Lordi 8vuotta :) !

09.09.2015 22:50

Näin se aika rientää. Lordi tuli meille esiteininä Linda koiramme kaveriksi, allergisesta kodista, ts omistajalla puhkesi koira-allergia. Lordin entinen koti sijaitsi hyvin lähellä kotiamme, olimme jo ennen pariskunnan päätöstä luopua Lordista, tutustuneet läheisessä koirapuistossa koiriemme kera. Näin Lordi meille sitten tuli. En voi sanoa, että mitenkään helppo tapaus, tämä Lordi. Samoin, entinen omistaja otti hyvin raskaasti koirasta luopumisen ja hyvin tiiviisti piti yhteyttä Lordiin. Jälkeenpäin ajatellen, järkevintä olisi ollut ensin antaa koiran tutustua täysin rauhassa uuteen kotiinsa-nimittäin Lordille oli tosi rankkaa tavata entisiä omistajia ja useinmiten saattoi tunnin yhteen soittoon haukkua perään, repien ovenkarmeja ja ulkona karata perään. Lopulta Lordi reagoi niin pahasti mahallaan, että sovimme tauosta entisten omistajien vierailussa. Pikkuhiljaa Lordin olo tasoittui ja erittäin hyvin tuli toimeen Linda koiramme kanssa. He olivat kuten aviopari. Myöhemmin myös entisen omistajan vierailujen jälkeen, Lordi rauhoittui, toki muistaa, vieläkin entisen omistajansa ja mahdoton haukkuminen alkaa mutta se loppuu kuitenkin pian.  Koiralla on hyvä muisti:)

Mukavia vuosia on Lordin kanssa vietelty mutta erittäin surullinen tapaus sattui Lordille, kun Linda jouduttiin äkillisesti lopettamaan. Muistan, kun tulimme tältä ikävältä reissulta, kävin sohvalle köllöttämään, surun murtamana, Lordi hyppäsi viereeni, painoi päänsä kaulalleni ja alkoi nyyhkyttämään. Hoidin siinä Lordia ja lohdutin, tajusin tuolloin, että Lordi suree sydämensä pohjasta Lindaa. Lindahan oireili sairauttaan jo aiemmin, sitä emme selkeästi huomanneet, vasta jälkeenpäin. Ainoa oire oli se, että Lordi alkoi pikkuhiljaa menettämään karvapeitettään ja viikon Lindan poismenon jälkeen-turkki lähti juurineen pois. Toki turkkia jäi sinne tänne tupsauksia mutta hyvin dramaattinen muutos aiempaan. Olen päätellyt, että Lindan sairaus aiheutti stressiä Lordissa, aiheuttaen SA-sairauden puhkeamisen(suht yleinen sairaus esim. Akitoilla) ja lopulta pahenemisen. Olen kuullut, että toisinaan, koirilla,kuten meillä Lordi ja Linda, ns. aviopari-toisen sairastuminen näkyy toisessa, olisko tässä tapauksessa ollut alkukantaisen koiran kyky piilotella sairauttaan mutta Lordia stressasi tilanne ja sairastui sitten itse vielä kaikenpäälle. Mene ja tiedä, jokatapauksessa viime vuosi on ollut Lordille muutosten aikaa. Aika masentunut oli Lindan poismenon jälkeen mutta piristyi, kun Jetro saapui taloon :) Voin sanoa, että heräsi eloon uudestaan. Myös kesäiset pennut antoivat Lordille iloa ja kerkesipä Lordi saada yhden jäniksenkin saalistettua, lie halusi pennuille hankkia ruokaa. Kaikenkaikkiaan, mukavaa öllöttelyä Lordilla tämä elämä. Kesällä usen vakiopaikka on terassin pöytä(näkee kauas)-hieman hirvitti, nimittäin joskus hyppää pöydältä aidan yli alas, pudotusta on melkoisesti mutta ei tunnu missään. Hyväkuntoinen poika ja kova lenkkeilemään. Niin, ja pientä sutinaa on ollut Lilon kanssa, tykkää nukkua Lilon kanssa päikkäreitä ulkona.

Minulla on tunne, että Lordilla on monta hyvää vuotta edessä, sen verran reipasta tuo meno on ollut, joskus tuntuu, että voisi joskus hieman rauhoittuakin:) Tällä hetkellä Lordi makaa sohvalla vakiopaikallaan, lämmittää jalkojani. Paljon iloa tämä koira on elämään tuonut ja hieman jännitystäkin, aiemmin karkaili kovasti ja onpahan poika poliisienkin kyydissä kerran piipahtanut. Semmoinen poika tämä  Lordi alias Tatam Histan Henttu :)

 

 

—————

Takaisin