Blogi

Joulu on jo ovella =)

19.12.2016 09:41

Viimeinen rutistus koiranäyttelyn syövereihin tehtiin Helsinkiin kera Jetron ja Helinän. Yllättävän helppo matkustaja Helinä oli, vaikkakin ikää viisi kuukautta. Jetrolle matkanteko on jo niin rutiinia, että osasi taas kerran ottaa kaiken ilon irti ja nukkui melkein koko matkan. Yövyimme Espoossa Korpilammella-mikä oli kyllä koiraystävällinen hotelli, hyvät ulkoilumaastot ja suht tilava huone. Lisäksi hyvä uima-allas(lämmitetty) löytyi myös. 

Lauantaiaamuna lähdimme Helinä kanssa Piretan ja Jarnon kyydillä kohti messukeskusta, aamutuimaan 7 jälkeen. Hattori Hanzo-eli Armas osallistui lauantaina myös pentusarjaan Helinän kera. Hieman oli Helinällä ihmettelemistä suuressa kaupungissa mutta hyvin pääsimme sisälle, vaikkakin ensialkuun autojen ja koirien paljous hieman mietitytti. Lauantaina Helinä oli pentujen Rop-mikä yllätti täysin -nimittäin kulki kehässä, kuten isot koirat. Ilmeisesti ne kaksi näyttelyharjoitusta teki terää-vaikkakin ei siellä juuri muuta, kuin istui paikoillaan ja tuijotti muita koiria. Seuraamallakin siis oppii =) Armaksella meni hyvin kehä-ihailla täytyi Armaksen liikkeitä-selvästi perinnyt ne isältään, Jetrolta. tällä kertaa Armas ei saanut kunniapalkintoa -vaikkakin olisi sen ansainnut mielestäni. Jetro oli isossa kehässä myöhemmin päivällä-ollen valioluokan kolmas-erittäin hyvin meni Jetrollakin.

Lauantai-ilta meni mainiosti-nimittäin Pireta ja Jarno tulivat hotellille syömään kanssamme ja saimme parannettua hieman maailmaakin =) Jetrolla meinasi olla pienoinen stressinpoikanen Helinän kanssa, yleensä ei esim. Lucian kanssa ole ollut änkyrä mutaa ilmeisesti, koska Helinä on oma jälkeläinen, huolehtiminen alkoi Jetroa ottaa jo päähän. Muutama isällinen tukkapölly piti Jetron Helinälle antaa, ei kertakaikkiaan sulattanut Helinän turkissa roikkumista. 

Sunnuntaina oli taas uusi näyttelypäivä ja klo 8 jälkeen olimme taas messuhallissa. Tai no, näytti ensin, että emme pääse sisälle-nimittäin Helinän rokotustodistuksessa Rabies oli merkitty epäselvästi. Ei muuta ku ulos pakkaseen, autojen ja pakokaasujen sekaan. Ei siinä auttanut , ku miettiä kuumeisesti-mitä tehdä, mies kävi vielä papereiden kanssa anomassa sisällepääsyä-mutta messarin eläinlääkäri oli sitä mieltä, että ei mikäli epäselvyyttä todistuksessa.  Vihdoin sain paniikin seassa soitettua Eläinklinikamme päivytysnumeroon ja sieltä vastasi unenpöpperöinen hoitaja. Kaikkien vaiheitten jälkeen saimme sähköpostiin todistuksen Helinän rokotuksista ja pääsimme sisälle-kerkesimme kehäänkin :) Täytyy sanoa, että olimme aivan jäässä-hepposet vaatteet päällä ja pakkasta oli -10 ja kuinka purevalta se aina tuntuu etelässä. 

Sunnuntaina Helinä oli VSP pentu, Leijonaharjoista Armas sai kunniapalkinnon, sekä Taika. Kummatkin esiintyivät niin hienosti, että ei voi olla muuta kuin ylpeä :) Hienoja pentuja kertakaikkiaan. Taika oli kasvanut hienosti ja ilahduttavaa oli se, kuinka iloinen ja ystävällinen tyttö oli. Ja reipas. Kasvot niin kauniit-silmät olivat suoraan Leila emolta-aivan kuin olisi katsonut Leilaa silmiin. 

