2017

15.01.2017 19:55

Tänään on tälle vuoteen ensimmäinen näyttelykaste hankittu perinteisestä Kajaanin kansainvälisestä koiranäyttelystä. Jetrolla meni vallan mainiosti-ollen urosten toinen ja varacacib. Nyt oli mukava näyttelypäivä-nimittäin kehä alkoi vasta klo 13 jälkeen, toki jo 9 aikoihin starttasimme matkaan. Kovin tuntui pitkälle matkalle, vaikka muutama tunti yhteen suuntaa..menomatkalla piti heti jo pysähtyä Vaalassa kaffeelle. En voi kuvitellakkaan, miten olemme jaksaneet, viimeksi joulukuussa-matkata kohti Helsinkiä koiranäyttelyyn =) Ehkä näihin ajomatkoihin taas pikkuhiljaa siedättyy-nimittäin Helinä jatkaa ensi kuussa sitten sitä pentusarjaa, matkaamme pohjanmaalle  ja kohtahan neiti on jo junnuissa.... 

 
Kajaanissa perillä, Jetro oli hyvin mielissään. Ilmeisesti muisti paikan ja häntä heilui tasaiseen tahtiin. Kehä meni hyvin mutta hieman Jetron huomio meinasi herpaantua-nimittäin perässä valioluokassa tuli Repe, kermanvärinen uros-jonka kanssa Jetrolla tuli hieman riitaa vuosi sitten Kajaanissa. Onneksi 
turvavälit pitivät hyvin uroskehässä ja kehän edettyä Jetrokin rentoutui. On koirilla kyllä hyvä muisti, jos hampaankoloon on jäänyt jotain-tässä tapauksessa nämä pojat eivät oikein päässeet kunnolla mittelemään..lie sitten lopunikää on mielessä kesken jäänyt kärhämä. No mutta pojat on poikia. 
 
Lucia on ollut aina oikeastaan menevin Chow Chow meillä. Tällä tarkoitan liikuntaa. Aina on kiire jokapaikkaan, lenkillä pitää mennä niin lujaa, mitä kintuista lähtee ja siinä sitten samalla mukava riistavietti-avot.  Lucia on pikkuhiljaa kostanut minulle tekemällä reikiä vaatteisiini-sukat, topit, puserot-ihan mitä vaan löytää kotihoitohuoneenpöydältä. Olen yllättänyt itseteossa...Kerran jopa puserossani oli L muotoinen ,sievästi nakerrettu nimikirjain-tosin väärinpäin. :) Niin tämä "kostaminen" yleensä on merkki siitä-että potee mustasukkaisuutta minusta tai sitten olen ollut töissä liian pitkiä päiviä.  Viime joulukuussa, sain hauskan soiton kotoa, poikamme Santeri jäi koiravahdiksi kotiin Messarin reissun ajaksi . Poika oli tullut iltapäivällä kaverinsa kanssa meille kotiin ja kappas vaan-Lucia oli pudottanut vaatekaapistani alusvaatelaatikkoni ja sirotellut tissiliivit sun muut pitkin olohuonetta. Että miksi tiedän, että se oli Lucia-tiedän sen ihan 100%. Ja syyllinen oli ollut rikospaikalla tyytyväisenä. Hieman vaikeasti poika sai kakistettua kaverinsa kuullen, että mitä siellä on sotkettu lattialle :D Noh, se oli Lucialta kosto siitä, että ei päässyt mukaan. 
 Olen nyt Lucian kanssa käynyt ihan kahdestaan lenkillä ja lisäksi, koska neidillä on sitä energiaa vaikka muille jakaa, aloitimme koirahiihdon. Oulussa, Auranmajalla on loistava koiralatu, 5km ja se vedettiin kevyesti. Voi sitä riemua-mitä Lucia sai kokea-sai laukata niin lujaa mitä jaksoi ja varsinkin, kun nopeammat koirat meidät ohitti-oli mukava lähteä perään ..mutta tokihan se vauhti ei ole meillä Lucian kanssa mikään mahoton-emme pärjää mitenkään vinttikoirille mutta aika hyvin saimme taas parannettua 5km aikaamme eilen lauantaina :) Toivotaan, että pehmeät hiihtokelit jatkuu, missään nimessä emme lähde jäiselle ladulle. Sen verran mieluinen harrastus tämä hiihto on, että eilen Lucia sai mahottoman hepulin, kun sanoin että "hiihtää" ja heilautin valjaita. Jee :) Tällähetkellä neiti on tyytyväinen ja en ole havainnut mysteerisiä reikiä enää vaatteissa ja sukatkin on pysyneet pyykkikorissa :)
 
Espoon porukka vietti joulunaikaa Kainuun lumisissa maisemissa-sai Armas poitsukin kunnon kosketusta pohjoisen tuuliin ja tuiverruksiin.  Herra aloittaa näyttelyrupeaman keväällä-kuten myös osa viime kesän pennuista. Mukava seurata pentujen varttumista. Meillä kävi myös joulun jälkeen Pontus pentu kylässä :) Hienosti oli poika kehittynyt-ihan isänsä näköä ja kokoa. Olivat niin paljon Helinän kanssa samaa näköä, että sekaisinhan ne meni , kun kauempaa seurasi leikkijöitä. Helinä oli niin väsynyt Pontuksen vierailun jälkeen, että taisipa nukkua seuraavaan aamuun asti melko sikiästi, samoin Pontus oli ollu aivan reporankana vierailun jälkeen.
 
 
Hei me hiihdetään =)!
Pontus ja Helinä
 

—————

Takaisin