Hyvää Uutta Vuotta!!

01.01.2018 14:05

Loppuvuosi oli erittäin kiireinen, kuten arvata saattaa-joulutohinat vie aikaa ja kaikenlisäksi sairastuin oikein kunnon flunssaan. Onneksi lapset käyttivät pahimpina nuhapäivinä koiria lenkillä-tosin Leila ei alkuun suostunut ollenkaan lenkille poikamme  kanssa mutta mikäs muukaan-kuin makupala sai rouvan lähtemään lenkille. Se siitä uskollisuudesta- makupala voittaa isännän :) Joulusta siis selvittiin ja pukkikin muisti koko perhettä-myös koiria. Jetro sai ison laatikon kissanruokaa-mikä on Jetron suurta herkkua. Ilmeisesti pukki oli kuullut Jetron näyttelyreissuista-sillä usein paluumatkalla pysähdys oli Kruunupyyssä-sukulaisissa missä Jetro heti ensimmäisenä syöksyy katsomaan, onko kissanlautasella ruokaa. Toki tätä herkkua saa vain ja ainoastaan merkkipäivinä-kuten nyt tässä joulun jälkeen-Jetrosta tuli nimittäin isä viidelle hienolle pennulle-yhdelle urokselle ja neljälle tyttöchowille :) Olemme hyvin kiitollisia pentueesta-nimittäin tämä pentue lyötiin lukkoon jo, kun Jetro ja pentueen emä Piksu olivat n. 12 vkosia, leikkivät vimmatusti tuolloin keskenään ;), siinä toivossa, että terveystulokset ovat kummallakin hyvät. Ja kuinka ollakkaan-täydellinen parihan heistä tuli. Pennut ovat Black Poppy"s Kennelissä Raahessa. Kyllä Jetron on ansainnut kissanruokansa :) 

Viime vuodesta saa olla hyvin kiitollinen myös näin kasvatuksen näkökulmasta, kuten tuossa aiemmin kirjoitin Jetron ja Piksun onnistuneesta pentueesta-myös nämä muut pentueet-mitä suunniteltiin jo muutama vuosi aiemmin-ovat onnistuneet. Jetron ja Selman hieno jälkikasvu, Lucian ja Jetron pesue, sekä Leilan ja Jetron 2016 syntynyt hieno pentue. Kaikki mitä olemme suunnitelleet aikaa sitten ovat toteutuneet. Yksi asia jäi hieman harmittamaan-tästä minä mainitsin Jetrollekkin-nimittäin kun olisin toivonut sen yhden tyttöpennun Lucialle. ..mutta kiitollinen olen hienoista uroksista ja lie Jetro päätti asian niin, että akkavalta talossa ei saa enää vahvistua. Jetron ja Leilan pentueen pennut ovat käyneet ahkerasti terveyskuvauksissa, kohtapuoliin kaikki yhdeksän, ovat käyneet kuvauksissa. Hyviä tuloksia, toki ei voi odottaa kaikille A lonkkia ja 0 kyynärtä-mutta kaikki pennut ovat hyvin pärjänneet terveyden suhteen-huolimatta RTG tuloksista. Erityisesti olen iloinen hyvistä silmätarkastustuloksista-nimittäin tähän mennessä kuudella yhdeksästä pentueesta-ei ole perinnöllisiä silmäsairauksia, yhdellä pennuista on PPM-iiris iiris löytö-mikä ei menoa haittaa. Kahden tuloksia vielä odotellaan mutta kirkassilmäisiä pentuja ovat olleet. Mielenkiinnolla odotamme seuraavan pentueen terveystuloksia-tietysti kaikkea RTG kuvaukset eivät kerro-mutta toivomme kaikille hyvää terveyttä.