Kotimatka meni turvallisesti, tuulettaen pentujen menestystä. Sunnuntaina Jetro oli rauhallinen kehässä, että tuomari oli sitä mieltä, että ei ole tässä maailmassa :) Jetro on kieltämättä rauhallinen otus ja kehässä ei ollut reagoinut ollenkaan tuomarin kädenheilautukseen-silmillään oli seurannut mutta ei suvaitse reagoimaan mihinkään ylimääräisiin, jos sille päälle sattuu. Oli se sitten pikajuna, mikä menee metrin päästä taikka sitten vinkulelu. Jetro on äijä. Eh tuli sunnuntaina mikä on hyvä päätös tälle näyttelyvuodelle, ensi vuonna Jetro käy vähemmän näyttelyissä kotimaassa, pyrimme käymään Jetron kanssa muissa pohjoismaissa-aika näyttää tuleeko menestystä :)

 

Vuosi lähenee loppuaan ja on aika miettiä hieman ensivuotta. Tänä vuonna on paljon sattunut Leijonaharjoissa, Leilan ja Jetron hieno 9 pennun pentue. Sen verran iso pentue tuli, että valitettavasti maineemme on saanut pentutehtailijan arvonimenkin. Tämä pitää ottaa kunnianosoituksena tietysti, vaikkakin ensialkuun harmittavaa oli kuulla näistä huhuista, kuitenkin sanasta pentutehtailija-tulee niin paha mielikuva. Mielellään kutsuisin tämän huhujen alulle panijan kotiimme tutustumaan kennelimme toimintaan, vaikkakaan se ei meidän arjessa juuri näy-ihan tavallista perhe-elämää vietellään. Mutta mielellään tarjoaisin kupposen cappuzinoa ja samalla voisin tehdä nämä huhut tyhjäksi :) Eli tervetuloa tänne kupposelle. 

Ilon ja surunkin hetkiä koimme vuonna 2016, tästä tulimme siihen tulokseen taas kerran, että ei aivan helppoa ole tämän Chow Chow kasvattaminen. Mutta eteenpäin porskutellaan, toiveissa olisi ensi syksylle pentue, Lucialle ja Jetrolle. Aika näyttää-onnistuuko. Ensikesänä saamme viimekesän pentujen terveystulokset, olemme sitten viisaampia-olemmeko oikeilla jäljillä terveysasioiden suhteen. 

Rauhallista joulunaikaa kaikille Chowiystäville, vastailen pentuekyselyihin(niitä tulee ilokseni paljon) jahka joulukiireistä selvitään kunnialla. Olen nyt taas virittänyt "kauhukeittiöni" käyntiin, eilen tein porkkanalaatikoita, huomasin jossainvaiheessa-että riispuurot unohtui laatikoista mutta onneksi huomasin kuitenkin. Taas kerran huomasin, että ehkä parempi valmiina ostaa jouluruuat ja leivonnaiset-aivan turhaa rehkiä omalla epämukavuusalueella. Toki jouluntuoksun sain kotiin :) Ja Emma mummo tykkää seurata keittiöhääräämistä. 

Kiitos tästä vuodesta kaikille blogia ja kotisivuja seuranneille, palataan vuonna 2017 =)

 

Leijonaharjat

 

Kuvassa Helinä, sekä VSP pentu Le-Pash Fantastic Boy, Fantti

Leijonaharjan Cool Hikaru Genji, Nepo toivottaa kaikille terveisiä vielä lumisesta Joensuusta =) Kohta tulee pikkuherralla 5kk täyteen

20.11.2016 15:12

Marraskuu =)

02.11.2016 21:31

Hieman olemme saaneet lunta pohjoiseen, tarkoitan hyvin vähän. Helinä pentu koki ensilumen viimeviikolla-olihan se ihmeellistä Helinälle. Kesänpentu vielä. Ensilumi satoi aivan varkain, yöllä, 26.10-Jetron 2v syntymäpäivän kunniaksi. Lunta ja talvea Jetron onkin odottanut, heti siitä lähtien, kun edelliset lumet suli pois. Jetro oikein ryhdistäytyi, kun kelit kylmeni ja kuuraa maassa. Olemus on paljon reippaampi ja ruoka maistuu paremmin. 

