Pakkaspäiviä =)!

28.02.2018 21:58

Nyt ei voi kyllä valittaa talvesta. On ollut hyvä talvi ja todella hyviä ulkoilukelejä-tosin jäätävän kylmää on ollut.  Kauniita pakkaspäiviä ja auringonpaistetta. Koirathan tietysti ovat nauttineet suuresti talvesta-pikkuinen Elvis rakastaa lunta-syöksyy ulkona suoraan lumihankeen. Jetro taas ei millään viihdy sisällä mutta yhteinen sävel löytyi-nakkaan juuston khheen lattialle ja huijaan sisälle-syöksyn laittamaan oven kiinni. Tällä konstilla varmaan menee vielä muutama päivä-sitten pitää keksiä taas jotain muuta. Iltalenkin jälkeen en enää päästä Jetroa ulos-pakkanen kiristyy niin nopeasti ja varsinkin illalla-ei saa poikaa millään sisälle. On tyytynyt kohtaloonsa ja mulkoilee parhaillaan minua tuossa olohuoneen lattialla. 

Lilo täytti hiljattain 8 vuotta =)! Reipas muori ja aiemmin taisin kirjoittaa Lilon joululahjasta-nimittäin pukki toi ihan oman pupujussin.(mainittakoot-että ihan pehmolelu pupu ;) Se on Lilolle erittäin tärkeä edelleen-aamutoimet pitää suorittaa todella joutuin-jotta pääsee taas hoitamaan pupua. Illalla malttaa lenkkeillä kohtuullisen lenkin mutta lähellä kotia muistaa taas pupun ja juoksujalkaa pitää päästä takaisin kotiin. Meinasin välillä ottaa pupun pois Lilolta mutta tulin toisiin ajatuksiin. Ketä se haittaa-se on Lilolle niin tärkeä-ehkä hieman vanhuuden höperyyttäkin on matkassa mutta olkoot. Lilollahan todettiin suht nuorella iällä selkämuutoksia-jossainvaiheessa ongelmia oli liikkumisessa-mutta onneksi Lilo on hyvin reipas-kipulääkityksellä pahin vaihe saatiin ohi-toki välillä kipulääkettä menee kuurina-onneksi Lilosta huomaa aika hyvin-millon on lääkitystä vaativia kipuja. Myös lisäravinteista on ollut etua Lilolle.  Hyvin ketterä on edelleen-ikäisekseen kyllä reipas tyttö. Vaikka tästä Lilo muorista ei koskaan tullut mitään näyttelyissä kävijää-tahi emokoiraa-ei sillä ole ollut merkitystä meille. Eipä voisi hienompaa koiraa omistaa. Sinänsä mukava nyt seurata Lilon pupun hoitoa-olisihan Lilosta tullut melkoinen emo :) 

Elvis täyttää pian viisi kuukautta ja eilen kävimme toisilla rokotuksilla. Eläinlääkäri kehui Elvistä-luonteeltaan todella ystävällinen ja häntä heiluu koko ajan. Toisaalta sitten-vastaanotossa-kun odottelimme laskua rokotuksesta-meinasi siinä hieman haukahdella sissätulijoille. Jokatapauksessa-kaikki oli hyvin Elviksellä. Reissulla menikin hieman kauemmin aikaa-juttelin odotustilassa erään vanhemman pariskunnan kanssa-olivat tulleet tuolta Lapin perukoilta Ouluun koiran kanssa-koiralle tehtiin vaativa leikkaus klinikalla. Ensin oli Rovaniemellä yritetty asiaa hoitaa-olivat sinne ajaneet koiran kanssa mutta ei kaikkea pystytty sielläkään tekemään-tiettyihin hoitoihin erikoistuneita eläinlääkäreitä on Oulussa tai etelämmässä. Välimatkat pohjoisessa ovat pitkiä ja varsinkin nyt talvella-melkoista extremeä pöryytellä autolla. Pariskunta kertoikin, että heillä on ollut koko talven -30 hujakoilla. Noh-he silittelivät Elvistä ja rouva kertoi, että häntäpä on kerran puraissut kiinanpystykorva. Kauhistelin hänelle-että voi ei-kylläpä on ollut harmi ja varmasti teitä hirvittää tämä rotu..Päinvastoin-hän kertoi ylpeänä, että hän on nyt siniverinen-koska sinikielinen koira on häntä kerran puraissut :) Ei siis mitään kammoa rotua kohtaan ollut. Päinvastoin-Elviskin teki suuren vaikutuksen. Lähtiessäni toivoin kaikkea hyvää heille ja turvallista kotimatkaa-sinne vieläkin kylmempään-käsivarren tuntumaan. 

Selman  ja Jetron pennuista Brutus aloitti hienosti näyttelyt tänä vuonna, ollen Lahden pentunäyttelyssä ROP-pentu!! Onnea vielä kerran Heidille ja Kaitsulle-sekä tietysti Etelän haarakonttuurille hienosta kasvatista :) ! Brutuksesta tulemme vielä kuulemaan kevään näyttelyissä. 

Piksun ja Jetron pennut lähtivät uusiin koteihin Black Poppysin kennelistä, Raahesta. Hienoja pentuja-kävin katsomassa pikkuisia, ennenkuin ne lähtivät koteihinsa. Kyllä Piksu on hieno emo . Onnittelut uusille pennun omistajille-varmasti törmäämme näyttelyissä ja toivottavasti muutenkin :) 

ELVIS lumihommeleissa helmikuussa

—————

Takaisin