. Syy, miksi Lordi niin innokkaasti eläinlääkäriin halusi-helpotusta olotilaansa, oli se, että iso patti niskassa oli paise. Ja minkälainen paise...täytyy sanoa, että, kun eläinlääkäri teki Lordin rauhoituksen jälkeeen viillon pattiin, alkoi minua sen verran heikottamaan, että katsoin parhaakseni lähteä lähellä olevaan markettiin. Sanotaanko näin, että tavaraa tuli ;)  Jarmo jäi Lordin kaveriksi eläinlääkäriin ja samalla sai hoito-ohjeet patin hoitoon...Operaation jälkeen, Lordi heräsi pienestä unestaan ja selvästi olo oli helpottunut. Antibioottikuuri edelleen jatkuu ja kotona paiseen tyhjennystä viikon ajan. Lauantaina patti oli kasvanut suht isoksi ja sitkeästi-vaikkakin pahaa teki-saimme hoidettua Lordin. Todella hyvin Lordi antaa hoitaa, ei ollenkaan vastaan laita-selvästi tietää-että helpottaa. Tänä aamuna, maanantaina-patista ei enää mitään tullut, eli alamme olla voiton puolella.

Ihmetyttää, että miten tämmöinen iso paise voi kehittyä, siis todellakin iso paise-en keksi muuta selitystä, kuin se, että Lordille on niskaan laitettu piikki, rokotus, heräte...olisiko mennyt jokin bakteeri syvälle ihoon ja alkanut sisällepäin kehittää paisetta, en osaa sanoa, kuinka nopeasti tämmöiset kehittyy, ehkä se on Lordin ihon alla muhinut pitempäänkin-koska niin levotonta käytös oli joulun tienoilla. Nyt poika on rauhallisempi. kun kyseessä on alkukantainen rotu-ihan hevillä kipua ei näytetä-Lordin kohdalla kivun täytyi olla todella kova-siltikin-levottomuutta lukuunottamatta-ei mitään ruokahaluttomuutta tms-mitä voisi olettaa, kovissa kivuissa. Noh, nyt on kaikki hyvin. Nämä on tämmöisiä-ei rodulle tyypillisiä sairauksia-tulipahan nyt paiseenhoito opittua, jos vielä sattuu joskus vastaan, ei ole vierasta puuhaa =)

 

Tässä Leila n. 4kk. Kermapeppu :)

 

 

 

 

 

 

—————

Takaisin