Kävimme Lucian kanssa Seinäjoella Kv näyttelyssä-tämän vuoden viimeinen näyttely Lucialle. Hyvin meni, EH JUK 1, ränikkää ei tällä kertaa tullut mutta nyt Lucia esiintyi ehkä parhaiten mitä koskaan aiemmin. Seistä pönöttikin tuomaripöydän edessä-ilman makupalaa. Seuraavana viikonloppuna Jetro lähti Lahteen KV näyttelyyn ja nappasi sieltä hienosti kolmannen sertinsä-ja valioitui. Rop tulos ja lisäksi siskonsa Mörkö-sai myös sertin-valioitui ja oli VSP. Oli mahtava seurata ihan suorana livelähetyksenä omalta koneelta kehää, itse jäin kotimieheksi. Kahvit meinasi kaatua tietokoneelle-sen verran kotikoneella juhlittiin ja hurrattiin.  Jetron kasvattaja oli myös seuraamassa paikanpäällä kasvattiensa valioitumista.  Jetro oli ollut aivan onnessaan-tapasi tauon jälkeen Kristiina kasvattajan ja Mörkö siskon. :) Sisarukset muistavat heti toisensa-ovat niin samaa maata.

 

Linda ja Lordi tiskaushommissa, v.2010

 

Syyskuvia Helinästä =)

08.10.2016 18:33

Laitan Helinästä kuvia mitä tänään otimme lähimetsässä. Mukavasti on tullut kasvua. Tällä hetkellä ikää 14viikkoa :)!

 

Reissusta kotiuduttu =)

21.09.2016 22:26

Humppilan erikoisnäyttely meni Leijonaharjoilla hyvin..odotettua paremmin ja saimme, kun saimmekin kasvattajaluokan pystyyn, kunniapalkinto ja kolmas sija sieltä tuli. Ja viimekesän pentujen Isä Wagnerin jälkeläisluokka myös-kunniapalkinto. Kyllä täytyy olla ylpeä Wagnerista-kuinka upeita jälkeläisiä, toki vielä junnuikäisiä mutta kaikki niin hienosti kehittyneet ja myös terveystulokset erittäin hyviä. Kuvien perusteella-ei voi erehtyä kyllä pentujen isästä-hienot Wagnerin piirteet jokaisella :) Lucia ja Tito varsinkin, muistuttaa suuresti Wagneria-toki Lucia tietysti on hyvinkin feminiininen mutta paljon isänsä piirteitä. 

Harmittavasti Lucialla sattui juuri ne "parhaat"päivät erkkariin..hieman levotonta meininkiä neidillä oli ja kun olimme kasvattajaluokassa, erehtyi Lucia Hilman peppuun ottamaan lähikontaktia ja siitähän ei hienohelma Hilma pidä ollenkaan ja tokaisi ihan kunnolla Lucialle :D Semmoisia hormoonihirmuja nämä tyttöset. Noh, kehä saatiin kunnialla loppuun ja muutenkin, erkkarissa Lucia ei kerennyt sekoittaa uroksia kovin, koska tulimme paikalle uroskehien alettua ja olimme hieman syrjässä. Muuten reissusta-olimme Lucian kanssa Tampereella yötä, kivassa hotellissa Rodendahlissa ja Luciahan käyttäytyi todella mallikelpoisesti hotellissa-hissiin meno oli ihan rutiinia ja ei möykännyt huoneessa yhtään. Ei edes yöllä-vaikka aiemmin esim. Leilan tai Jetron ollessa mukana hotellireissuilla-eipä juuri olla nukuttu hotellissa. Päätinkin vielä lähteä Lucian kanssa tällevuodelle vielä kerran hieman kauemmas koiranäyttelyyn, otamme oikein loman kannalta-hotelli valittiin hyvien ulkoilumaastojen keskeltä ja tietysti hotellissa pitää olla se uima-allas. ;) niin ja samalla kertaa tosiaan näyttely lähistöllä. Kerrotaan sitten myöhemmin miten meni, jahka reissu on tehty...

