Ja näyttelyreissua =) !

07.04.2016 17:36

Lucian kanssa läksimme varhain lauantaiaamuna kohti Kemijärveä-siellä ryhmänäyttelyyn. Hienoahan pohjoiseen on aina ajella-varsinkin, kun aurinko saattelee matkalaisia. Tämä reissu tehtiin ihan kahdestaan, ilman Leila emoa tai Jetroa, etukäteen mietin, että mitenhän tytön käy-kun ei ole esiliinoja mukana, Jetron möreää suojelua , tai emo Leilan pepunputsausoperaatiota. Hieman miettivästi Leila jäi meitä aamulla perään katsomaan...että osaakohan tuo nyt pitää huolta pikkuisesta :)

Lapintuulessa pysähdys ja pieni kävelylenkki teki Luciallekkin terää-matka jatkui taas kohti Kemijärveä maisemien muuttuessa yhä hienommiksi-tuntureitakin sai ihailla matkan varrella. Lucia osaa olla hyvin autossa-levähtelee ja välillä katselee takaluukun ikkunasta ulos. 

Ryhmänäyttely pidettiin Kemijärven urheiluhallissa, osa kehistä oli ulkona. Hieman masentuneena katsoin ulkokehiä sisälle mennessämme-ilma oli mitä mahtavin-plussan puolella ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Noh, sisälle mars. Sinänsä sisälle meno sujui hyvin mutta ilmottautumisen jälkeen, Lucia alkoi vetää sutia, liukas lattia kaikki ne koirat ymärillä villiinnytti tytön ihan perinpohjin. Sen verran kerkesin katsella ympärilleni, että huomasin salin puolella-missä kehät, kolme kehää sijaitsivat-tuttuja Perämereläisiä. Kävin tervehtimässä omaa porukkaa ja sitten vetäydyimme Lucian kanssa omaan rauhaan käytävälle, missä oli hyvin väljää, minulla ei tullut otettua kevythäkkiä mukaan , olisin sen saanut lainaan paikallaolevalta Leeviltä-hänellä olisi ollut autossa ylimääräinen mutta Lucia tarvitsi liikuntaa, virtaa vanttuissa. Edelleen Lucia kävi ylikierroksilla ja päätin lähteä ulos Lucian kanssa auringonpaisteeseen. Kehät vaikuttivat olevan hieman myöhässä ja hyvin kerkesimme sahata sisään -ulos, Luciakin pikkuhiljaa rauhoittui ja ei jokaikiselle vastaantulijalle tarvinnut haukkumalla herättää huomiota. Jossain vaiheessa pieni porukka maahanmuuttajanuoria tuli silittelemään Luciaa ja pojat innostuivat ottamaan Selfieitä neidin kanssa-annoin makupaloja kouraan ja hyvin yhteistyökykyinen Lucia oli ja sai aikaan naurua ja iloa. Minne lie somen ihmeelliseen maailmaan lähti Luciasta kuvia. 

Chowikehä alkoi iltapäivällä. Hyvin rento tunnelma oli kehässä.  Lappeenrannan Kv :n jälkeen mukava viedä Lucia kehään-ei mitään paineita tai jännitystä. Otimme kyllä rennosti ja kaikki sujui hyvin-Lucia liikkui hyvin, hampaiden tutkiminen, noh-vielä harjoitellaan mutta läpi meni. Yllätys oli silti suuri-Luciasta tuli Rop ja sai ensimmäisen Sertinsä-9kk ikäisenä =) Vsp oli Pertti, alias Parmelia Crown Prince. Mukava yllätys meille kaikille Leijonaharjoille ja saimmepa Ouluun vielä toisenkin Sertin-Pekan Liinus nappasi Sertin =) Kyllä meillä oli iloinen tunnelma kehän jälkeen. Kaikilla meni hyvin-vähintään Eri tuli jokaiselle koiralle. Luulen, että leppoisa ja mukava tunnelma piti koiratkin hyväntuulisena, ei todellakaan kukaan hampaitaan kiristellyt ;)