Olen hyvin ylpeä Jetrosta-hieno uros kaikinpuolin ja koska enemmän olemme joutuneet sanoa eitä kuin joota astutuskyselyille, kertoo sekin Jetrosta hyvänä uroksena. Tällä hetkellä Jetron pentukiintiö-jos näin asian ilmaisen-on täynnä. Pentueet on isokokoisia, joten ei ole järkeä yhdelle urokselle tässä vaiheessa isoa jälkeläismäärää. Kunhan jälkikasvu on päässyt vanhemmaksi-tarkastelemme asiaa uudestaan. Koskaan ei voi tietää etukäteen-piilevistä sairauksista, joten toivomme terveyttä. Sen verran lipsun tässä-että sovimme Jetron ja Lucian kanssa-ensi syksylle tyttöpentueen-jotta saisimme prinsessan tänne meille. Katsotaan nyt miten suunnitelmien käy :)Ja koskaan ei voi kieltäytyä sopivasta morsiammesta. Koska tässä nyt Jetroa kehun koko ajan-en tietenkään unohda hienoja emoja-Leila, Selma, Lucia ja Piksu-isokokoisia pentuja olivat kaikki pennut, vahvoja ja reippaita. Kiitos luontoäidille näistä hienoista pennuista tässä ehkä haastavassa rodussa.

Iloksemme näyttelyrintamalla Leijonaharjat ovat menestyneet vuonna 2017 todella mallikkaasti. Olemme olleet hyvässä yhteishengessä-toinen toisiamme kannustaen, välillä ollaan tultu turvalleenkin näyttelyissä mutta mitä minä silmäilin Vuoden Chow Chow pisteitä(https://www.chowchow.fi/vuodenchowchow ),pisteitä on ropissut siihen malliin, että esimerkiksi Armas laskutaitojeni mukaan tulisi olemaan vuoden nuori Chow Chow uros.  Nartuissa kaikki tytöt ovat kärkipään huiteilla-Helinä ja Pulla-tosin nämä kaksi eivät kerenneet käydä montaa näyttelyä mutta niissä muutamissa meni hienosti :) Taika sai heti ensimmäisessä junnusarjassaan sertin ja muissa näyttelyissä hyvää tulosta.Luca ja Tito-mieletöntä menoa oli viime vuosi-Titosta sen verran, että hattutemppu Oulun Kv ssa-perättäisinä päivinä sertit ja valioituminen-kaikki sertiä kuukauden sisään-olihan se melkoinen suoritus. Luca pärjäsi Pohjoismaiden voittaja näyttelyssä hienosti, lisäksi valioitui heti kahden vuoden iässä-kuten Lucia siskonsakin. Näitten mahottomien sertihaitten isä on Mei hung Ilin San-eli Wagner(omistaja Pirkko Pesu) Selman ja Jetron jälkikasvu on aloitellut näyttelyrintamalla-huikea hortonoomien suoritus-Elsille ryhmävoitti ja Lempikin sai KP :n. Alkuvuonna saamme jännittää tämän kaksikon näyttelyitä heti vaatimattomasti KV näyttelyssä. Kiitos kaikille Leijonaharjoille aktiivisuudesta näyttelyissä ! Leila kävi myös harvakseltaan näyttelyssä viime vuonna ja saimme tiristettyä yhden hyvän tuloksen Seinäjoella ryhmänäyttelyssä. Lisäksi näyttää sille, että Leila Vuoden Chow chow kisassa on menestynyt hienon jälkikasvunsa ansiosta vuoden jalostuschowi kategoriassa. Kuten myös Jetro-Forsure Rolling Stone. Mahtavaa upeeta :)

Surulta emme välttyneet vuonna 2017-Lordi nukkui pois loppusyksyllä-äkillisen sairauden viemänä. Lordi pääsi kymmenen vuoden ikään hienosti ja eli pitkän hyvän elämän, herra lähti rauhallisesti saappaat jalassaan ja antoi meille paljon hyviä ja rakkaita muistoja. 

Hyvää Uutta vuotta kaikille, sekä erityisesti kaikille Leijonaharjoille : Hilma, Anton, Roosa, Assu, Leila, Nalle, Luca, Lucia, Tito, Horatio, Max, Sylvi, Hertta, Helinä, Pulla, Taika, Nepo, Pontus, Dawa, Armas, Brutus, Elsi, Lempi,Hugo, Bono, Boris, Karu, Elmeri ja Hemmo. ! 

Niina

                                                                                                LORDI

 

 

 

—————

Takaisin