Vielä erkkarista-Luciahan lähti isipappa Wagnerin kyydillä, oikein asuntoautolla kohti Oulua. He olivat yötä matkanvarrella ja seuraavana aamuna kotiin :) Todella hyvä reissu siis Lucialle-pääsi hieman aikuistumaan. Hieman ihmeissään oli tietysti ollut, kotiin tullessa.Minä itsehän jatkoin matkaani koulutusreissulle, ihan kasvohoitojenmaailmaan, siis koko viikko-ei mitään koiriin liittyvää..tai no, koirien ulkoiluttajilta kysyin pari kertaa neuvoa, kun hieman olin eksyksissä suuressa kaupungissa ja tottahan toki-heiltä ne parhaimmat ohjeet eksynyt saa :))

Meillä jatkuu juoksuhöpötykset-tällä kertaa Emmalla. Jetro on tämänpäivän haukkunut ja möykännyt vaikka aiemmin ei ole juuri ääntä pitänyt juoksuista-ainoastaan pientä vikinää ja kovaa vartiointia ulkona. Mutta-ääntä tuosta pojasta lähtee! Jetrolla menee nyt lujaa naisrintamalla ja tosi varovainen saa nyt olla-nimittäin Emmahan(ikäneito) on ihan innossaan menemässä Jetron syleilyyn. Onneksi meillä on näitä porttihärdellejä ja ulkona voidaan erottaa hyvinkin toisistaan mutta kyllähän tuommonen isompi voimakas uros meinaa tulla seinänkin läpi jos oikeasti haluaa. Onneksi kohta ne ns. tärppipäivät ovat ohi ja rauha palaa taloon. Toimeton Jetro ei ole ollut, nimittäin lokakuun alkupuolella, pojalle siunaantuu jälkeläisiä erittäin hienon chowineidin kanssa, jännitystä siis piisaa. Meille ei pentuja tule, onneksi voimme sivustaseuraajana nyt olla-vielä menee jokin aika, että "toivumme" 9 pennun showsta :D

Pieni Helinä on kasvanut hyvin ja pitänyt vauhtia talossa. Sopivan ilkeä on, varpaat saa kyytiä ja nyt varsinkin, kun uusimme lattioita alakerrasta, mukavana kaverina on koko ajan...;) Leila on tosissaan alkanut vierottamaan ja häätämään Helinää ja sen takia ovat nyt olleet hieman erillään. Tämä vaihe kestänee muutaman viikon. Onneksi iso-sisko Lucia on Helinän kaverina leikeissä. Emma-mummohan ei voi sietää taas kerran mustaa pentua tilanne on vielä sen suhteen ennallaan. Eiköhän joulunaikaan saada jonkinmoinen yhteispotretti koko porukasta, missä on isät, äidit, mummot papat ja siskot. Jos ei muuten niin photosoppaamalla...

 

Helinä kuvassa Perämeren Chowien syysretkellä Hailuodossa =)

Reissun päälle =)

08.09.2016 21:29

Pikkuhiljaa olemme päässeet ns. normaaliin päivärytmiin, pennun pääsivät omiin koteihinsa ja meille jäi tänne pikkuinen Helinä, musta pitkäkarvainen Chowityttönen. Jetro isä on varsinkin hyvin ylpeä tytöstään ja käy välillä haistelemassa neitiä-muka hyvin välinpitämättömänä mutta selvästi seuraa pikku Helinän liikkeitä tarkkaan. Edelleen, ulkosalla isä Jetro huolehtii turvallisuudesta-meille ei todellakaan ole voroilla asiaa-saapi yrittää ;) Lucia on taas niin hieno isosisko Helinälle, todella mielissään seuraa pikkuisen touhua ja usein nukutaan kylki kyljessä. Lordi ja Lilo ovat uteliaita mutta aika nopeasti kääntävät päänsä pois, jotta ei Helinän vanhemmat tule väliin. Emma mummo taas...no jaa-on edelleen niin kertakaikkisen rasistinen mustia koiria kohtaan, mitä ennenkin. 