Päätimme jäädä Lucian kanssa vielä ryhmäkehään-sen verran reipas neiti oli, utelias ja iloinen, että ei kiirettä vielä kotiin. Hyvää kokemusta muutenkin, ryhmäkehässä oleminen. Onneksi Leevi jäi seuraksemme Pertin kanssa ja saimme ajan kulumaan. Lucialla on pakkomielle toisten koirien korviin, lähinnä puhdistukseen-kotona muut koirat on delegoineet Lucialle korvienpuhdistukset ja niinpä Lucia hätyytteli Pertin korvia..Perttihän on taas tottunut oman emonsa tekemään(-vaikka onkin jo mieheniässä) korvien puhdistukseen ja torjui Lucian innokkaat hoitoelkeet peruuttamalla. No, Pertin korvat jäi puhdistamatta-kovasti Lucia niitä tuijottelikin.

Ryhmäkehässä ei tullut sijoitusta mutta roppakaupalla kokemusta. Harmittavasti pistin merkille, kuinka hermot kireällä monet ihmiset on koiransa kanssa kehässä-itsellenikin joku handleri aika topakasti kimahti jotain, en ihan varma ole mistä, olinko väärässä paikassa tai muuten vaan uuno mutta hänen koiransakin sanoi vielä mur mur mur- niin menimme sitten heistä kauemmaksi kiireenvilkkaa :D Hetken siinä mietin itsekseni, että eikö oikeasti ole lauantaina muuta tekemistä, kun olla koiranäyttelyssä. Ilmeisesti meillä ei =) Noh, hienosti Lucia veti ryhmäkehän vaikka ei sijoitusta tullutkaan-vaikutti, että tyttö nautti tilanteesta, olla esillä.

Kotimatkalla pistäydyimme (muutaman kymmenen kilometrin harhaanajon jälkeen) Rovaniemellä, kasvattimme Roosan luona pikaisesti. Kylläpä Roosalla olikin komeat oltavat, mahtavan luonnon keskellä ja Roosan isäntä oli rakennellut hienot kopit tai sanoisinko pienen talon Roosalle =)Komealla terassilla Roosa otti meidät vastaan. Sisäkoirahan Roosa on mutta jos ulkona haluaa olla-niin hienot ulkohuvilat prinsessalle on rakennettu. Ympärillä puissa lukuisia linnunpönttöjä-Roosan omistaja kertoi, että Roosan karva on suosittua lintujen keskuudessa ja hän rakensi lisää pönttöjä, koska saatavilla on niin hyviä pesätarpeita, jahka Roosaa harjataan ulkona. Naapurista kuului siinä porisellessamme koiran, sanoisinko-ujellusta-vetokoiria ja olipa siellä joukosssa muutama koirasusikin. Se selitti erikoisen ujelluksen..hienon kuuloinen ujellus keskellä Lappia. Sain Pentiltä niin mieluisia kotiinvietäviä-nimittäin Sinikielilehdet vuodesta 1991 alkaen, kyllä on ollut mukava lukea Suomen Chowien kuulumisia vuosien varrelta.

Kotona meitä odotti iloisia vieraita etelästä-kasvattimme omistajat olivat menossa ensimmäistä kertaa kohti Lappia ja olivat yhden yön Oulussa, kerkesin heidän kanssa vaihtaa kuulumiset ja koirakuulumiset :) Mukava päivä harrastuksen parissa-yhdelle päivälle sattui niin monta mieluisaa tapaamista, että tämän päivän taidan muistaa pitkään =) Ja Lucia myös ;)

 

Löysimpäs netin ihmeellisestä maailmasta kuvan-vuotta en muista mutta olimme edesmenneen Lindan kanssa Match Showssa, Kiimingissä? Hertta-Ilona osallistui myös Chow Chow pehmolelunsa kanssa mätsäriin ja pärjäsivät siellä erinomaisesti-muistelen, että pokaali ja ruusuke tuli. Kuvassa taustalla Linda tarkkailee tilannetta =)

 

 

 

 

—————

Takaisin