Huh hellettä =)

24.08.2015 19:47

Viikon on riittänyt lämmintä säätä. Koirat ovat olleet ajottain aika kuumissaan mutta kyllä jokainen paikkansa pihalta löytää. Pitkiä lenkkejä ei ole tehty lämmöstä johtuen. Kiireistä on ollut, lähinnä tämä pentu, Lucia työllistää koko porukkaa. Vikkelä ja ilkeä(kin) neiti on, kintuissa on välittömästi aamuisin kiinni mutta välillä viihtyy puruluunkin kanssa, ei aina ole yhtä "eitä" mitä pennulle toitottaa. Viikon päästä on sitten rokotukset, voi vapaammin kulkea. toki olemme jo kerenneet kaupungillakin käydä, kävimme Oulun torilla. Luciaa kuvattiin ahkerasti. Tapasin myös vanhemman herran, jolla oli ollut Chow Chow joskus 80-luvulla, Helsingissä asuessaan. Tovin juttelimme. Uros chow chow oli hänellä ollut ja kappas kummaa-kynsiä ei antanut leikata. Ei mikään yllätys :) Meillähän Lordi ei anna kynsiään leikata, ei sitten millään. Onneksi kynnet on pysyneet lyhyenä, kuluu asfaltilla ja tarvittaessa, olemme leikkauttaneet pienessä rauhoituksessa eläinlääkärissä. Nyt hankin koirien kynsiporan-ajattelin kokeilla, olisiko siitä apua Lordille. Leilalle testasin jo kapistusta, Leila antaa kyllä kynnet leikata mutta pitihän sitä testata. Hirveä hajuista hommaa se koirien kynsienporaus on, täytyy hankkia maski kasvoille. Hyvin ne lyheni mutta tarkkana saa olla, että on hyvä tukiote käpälästä, jotta ei kynsi halkea. Tehokas masiina, maksoi n.50€ Mustissa ja Mirrissä. Nyt pitää sopiva hetki ottaa, jotta Lordi antaisi kokeilla masiinaa. Lordi nauttii esim. föönailusta, melkein teemme niin, että toinen föönaaa ja toinen sirkkelöi kynsiä.;)

Jetro kävi viikonloppuna ihan Seinäjoella asti näyttelyssä, ensimmäinen kerta hotellissa. Hyvin oli mennyt yö, rauhallinen poika mutta  ei oikein malttanut nukkua yöllä. Näyttelyssä esiintyi hyvin, tosin tuomari tykkäsi, että ehkä liian rauhallinen, kaipasi enemmän käytökseen säpinää :) Jetro on hyvin rauhallinen, jos sille päälle sattuu, toisinaan kaikkea muuta. Eh tuli näyttelystä ja erittäin hyvä arvostelu. Ensiviikonloppuna on vuorossa Jetrolla Rovaniemen näyttely. 

Kasvattajakin heräsi todellisuuteen, kun oli nämä pentuset, niinhän siinä kävi, että hieman tuli näitä yövalvomis/kautta syömiskiloja. Yövalvominen lisää kortisooninmäärää elimistössä, herkästi lihhoo ;) Onhan näitä selityksiä. Nyt ei auta, kun alkaa kunnon dieetille. Leila punnittiin tänään ja painoa oli 26kg, ihan ok. Ei laskenut tiineyden/pentujen aikana, eikä juuri noussutkaan. Eli kasvattaja dieetille. 

—————

Takaisin