Eilen aamulla, Helinä oli todella villinä-kerran Emma haukahti käskevästi, se riitti ja Helinä pisti heti maaten. Emma mummolla on sitä auktoriteettia, mitä nuoremmat koirat kunnioittaa. Toivon mukaan, ei mene 6kk, ennenkuin päästää lähelleen, kuten Emma teki Jetron kohdalla-ei ollut Jetrolla asiaa Emman lähelle-vähintäänkin metrin rako piti olla. Lucialla, oli helpompaa Emman kanssa, epäilen siis väriä-Emma ei vaan pidä mustasta. 

Huomenna starttaamme Lucian kanssa kohti Chowien erikoisnäyttelyä, mikä pidetään tänä vuonna Humppilassa. Olemme Tampereella yötä ja sieltä aamulla starttaamme kohti näyttelyä. Lucialla on harmittavasti juoksut. Eikä ne juoksut nyt haittaa alkuvaiheessa mutta ns. tärppipäivät on nyt näinä päivinä. Huomasimme aamulla-Jetroon tuli vauhtia ;)  Leila ja Emma ovat pitäneet siisteyskasvatusta ja hyvin on mennyt. Yleensä ensimmäiset juoksut hieman ovat sotkevat mutta helposti opitaan se itsestään huolehtiminen, eipä juuri huomaa juoksuja koiralla...paitsi tietenkin, kun on uros talossa-kummasti ei jää huomaamatta :) Jokatapauksessa-täytyy mennä näyttelyyn hieman vaivihkaa, jotta ei urokset häiriinny, odotamme suosiolla kauempana, jotta uroskehät on ohi. Toki voi olla, että ne ns. parhaat päivät ovat jo ohi erkkaripäivänä-hyvin mahdollista mutta varmanpäälle. Jännittävä viikonloppu on siis edessä-mukava nähdä muita Leijonaharjoja ja tietenkin muita chowharrastajia ympäri Suomea =) 

Tässä kuvassa A-pentue-vasemmalta: Anton, Hilma, Assu ja Roosa =)

Pennut turvallisesti kotonaan =)

01.09.2016 21:07

Tässä kuvia C-pentueesta-osa on kuvattu 7vkosena ja osa 8-9vkosena-se selittää koko erot =9 Toki melkoinen taituri pitää olla, jotta olisi saanut kuvattua pikkuiset suht samoissa asennoissa, sen verran vikkeliä olivat :)

 

LEIJONAHARJAN COOL LION KING 8 VKOA =)Kotiutui erittäin hyvin omaan kotiina, lentokoneella lensi  kotiinsa uusienomistajien kanssa. Erittäin reipas poika oli ollut lentokoneessa, ei turhia hötkyillyt. Viimeisimmän tiedon mukaan-kaikki hyvin ja on tottunut kotinsa hissiin erittäin hyvin. Yksinolokin oli mennyt hyvin uudessa kodissa. Komea Pontus poika =)!

Leijonaharjan Chanel Beatrix Kiddo 8vkoa :) Neiti nimeltään Sylvi on ollut omassa kodissaan reippaasti, kova leikkimään leluilla,kuten täällä synnyinkodissaankin. Ulkoilu on erityisesti mieleen.Sylviä emo etsiskeli illlalla, kun huomasi, että yksi puuttuu. Sylvillä olikin jokin ihme konsi saada emolta ruokaa ekstrana ja toisinaan olikin sitten ihan ähkyssä. Kotona kutsuimme neitiä Ähkyksi. Ilmeisesti oli Leila emon lellikki, nälkää tai sinnepäin, Sylvin ei tarvinnut nähdä synnyinkodissa  ollenkaan....

