Talvi jatkuu ja jatkuu

05.02.2017 16:39

Hieman näytti jo, että kevät tulee mutta lunta tuli 15cm sitten kerralla ja ensiviikolla on kunnon sitten pakkaset. Tänään kävimme Lucian kanssa taas hiihtämässä-todella hyvä keli oli. Lucialla lähti taas kerran lapasesta-virtaa oli kyllä ihan liikaa ja varsinkin ohimenevät koirat ovat liikaa Lucialle. käyttäytyminen on suoraansanoen hävettävää ja alarvoista mutta eiköhän tässä opita pikkuhiljaa. Joskus pitää vaan hyväksyä se tosiasia, että aina ei voi olla se ykkönen vaan nopeampiakin on. 5km meni kyllä suht vaudikkaasti ja kummallekkin ruoka maistui hyvin hiihtolenkin jälkeen:D Seuraavan kerran taidamme mennä hiihtelemään-ei niin "ruuhka-aikaan"-jos aikaa saisi jokin aamu ennen töihin menoa hiihtolenkille- ei tarvitsisi olan taakse vilkuilla ja olisi rennompaa menoa hiihtoladulla. Lahden MM kisoihin tuskin saamme kisakuntoa ylle mutta veikkaan, että loppukeväästä kierrämme kahteen kertaan 5km lenkin-nytkin tuntui jäävän virtaa kummallekkin mutta katsotaan. Lucia alkaa olla melkoisen sutjakassa kunnossa-mutta mitäpä tuo haittaa. Harmi vaan, että hihnan toinen pää pysyy mitoiltaan samana-kävi sitten lenkillä/hiihtämässä tai ei.

Pentusuunnitelmat tälle keväälle on ns. "vireillä"-niistä pian uutisissa :) Kovasti on muutoksia tulossa rodun JTO hon-www.chowchow.fi sivustolta voi käydä kurkkaamassa. Näin se vaan on-että Suomessa on maailman valvotuinta koirankasvatusta, siitä kiitos Kennelliiton. (Tiedä sitten-näkeekö kennelliitto metsää puilta....) Erittäin hyvä asia, että terveys otetaan huomioon rodussamme mutta esim." somessa" olevan keskustelun perusteella-ei aivan kasvattajat ole samassa linjassa kennelliiton vaatimusten kanssa, voidaanko kerralla kiristää terveyskriteerejä niin, että rodussamme karsiutuu suurinosa jalostuskoirista. Ratkaisuhan on sitten tuontikoirat..... Jotenkin vaan tuntuu, että ei missään voi olla tutkituimpi linjoja mitä täällä Suomessa, paitsi, että meillä on pakollista kuvata rodulta kyynärät, lonkat, sekä silmätutkimus on tehtävä( tällä hetkellä lausunto on voimassa 36kk), -lisäksi meidän kasvattajienkin määrä niin pieni, jokaisen kasvatustoiminta on hyvinkin suurennuslasin alla. Mutta- mielenkiinnolla odotan päivitettyä JTO ta, sitä en tiedä-onko kaikki muutokset tulossa kerralla mutta onneksi meillä on yhdistyksen hallituksessa rodun hyvin tuntevia ja kokeneita ihmisiä, joihin me kasvattajat voimme luottaa.

Tästä pääsinkin sitten silmätarkastuksiin- Selma kävi päivittämässä silmälausuntoaan etelässä, sekä Leila täällä Oulussa. Edelleen-terveet silmät kummallakin-eli ei perinnöllisiä silmäsairauksia. Mainittakoon vielä, että kummankin silmät on aina olleet terveet-eli ei ole tehty mtn toimenpiteitä silmien suhteen :) Tästä on hyvä jatkaa :)

 

 

—————

Takaisin