Pitkästä aikaa kuulumisia Espoosta

13.06.2016 20:24

Meillä on ollutkin aika tapahtumarikas kevät ja kesänalku, joten kirjoittelut tänne blogiin minun osalta ovat jääneet väliin. Viime kuukausien aikana on perheemme koirille, varsinkin Selmalle, tapahtunut paljon ja minä olen taas ollut loppukeväästä saakka toipilaana toimenpiteestä. Nyt kuitenkin kuulumisia pienen ”laumamme” kasvusta.

 

Kuten aiemmin blogissa on ollutkin, ennen kevättä kävimme vierailemassa pitkästä aikaa Oulussa ja astutimme Selman Wagner-herralla. Alkukevät menikin sitten jännityksessä, kun hartaasti odotimme astutuksen tulosta. Selman oireet antoivat vahvasti enteitä siitä, että hän on tiineenä. Ensimmäinen ultraus eläinlääkärissä tuotti kuitenkin pettymyksen, mutta toisella kerralla saimme vahvistuksen Selman tiineydestä. Sen jälkeen alkoikin h-hetken odottaminen. Harmiksemme kuitenkin hieman ennen synnytystä röntgen-kuvassa nähtiin vain yksi pentu ja loppuaika meni sitten vielä jännittävämmäksi. Onneksi saimme neuvoja ja tukea muilta kokeneilta kasvattajilta.

8.4.2016 yöllä syntyi Selmalle pieni tyttö. Alussa koimme melkoisia haasteita ja saimme kokeakin heti ensimmäisellä kerralla jo osan kasvatuksen vaativuudesta. Pentu oli onneksemme hyvin elinvoimainen ja sinnikäs. Ensimmäiset kolme viikkoa olivat varmaan elämäni pisimmät ja tuskaisimmat viikot, kun jännitimme, että onko pienokaisesta eläjäksi. Pentu kasvoi kuitenkin kasvamistaan ja on nyt reilut yhdeksän viikkoa vanha. Olemme saaneet seurata ensimmäistä kertaa pienen chowin elämää syntymästä saakka ja kokemus on haastavuudesta huolimatta ollut antoisa ja hyvin opettavainen.

 

Alusta saakka oli selvää, että pentu jää meille kotiin, joten nyt kaksikkoomme on liittynyt kolmas jäsen. Pennun kutsumanimi päätettiin Jarnon kanssa sujuvasti yhdessä, mutta virallisen nimen suhteen jouduimme hieman neuvottelemaan, heh. Niin se vain miehenkin sydän suli ja Jarno heltyi pieneen kiinalaiseen niin kovasti, että nimenkin suhteen mentiin sitten hieman pehmeällä linjalla. Viralliseksi nimeksi pennulle tuli Leijonaharjan First Love Isabella eli kutsumanimeltään Iisa.

- Piretta

—————

Takaisin