Leijonaharjan Chanel O"Reen Ishii, nimeltään Pulla 7vkoa. Pulla tyttönen on sopeutunut kotiinsa hyvin, on käynyt jo veneretkellä perheen mökillä saaressa ja tutustunut Samojedinkoiriin =) Lisäksi ystävämme Heidi oli tyttärineen käynyt katsomassa Pullaa. Heidin tytär oli pienet itkusetkin tirauttanut autossa, olisi nimittäin halunnut Pullan mukaansa. :D Pulla on kieltämättä suloinen otus. 

Leijonaharjan Chanel Lucky Bling, Taika 7vkoa =) Neiti lähti ihan ensimmäisenä omaan kotiinsa, isipappansa siskon-Mörkö-tädin  kaveriksi =) Todella nopeasti neiti on sopeutunut omaan kotiinsa ja Mörön kanssa ovat jo hyviä kavereita. Perheen koululainen lisäksi vastuullisesti huolehtii Taikasta, käyttää koulupäivän jälkeen syönnin päälle ulkona ja pitää seuraa Taikalle. Todella reipas tyttö =) Ja Taika myös. 

 

Leijonaharjan Cool Hattori Hanzo, Armas 7vkoa =) Armas lähti veljensä Pontuksen tavoin lentokoneella kohti Helsinkiä, aiheuttaen lentokenttähenkilökunnalle ylimääräisiä sydämentykytyksiä olemuksellaan =) Armas asustelee tätinsä Hilman, sekä kahden muun chowitytön kanssa Espossaa joka pojan unelmaelämää oman haareminsa kanssa. Toki Hilma täti pitää poikaa ruodussa, vaikkakin jo toisena päivänä poika aloitti Iisa chowin(5kk) selänpäälle hyppelyt ;) Siinä on tytöillä ihmettelemistä.

 

Leijonaharjan Cool Hikaru Genji, Nepo 8vkoa =) Poika on sopeutunut hyvin omaan kotiinsa, omistajansa Tuijan luokse. Tänään oli käynyt jo kylillä tutustumassa ja reipas poika oli ollut =) Synnyinkodissaan lempipuuhana oli painiminen ja uudessa kodissaan tykkää erityisesti viettää aikaa keittiössä :) Todella reipas poika on ollut ja tänään oli tutustunut myös toisiin koiriin ja hyvin rohkeasti oli sen tehnyt. Nepo on iloinen pikkuinen chowin alku :)

 

Leijonaharjan Cool Charlie Chaplin, Dawa 8vkoa =) Dawa oli synnyinkodissaan kova painimaan veljensä-Nepon kanssa. Tanner tömisi aina veljesten leikkiessä. Dawa on kotiutunut erittäin hyvin, omalla pihalla on mieluista temmeltää ja ruoka maistuu =) Sylissä poika tykkää myös viettää aikaa, Dawa on kyllä niin ihana nallekarhu. :)

Leijonaharjan Chanel Lucky Leya, Hertta 7vkoa =) Hertta tyttönen on herttainen, kuten nimensäkin. Synnyinkodissa tyttöä kutsuttiin Skywalkerin siskoksi, ihan siitä syystä, että tyttö muistutti suuresti viimekesän pentua- Skywalkeria alias Titoa, luonteeltaan ja olemukseltaan. Odotettavissa on siis suurenmoinen chowineito. Hertalla on mennyt hyvin uudessa kodissaan ja syksyn kuluessa, käymmekin katsomassa Herttaa siskonsa kanssa. Kenties siskokset muistavat toisensa vielä, saadaan kunnon leikit aikaiseksi. ;)

Leijonaharjan Chanel O-Reen Rizzoli, Helinä 9vkoa =) Helinä jäi meille kotiin :) Hieman apea tunnelma neidillä oli eilen, kun ei ollut leikkikaveria mutta isosisko Lucia on kovasti hoidellut Helinää. Varsinkin korvia Lucia on ahkerasti putsannut-Lucialla kun on jonkunmoinen "korva-addiktio :D Helinä on hyvin paljon samanoloinen luonteeltaan, kuten isänsä Jetro-"järkityyppiä" ;)