Huikea viikonloppu!

31.08.2015 20:33

Olipa viime viikonloppu oikein kunnon näyttelyviikonloppu. Jetropoika oli näyttelyssä Rovaniemellä ja kasvatti Hilma Janakkalassa. Jetro rotunsa paras ja vielä ryhmäkehässä 5 ryhmän kolmas! Joskus olen saanut kunnian viedä Rop koiran ryhmäkehään-siinä on aina käynyt niin, että heti on puotettu pois kisasta, aika harvoin Chow Chow pärjää ryhmäkisassa. Nyt saldona komea pokaali, itseasiassa kolme, ropista, sertistä ja ryhmäkehän kolmossijasta. Hilma oli puolestaan Janakkalassa narttujen kakkonen, saaden sertin ja varacacibin-hienoa.!! Täytyy sanoa, että Hilman omistajat ovat kyllä tehneet hienon työn-Hilma osaa esiintyä kehässä loistavasti, sain palautetta paikanpäällä olleilta, että osaahan se tyttö esiintyä :) Hienoa!! Nyt aletaan valmistautua Erikoisnäyttelyyn, mikä on muutaman viikon kuluttua Porvoossa. Saa nähdä-Jetro on vielä niin kakara, että aivan mitä vain voi sattua-toivotaan, että yhtä rauhallinen käytös on myös erkkarissa. Koskaan ei voi mennä takuuseen junnusta :) Täytyy ennen erkkaria melkein käydä Jetron kanssa jossain tapahtumassa, ihan rentoutumassa. Ehkäpä suunnistamme Oulun torille. Siellä on monenlaista ihmistä ja silittäjää ja makupaloja tarjotaan joka suunnasta. Turkin kanssa on miettiminen-osaksi on pentuturkkia, nyt näyttää sille, että vaihtuu, sen verran lähtee karvaa mutta onneksi ei ole laikkuja-vaihtuu todella tasaisesti. Lohiöljyä ja biotiinia annamme ruuan mukana-se ilmeisesti auttaa turkin vaihtuessa. Toivotaan nyt, että erkkarissa turkki näyttäisi hyvälle. Harmittaa suunnattomasti, en itse pääse erikoisnäyttelyyn mukaan-jonkun on jäätävä laumaa hoitamaan. Mutta-täytyy siis kotona jännittää.

Lucia kävi tänään ensimmäisellä rokotuksella ja hyvin meni. Ei ollut moksiskaan :) Nyt on meillä niin rauhallinen ilta-Lucialla on hieman lämpöä johtuen rokotuksesta. Oikeastaan, rauhallisin ilta aikoihin.Eiköhän huomenna taas kyytiä saa koko porukka :)Lucia on varauksellinen chow chow. Mutta-muistaa ensitapaamisen jälkeen seuraavalla kerralla ihmisen ja antaa silittää aivan kuin-vanhoja tuttuja jo olisivat. Lumppu tykkää olla auton kyydissä, katsella, lauantaina oli mukanani töissäkin-seurasi hyvin kiinnostuneena, kun kampauksen tein asiakkaalle ja meikkaaminen oli niin mielenkiintoista, että voitti nukkumisen. Täytyy tyttöä kulettaa mukana aina, jos mahdollista. Toisaalta-pidän hyvänä, että pennulla on chowin perusluonto-ei niiden kuulu hyppiä vieraita vastaan ja pyöriä jaloissa- Chow Chow on hyvin pidättyväinen ja olemuksen kuuluu olla arvokas.

 

Lilo kuvassa n.6kk. N. 5v sitten-oli muotia koirien raakaruokinta ja harkinnan jälkeen siirsimme koirat-Lordi, Linda ja Lilo raakaruokintaan. Hyvin laadukasta raakaruokaa, ohjeitten mukaan,tarkkaan kasvista lihaa ja luuta. Lilo oli tuolloin n.6kk, kalkin määrä oli tarkkaa, samoin vitamiinien. Välillä koirat pulskistui, Lilo pentukin, vähensimme ruuan määrää, hyvälle kaikki näytti-isompien osalta-turkit kiilsi, kakit vähentyivät-luut maistui.Mutta Lilo-vaikka kuinka tarkkaa oli ruoka-raakaruoka, kalkki, vitamiinit-ontuminen alkoi puolen vuoden jälkeen, oikeastaan täysin totaalinen jalkojen altameno. Minä kannoin Lilon aamulla pissille, särkylääkettä, myöhemmin  kokeiltiin piikkihoitoa, nivellääkettä. Sinänsä tilanne kohentui mutta ei kestä vieläkään lenkkeillä. Yllätyin suuresti-Lilon kuvaustulokset-jalostuskelpoinen vaikka ei ole tervettä pvää nähnyt. Haluan varoittaa kaikkia , varsinkin Chow Chow pentujen omistajia-antakaa kasvattajan suosittelemaa muonaa, jahka koira on kasvanut"isoksi"-eli päälle vuoden-sitten voi kokeilla vaikka raakaruokintaa sun muuta.  Ei kannata tehdä samaa virhettä-mitä itse tehtiin-muodin mukana. Kasvava pentu saa kaiken tarvitseman kuivamuonasta.Kaikki terveen luuston rakennusaineet saa takuuvarmasti laadukkaasta kuivamuonasta. Niin-luonto....no nää nykykoirat ei elä luonnossa, jalostus on tehnyt tehtävänsä.

—————

Takaisin