Kiireinen toukokuu jatkuu..

30.05.2018 08:48

Täällä Oulun päässä valmistaudutaan tuleviin ylioppilasjuhliin-katastrofinaineksia on ollut ilmassa jo parin viikon ajan...piha on tietysti se mikä hieman hävetyttää-kuoppia, laikkunen nurmikko, ...lista jatkuisi loputtomiin.  Osa koirista menee hoitoon viikonlopuksi-helpompi vieraitten olla ja ovet ovat auki koko päivän-eipähän kukaan koirista livistä. Siitä tulikin mieleeni taannoinen kauppareissu-ajelin kotiin ja kujalla näin kuinka jokin musta vilahti auton edessä-JETRO. Vapaana omalla pihalla. Heti tuli luokse, kun avasin autonoven ja sievästi sain sisälle. Jostain syystä terassinovi oli jäänyt auki-olin aamupäivällä maalaillu terassia. Kukaan sisällä ei huomannut, että Jetro oli päässyt vapaalle. Se ihmetytti eniten, että ei ollut lähtenyt minnekkään. Kun sain Jetron sisälle-hipsin katsomaan naapurin koiraa-oli sillä hetkellä luojan kiitos ihan rauhassa omalla terassillaan. Olin aivan varma, että Jetro olisi käynyt höyhentämässä..Jos Jetroa vastaan tulee lenkillä nämä naapurin urokset-möyke on valtava-talvelle kerran olin miltei maassa makaamassa(ennen icebugeja) ja pitelin Jetroa kiinni. Ilmeisesti Jetro koki, että omalla pihalla pysytään ja valvotaan sitä-eikä lähdetä naapuriin selvittelemään välejä. Nyt tersasinovet pysyy kiinni ja tosiaan juhlien ajan herra Jetro pääsee maaseudun rauhaan lomalle. Haaremi tietysti mukanaan.

Punkkeja on riittänyt. Liuoksen laitoin koirille mutta siitä oli apua viikon ajan. Nyt en arvaa antaa mitään-jotta ei yhteisvaikutuksia tule. Olen ottanut jo niin monta punkkia koirista-lähinnä silmien läheltä-että rutiinia alkaa olla. Muutamaan päivään ei onneksi ole punkkeja enää turkeissa ollut mutta viikonloppuna Emmalla muurautui silmä melkein umpeen-punkki pesi niin lähellä silmää. Samoin Leilalla. Harmi-toivottavasti ei tule mitään jälkitauteja. Emmalla punkki oli jo niin syvällä-että sitä ei saanut pois millään-oli sitten tippunut pois itsekseen. Yök. Onneksi punkit huomaa suhteellisen nopeasti-Jetrolla oli silmäkulmassa lenkillä ja sain sen nätisti pois. Pienen karvattoman lantin punkki jättää-jos on kerennyt kiinnittyä mutta onneksi kenelläkään ei ole punkinpurema tulehtunut. Käsittämätöntä-kuinka paljon niitä täälläpäin on-varsinkin aamulenkin jälkeen saa tutkia tarkkaan turkit. 

Elvis sai ensimmäistä kertaa elämässään maistella kaulurin käyttöä. Nimittäin ruusunpiikki aiheutti melkoisen tulehdusreaktion tassun päälle-hetkessä oli jyrsinyt tassun vereslihalle ja tietysti lämpimät ilmat niin tulehtui todella pahasti. Kävimme lääkärissä-selvästi tulehdus oli jo niin pitkällä-että mitkään suihkeet ja voiteet ei siihen auttaneet. Hieman nolottikin eläinlääkärissä-odotustilassa oli koira jolle oli tehty suurehkoleikkaus viikonloppuna-ja me olimme pojan kanssa vastaanotolla -ruusunpiikin takia. Onneksi ei sen kummempaa..mutta antibioottikuurin sai-mikä loppui tuossa jokin aika sitten. Näytti, että tassu ei ota parantuakseen -vaikka kauluri oli päässä-siitä huolimatta Elviksen onnistui heilauttamaan jalka niin hyvin, että sai irrotettua sukan ja jyrsittyä jalkaa. Tätä jatkui viikon ajan. Lopulta otin kaulurin pois ja vahdin vieressä ja komensin aika kovasti, jos yrittikään järsiä tassua. Tassu unohtuikin äkkiä. Nyt ollaan voiton puolella. Elviksellä on ensimmäiseen näyttelyyn meno muutaman viikon päästä-eiköhän se siihen mennessä ole parantunut. näyttelystä vielä-kehä Tuurissa alkaa klo 9. Ja majoitusta emme ole vielä löytäneet mistään. Tietää melkoisen aikaista herätystä. 

Nyt lähden tekemään viimeistä työpäivää ja loppuviikon järjestelen juhlia. Vielä näistä vahingoista-kun tästä blogista tuli nyt tämmöinen valitusvirsi-aamulla oli omat silmäni tai tarkemmin luomet täynnä ryyhkää-allergia-aika. Onneksi kuietenkin näkee jotain ja kehtaa mennä töihin:) :D 

 

 

 

 

—————

Takaisin